Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
20. 5. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec NK Zavrč Jure Matjašič

Petek, 20. 5. 2016, 8.00

6 let, 7 mesecev

Jure Matjašič: Če bi mi kdo pred dvema mesecema omenil reprezentanco, bi se le nasmehnil

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

"To so sanje vsakega nogometaša," se ob vpoklicu v reprezentanco smeji članu Zavrča Juretu Matjašiču, ki ga s svojimi klubskimi kolegi v soboto čaka tekma za biti ali ne biti na Bonifiki. Haložani si ne smejo privoščiti poraza, če nočejo igrati dodatnih dveh tekem v boju za obstanek.

Ko je Srečko Katanec v sredo objavil seznam kandidatov, na katere  bo računal za prijateljski tekmi  proti Švedski in Turčiji, se je na njem znašlo tudi osem nogometašev, ki igrajo v prvi slovenski ligi. Med njimi je bil tudi Jure Matjašič. Vezist Zavrča je sploh prvi nogometaš kluba iz Haloz, ki bo nastopil za člansko izbrano vrsto Slovenije.

Hvaležen selektorju

"Na začetku sem bil zelo presenečen, temu pa je sledilo veselje. Vsekakor je to zame priznanje za dozdajšnje delo in velika motivacija tudi za naprej. Komaj čakam," je ob prvem vpoklicu v člansko ekipo dejal 23-letni vezist.

"Glede na naše rezultate, ki jih dosegamo v zadnjem času z Zavrčem, je moj vpoklic presenečenje. In če bi mi kdo pred dvema mesecema, ko sem bil poškodovan in sem izpustil praktično celotne priprave za drugi del sezone, dejal, da me bo selektor vpoklical, bi se mu le nasmehnil. A naša ekipa igra odlično, v rezultatskem smislu pa nam ne steče. Očitno je to opazil tudi selektor. Hvala bogu, hvaležen sem mu za to," je dodal motor Zavrča, ki je za reprezentanco v mlajših selekcijah in za U16 in U17 odigral tri prijateljske tekme, potem pa se z 18 leti preselil k Zavrču v tretjo ligo in izgubil stik z reprezentanco. Vse do danes.

V ponedeljek bo s standardnimi reprezentanti na Brdu tekel tudi 23-letni vezist Zavrča. | Foto: V ponedeljek bo s standardnimi reprezentanti na Brdu tekel tudi 23-letni vezist Zavrča.

To bo dan, ki se ga bo spominjal za vse večne čase

Slovenska reprezentanca se bo v ponedeljek, 23. maja, zbrala na Brdu pri Kranju in to je tudi datum, ki si ga bo Matjašič zapomnil za vse življenje. "Glede ne to, da se s tem nisem še nikoli srečal, bo pred zborom zagotovo tudi nekaj pozitivne treme. A kot sem že rekel, komaj čakam," pravi 23-letni Ptujčan, ki velikih pričakovanj nima: "Nikakor si ne delam nobenih utvar in na zbor ne bom šel z mislijo, da bom tam ključni mož. Želim si le, da se čim bolje vklopim v to skupino, da vidim, kako stvari potekajo tudi v reprezentanci. Seveda bo ta vpoklic dodal neke nove dimenzije v moji karieri, mi odprl kakšna dodatna vrata. To so sanje vsakega nogometaša. Zagotovo bo ponedeljek eden izmed najlepših dni v moji nogometni karieri," je že kar malce nestrpen strelec štirih zadetkov Zavrča v tej sezoni. Dva je dosegel v ligi, dva pa je dodal v pokalu.

Dokaz za druge, da se da

Če so selektorji Slovenije v preteklosti hote ali nehote ignorirali igralce v najboljši slovenski ligi, je število vpoklicanih (osem) dokaz, da klubi v Sloveniji odlično delajo in se kakovost lige hitro vzpenja. "Kakovost lige se iz leta v leto dviguje. Tudi v organizacijskem smislu se je v tem letu naredil velik korak naprej. Tudi močna Olimpija je k temu dodala velik del. Obujena prava tekmovalnost med Olimpijo in Mariborom je dobro za ves slovenski nogomet in to se tudi kaže na vsakem koraku. Tudi selektor, kot vem, si tudi ogleda večino tekem, kar je res lahko le velika motivacija za vse, ki igramo v ligi. Nas osem je dokaz, da lahko tudi z igranjem v slovenski ligi prideš v reprezentanco," pravi Matjašič.

"Kakovost lige se iz leta v leto dviguje. Tudi v organizacijskem smislu se je v tem letu naredil velik korak naprej." | Foto: "Kakovost lige se iz leta v leto dviguje. Tudi v organizacijskem smislu se je v tem letu naredil velik korak naprej."

Olimpija ali Maribor? Motor Zavrča ne bi veliko razmišljal.

Po petih letih je prestol slovenskega prvaka zapustil Maribor, ki je moral mesto za najboljšega v državi prepustiti največjemu tekmecu Olimpiji. "To je slovenski nogomet res potreboval, a to nikakor ne pomeni konca nogometa v Mariboru, ampak je le motivacija, da drugo sezono vrne Olimpiji," ni nič razočaran nad razpletom prvenstva odlični Ptujčan, a dodaja, da če bi ga snubila tako Olimpija kot Maribor, ne bi veliko razmišljal. Pravi, da je vendarle Štajerec.

Pred zadnjo odločilno tekmo je velik optimist

Bolj kot Olimpija in Maribor pa Matjašiča zanima, kako se z Zavrčem v soboto izogniti kvalifikacijam za obstanek. Haložani so v jesenskem delu igrali dobro in nabirali točke ter niso niti pomislili, da bi se jim lahko v drugem delu zalomilo do te mere, da bodo trepetali za obstanek. A zgodilo se je prav to. Z eno samcato zmago so osvojili le deset točk in bodo v zadnjem krogu na Bonifiki morali osvojiti vsaj točko, če želijo neposredno obstati v prvoligaški druščini.

Prepričan je, da dodatne kvalifikacije ne bodo potrebne. | Foto: Prepričan je, da dodatne kvalifikacije ne bodo potrebne.

"Čeprav vemo, da si poraza v Kopru ne smemo privoščiti, kakšne nervoze ni čutiti. Zavedamo se, da v zadnjem času igramo odlično, imamo dobro ekipo, a na vsaki tekmi dobimo prepoceni zadetke, zaradi česar na koncu ostanemo brez želenega rezultata. Če bomo v soboto igrali tako, kot znamo, mislim, da v Kopru ne bi smeli imeti veliko težav," je optimističen Matjašič, ki je svoje besede še podkrepil. "Koper zelo dobro poznamo, verjamemo, da smo boljši. V ekipi res vlada odlično vzdušje, na Bonifiko gremo brez strahu," pravi nekdanji član ptujske Drave, ki se je v Haloze preselil leta 2011.

Vse kalkulacije v troboju med Zavrčem, Krškim in Koprom.

Prihodnost?

Glede na to, da je Ptujčan pred nekaj dnevi s Haložani podaljšal pogodbo še za dve leti, niti ne razmišlja o ničemer drugem kot o Zavrču. "Čaka nas pomembna tekma, ki jo moramo dobiti. Trenutno me te stvari niti malo ne zanimajo, po koncu prvenstva bo več časa za to," ni zanikal, da ga morda v prihodnji sezoni po petih letih ne bomo več gledali v dresu Zavrča.

Ne spreglejte