Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2020,
0.47

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Andraž Šporar Sporting Lizbona

Sreda, 16. 12. 2020, 0.47

3 leta, 4 mesece

Deseti gol v majici Sportinga

Jubilejni Šporarjev gol na Portugalskem za polfinale Lizbončanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Andraž Šporar | Andraž Šporar je prišel do jubilejnega desetega gola v majici lizbonskega Sportinga. | Foto Guliverimage

Andraž Šporar je prišel do jubilejnega desetega gola v majici lizbonskega Sportinga.

Foto: Guliverimage

Sporting je v torek zvečer v Lizboni v četrtfinalu ligaškega pokala z 2:0 premagal drugoligaša Mafro. Prvi zadetek na tekmi je dosegel slovenski reprezentant Andraž Šporar.

Potem ko je pred časom izgubil mesto v začetni enajsterici Sportinga, Andraž Šporar v zadnjih tednih za Lizbončane spet redno igra. Tokrat se je izkazal z golom za polfinale pokalnega tekmovanja. V Lizboni je Sporting pričakovano z 2:0 odpravil Mafro, ki nastopa v drugi portugalski ligi, prvi gol na tekmi pa je v trenutkih, ko se je tekma lomila, zabil Andraž Šporar. Slovenski napadalec, ki je igral vso tekmo, je v 64. minuti zadel za vodstvo Sportinga z 1:0. To je bil njegov tretji gol v tej sezoni v vseh tekmovanjih v 13 nastopih. Zbral je še štiri asistence.

Sportingu gre na domačih tleh trenutno sicer odlično. V prvenstvu je po devetih krogih kot edini še neporažen portugalski prvoligaš celo na samem vrhu lestvice z dvema točkama prednosti pred mestnim tekmecem Benfico in štirimi pred Portom, ki brani naslov.

18-kratni prvak na nov naslov čaka že 18 let

Sporting, 18-kratni državni prvak, na nov naslov portugalskega prvaka čaka že dolgih 18 let. Nazadnje je bil na vrhu v daljni sezoni 2001/02, ko je zanj igral Šporarjev predhodnik v napadu zeleno-belih, legendarni Brazilec Mario Jardel, ki je v tisti sezoni zabil neverjetnih 42 prvenstvenih golov. Kar enkrat več od najbližjega zasledovalca na lestvici strelcev.

Mario Jardel
Sportal Vzpon in padec Super Maria: od 55 golov na sezono do odvisnosti od drog

Šporar, ki je januarja letos v Sporting prišel za šest milijonov evrov iz Slovana Bratislave, je do zdaj zanj v 31 nastopih v vseh tekmovanjih zmogel okroglih deset golov.

Ne spreglejte