Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
5. 11. 2014,
9.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrea Pirlo Juventus Olympiacos Paul Pogba nogomet liga prvakov

Sreda, 5. 11. 2014, 9.19

7 let, 12 mesecev

Juventus v 46 sekundah iz pekla do raja (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tekma med Juventusom in Olympiacosom je bila za italijanske prvake za biti ali ne biti. Tudi z nekaj sreče pa so jo preživeli. Stara dama je po preobratu prišla do pomembnih treh točk.

Začelo se je po pričakovanju domačih, saj jih je v vodstvo s prekrasnim prostim strelom popeljal jubilant – zbral je že 100 nastopov v ligi prvakovAndrea Pirlo, a trdoživi Grki se niso predali. Po zadetkih Alberta Botie in Delvina N'Dinge so sredi Torina celo povedli in navijačem stare dame nagnali strah v kosti. Juventus si v nobenem primeru ni smel privoščiti poraza.

Tudi z nekaj sreče so domači pokazali značaj in voljo ter v 46 sekundah skovali popoln preobrat. Zadetek za izenačenje na 2:2 si je po strelu Fernanda Llorenteja zabil kar sam vratar Olympiacosa Roberto, zmagoviti zadetek pa je nekaj deset sekund pozneje dosegel eden najboljših mladih igralcev na svetu, Paul Pogba. Tudi Francoz je pristal klubu sto, a "le" z nastopi za Juventus, v ligi prvakov je do zdaj zbral 18 nastopov.

Čisto v izdihljajih tekme so Torinčani zapravili še enajstmetrovko, prečko je zadel Arthuro Vidal, a to ni vplivalo na končni razplet. V skupini A z devetimi točkami zdaj vodi španski Atletico, Juventus je drugi (6), z enakim številom točk kot Italijani pa je Olympiacos zdaj tretji. Švedski Malmö ima na četrtem mestu tri točke.

Odločili sta mirnost in moč Juventusa

"To je bila za nas izredno pomembna zmaga, ki smo jo dobili z mirnostjo in močjo, ki krasita Juventus. Škoda za zgrešeno enajstmetrovko, a konec koncev moramo biti zadovoljni z razpletom. Ne nazadnje nam po uri igre ni kazalo najbolje. Vedeli smo, da je vse odvisno le od nas in mislim, da smo se dobro odzvali," je po tekmi povedal izkušeni 35-letni Pirlo. "Do konca rednega dela sta še dve tekmi, iz katerih bomo morali iztržiti veliko."

Juventus do konca rednega dela čaka še gostovanje na Švedskem, v zadnjem krogu pa bodo doma gostili trenutno vodilni Atletico.

Ne spreglejte