Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 3. 2013,
14.27

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boban Jović NK Olimpija NK Olimpija Andrej Razdrh

Petek, 8. 3. 2013, 14.27

4 leta, 10 mesecev

Jović spet živi sanje: Mariboru sem se takoj zahvalil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri Olimpiji vlada sreča. V sredo je po devetih letih v Ljudskem vrtu padel Maribor, trener pa je dobil največjo okrepitev. Olimpija z Andrejem Razdrhom in Bobanom Jovićem sploh še ni izgubila.

Da si je pošteno oddahnil, je izžareval že pogled na njegov nasmeh, ki se mu je po tem, ko se je rešil večmesečni zaplet, ponovno prikradel na lica. Celjan, nekdaj kapetan Olimpije (morda bo tudi v prihodnje, op. p.) in ljubljenec navijačev, se vrača na igrišče v dresu, ki ga preprosto obožuje. Z zeleno-belo zgodbo želi nadaljevati, že v nedeljo pa se obeta imenitna priložnost, saj bo Olimpija v večnem derbiju skušala pahniti na kolena vodilni Maribor. "Kje sploh začeti? Toliko časa je minilo, odkar se je zapletalo, razpletalo in dogajalo … Vsakodnevno so se stvari menjavale ... Končno sem vesel. Počutim se srečnega, končno se počutim doma. O mojih težavah se je v medijih veliko ugibalo, sam lahko povem, da finance v nobenem trenutku niso bile vprašljive. Tako kot moja ljubezen in pripadnost do Olimpije. Žal mi je, da se je razpletalo na tak način. Vsi smo se iz tega veliko naučili, to je bila šola zame, za mojo družino, predstavnike, zastopnike. Hvala bogu, da je tabu pri Olimpiji in v slovenski javnosti končana tabu tema. Spet sem tukaj, srečen. Rad bi se zahvalil Mihi Mlakarju, ki je vsak dan stal za mano, zastopnikom in družini," ni skrival sreče Boban Jović, oziroma največja pridobitev, kar jo je lahko v tem trenutku pridobila Olimpija. Tako posrečeno se je izrazil njen trener, ki je prepričan, da bo raven igre Olimpije z 21-letnim desnim bočnim branilcem, kateremu mnogi predvidevajo spogledovanje s člansko reprezentanco, skokovito narasla. Vesela novica je prišla ob posrečenem času, pred nedeljskim večnim obračunom z Mariborom.

Če bi odločale finance, bi se odpravil v tujino

V podrobnosti, ki so privedle do različnih pogledov med Jovićem, njegovimi zastopniki in vodstvom NK Olimpija, se ni želel spuščati. Ponovil je le, da je bilo veliko zapletov in razpletov. Po njegovem je odločil človeški faktor, ki se je pojavil v zadnjih dneh, nato pa je hitro prišlo do sklenitve podaljšanja pogodbe. In ogromnega presenečenja za slovensko javnost, ki je predvidevala, da bo Celjan po koncu nesrečne sezone zapustil zmajev brlog in kot prost igralec iskal srečo drugje. A temu le ne bo tako. "Če bi odločal finančni vidik, bi se odpravil v tujino, ali pa imel zdaj že v žepu predpogodbo s kakšnim klubom, tako pa se nisem hotel razhajati z Olimpijo. Preprosto zato, ker je del mene. Če sem v preteklosti izkazoval ljubezen do kluba, to ni bilo naključje, niti ni bilo storjeno na silo. Olimpija je res del mene, vesel pa sem, da ne gojim nobene zamere do nobenega posameznika v klubu. To je pozabljeno. Probleme smo pustili za sabo, dogovor je padel v dveh dneh. To je pozitivni znak, da Olimpija napreduje. V času prodaj za nizke cene je težko ostati človek, meni pa je to privilegij. Vse je treba reševati s človeškimi odnosi in komunikacijo. Srečen sem, živim svoje sanje. Če pa vzameš igralcu možnost igranja, pa je to največja kazen. Zdaj si želim, da postane Olimpija velik klub, da jo še za eno stopnico približamo ljudstvu," se je že prelevil v vlogo aktivnega nogometaša, ki bo skušal klubu na igrišču pomagati do čim boljših rezultatov. Za začetek na derbiju z Mariborom, kjer bi lahko Olimpija z zmago zaostanek za "vijolicami" znižala na manj kot deset točk.

Razdrh na klopi + Jović na igrišču = zmagovita kombinacija

Trenerja Andreja Razdrha in Jovića deli zanimiva povezanost. Če sta aktivno sodelovala, Vrhničan na klopi, Celjan pa na igrišču, je Olimpija praviloma zmagovala. "Izpustil sem osem ali devet, številke točno ne vem, prvenstvenih tekem. To ni enostavno preboleti. Odkar pa je prišel trener Razdrh na to funkcijo, smo dobili sedem zaporednih tekem, na katerih sem sodeloval. Potem se je zgodila 'črna luknja'. Ni enostavno, a sem vesel, da sem dobil bitko sam s seboj. Tudi v osebnem življenju so se stvari postavile na svojo mesto. Sem dozorel, spet sem srečen. Počutim se starega, rastem iz dneva v dan in komaj čakam, da bom spet zaigral od prve minute, da pokažem stari čar," je kar prekipeval od motivacije, s katero se bo spoprijel v nadaljevanju spomladanskega dela. Bo tako kot v starih časih nosil kapetanski trak? "Bomo videli, to naj ostane med nami, smo pa na to temo že opravili pogovor," se je skrivnostno nasmehnil Razdrh, nato pa z izbranimi besedami spregovoril o vrnitvi desnega bočnega igralca. "Vesel sem, da je z nami. Skozi vso težko obdobje je na treningih pokazal ne zgolj kvaliteto, ampak tudi dobre človeške lastnosti, ki jih ne gre spregledati. To je za nas največja okrepitev na tem prostoru," ga je nahvalil trener. Lahko v nedeljo nadaljujeta zmagoviti niz? Navijači Olimpije ne bi imeli nič proti ...

Ne spreglejte