Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
14. 11. 2012,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rene Krhin slovenska nogometna reprezentanca Slaviša Stojanović

Sreda, 14. 11. 2012, 11.34

8 let

''Jokanje nad usodo nam ne bo pomagalo''

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ko je Slaviša Stojanović postal selektor, je bil Rene Krhin eden izmed tistih, na katerih naj bi njegov projekt temeljil. Poškodba je prekrižala načrte, zgodba utegne zaživeti skoraj leto dni pozneje.

Po dolgem času in hudi poškodbi, ki jo je staknil v začetku aprila, se je eden izmed najbolj opevanih mladih slovenskih nogometašev konec oktobra vrnil na igrišče. Od takrat je igral na štirih tekmah – vseh, ki jih je odigrala Bologna. Najprej 16, potem 25, 45 in nazadnje 32 minut. Danes bo najverjetneje prvič zaigral od prve minute. In prvič po februarju in prijateljski tekmi proti Škotski zaigral za Slovenijo. ''Zelo sem vesel, ker sem se vrnil v reprezentanco, kjer je vzdušje vedno odlično. Trdo sem garal in se trudil, da se čim prej vrnem. Zdaj mi je uspelo. Verjamem, da se bom izkazal in reprezentanci pomagal do dobrega rezultata. Ta tekma je pomembna tako zame kot tudi za Slovenijo. Je nov preizkus zame, da vidim, koliko in kako dobro sem pripravljen odigrati. Prav tako je to pomemben test za Slovenijo pred nadaljevanjem kvalifikacij. To je preizkušnja, ki jo moramo vzeti skrajno resno, in jo tudi smo,'' pred prijateljsko tekmo z Makedonijo sporoča Rene Krhin. Doslej je v izbrani vrsti zbral le sedem nastopov. Če ne bi bilo hude poškodbe, ki jo je, zanimivo, staknil po prekršku Josipa Iličića na tekmi proti Palermu, bi bilo tekem ob njegovem imenu zagotovo veliko več. ''Res sem se poškodoval ravno v obdobju, ko bi najverjetneje dobil pravo priložnost za igranje v reprezentanci. Če bi bil fizično maksimalno pripravljen, bi lahko Sloveniji dal veliko. Zdaj se bom trudil po najboljših močeh, a je jasno, da bo treba na pravo formo še nekaj časa počakati. Da bom pripravljen tako, kot si želim, bo treba počakati do januarja, februarja, morda tudi marca. Če bom v klubu igral redno in dobro, mi bo tudi selektor zagotovo dal priložnost. In verjamem, da jo bom takrat izkoristil,'' se nadeja 22-letni vezist.

Selektor ga je vseskozi spodbujal

Da selektor nanj resno računa, govori tudi dejstvo, da sta bila tudi v času okrevanja vseskozi v stikih. ''Vseskozi mi je stal ob strani in me spodbujal. Enkrat na teden, dva sva se slišala. Spremljal me je in natanko vedel, kaj se dogaja z mano. To, da veš, da nekdo računa nate, mi je seveda pomenilo veliko,'' je še dejal nekdanji nogometaš milanskega Interja.

Vprašanje je, kakšni bi bili rezultati reprezentance, če bi lahko pomagal, a brez njega so nogometaši Slovenije v kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2014 krenili zelo slabo. S tremi porazi in zmago nad avtsajderjem Ciprom. ''Ni rezultata, ki smo ga pričakovali. Seveda smo vsi skupaj upali na veliko več. Selektor, nogometaši, navijači. Vsi smo verjeli, da bodo rezultati veliko boljši. Zdaj je situacija takšna, kot je. Bilo je več takšnih in drugačnih razlogov, da je tako. A jokanje nad usodo nam ne bo pomagalo. Treba je gledati naprej in upati, da bomo v prihodnosti marsikaj spremenili,'' je, podobno kot njegovi soigralci, pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji govoril Krhin. Ker dolgo časa ni igral, bo njegova igra pod drobnogledom, a je hkrati treba vedeti, da bo najverjetneje še daleč od tistega, kar lahko od njega v prihodnosti dejansko pričakujemo. ''Še vedno je prisotnega malce strahu pred poškodbo. Ne morem reči, da ga ni. Sedem mesecev je dolgo obdobje. Jasno je, da še nisem pravi. Forma bo prišla s tekmami in treningi. Še naprej se bom trudil, tako kot sem se vedno, da bom v klubu igral čim več. Konkurenca je sicer velika in zahtevna, zato je treba izkoristiti vsako priložnost. Upam in verjamem, da mi bo uspelo,'' je še povedal Krhin.

Ne spreglejte