Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
14. 7. 2014,
6.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mario Götze Miroslav Klose Andre Schürrle

Ponedeljek, 14. 7. 2014, 6.39

8 let

Kaj je Miroslav Klose pred vstopom v igro prišepnil velikemu junaku?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko je Nemčija leta 1990 osvojila zadnji naslov svetovnega prvaka, se sploh še ni rodil. Zdaj je Mario Götze poskrbel, da se veseli novega, četrtega naslova na najbolj pomembnem nogometnem tekmovanju.

Pri zmagi proti Portugalski v prvem krogu skupinskega dela s 4:0 je igral od prve do zadnje minute, a ni opozoril nase. V drugem krogu je pri remiju proti Gani z 2:2 zadel, v tretjem krogu pa pri zmagi nad ZDA z 1:0 igral le v zadnjih 15 minutah. V osmini finala je ob zmagi nad Alžirijo šele po podaljških (z 2:1) nastopil le v prvem polčasu, v četrtfinalu je pri zmagi nad Francijo z 1:0 dobil le sedem minut igre. Pri rapsodiji v polfinalu, zmagi nad Brazilijo s 7:1, sploh ni igral. Kdo bi si mislil, da ga bomo po finalu na kultnem štadionu Maracana v Riu de Janeiru opevali kot velikega nemškega junaka.

Kaj mu je prišepnil Miroslav Klose?

Na igrišče je v nedeljo v 88. minuti prišel namesto zimzelenega Miroslava Kloseja, novopečeni rekorder po številu zadetkov na svetovnih prvenstvih je 14 let mlajšemu soigralcu pred vstopom na igrišče nekaj zašepetal.

"Rekel sem mu, da lahko odloči zmagovalca," je po tekmi razkril 34-letni nogometaš, ob odhodu z igrišča, to je bil zanj najverjetneje zadnji nastop v dresu Nemčije, ga je občinstvo nagradilo z velikim aplavzom. Kot da bi vedelo, da bo prav tisti, ki ga je nadomestil, poskrbel za odločitev.

Ne ve, kaj se je dogajalo po tem

Natanko to se je zgodilo. Mario Götze je v 113. minuti izkoristil podajo še enega rezervista, Andrea Schürrleja, in s prefinjenim, natančno merjenim strelom premagal argentinskega vratarja. Potem je bilo treba počakati še manj kot 20 minut in veliko nemško slavje se je lahko začelo. "Ne vem, kaj naj rečem. Vse skupaj se je zdelo neverjetno. Samo ustrelil sem, sploh ne vem, kaj se je dogajalo po tem. Neverjetno," je akcijo, ki je odločila 20. finale svetovnih prvenstev, po tekmi ves iz sebe opisal 22-letnik.

Veseli se velike zabave v domovini

"Sanje so postale resničnost. Zelo sem ponosen in neizmerno vesel zaradi vsega, kar se je zgodilo v Braziliji. Vsak član te reprezentance si zasluži, da ga omenimo. Prav vsi smo poskrbeli, da se zdaj veselimo naslova, ki smo si ga tako zelo želeli. Ponosen sem na to, da sem član te reprezentance. Ponosen sem na to, kaj nam je uspelo," je še povedal nogometaš münchenskega Bayerna in dodal, da se veseli velike zabave, ki ga skupaj s soigralci čaka v domovini.

Ne spreglejte