Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 4. 2015,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mario Mandžukić Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid Diego Simeone Sergio Ramos Dani Carvajal Milorad Mažić

Sreda, 15. 4. 2015, 10.59

8 let

Jezni nogometaš Atletica: Srb ne bi smel soditi takšne tekme

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Napadalec madridskega Atletica Mario Mandžukić je prvo četrtfinalno tekmo lige prvakov z Realom končal s krvavim spominom nad očesom. Ga je branilec Reala Dani Carvajal poskušal celo ugrizniti?

Krvaveči obraz napadalca španskih prvakov Maria Mandžukića je zaznamoval drugi polčas med Atleticom in Realom. Hrvata so v bes spravljale odločitve sodnika Milorada Mažića. Zmotili so ga (ne)dosojeni prekrški branilcev Reala, ki so se ga lotevali vse prej kot nežno.

V 52. minuti mu je tako v zračnem dvoboju s Sergiom Ramosom počila arkada. Obrambni steber belih baletnikov ga je udaril s komolcem. Mandžukić je skušal glavnemu sodniku dopovedati, da je bil udarec nameren in da bi moral izključiti zvezdniškega branilca Reala. Gledalcem pred malimi zasloni ni bilo težko ugotoviti, v katerem jeziku sta se sporazumevala Hrvat in Srb. Podobno je bilo tudi v pogovorih napadalca Atletica s pomočniki glavnega sodnika, v katerih nekdanji napadalec Zagreba, Dinama, Wolfsburga in Bayerna ni skrival razočaranja.

Ramos: Nisem namenoma udaril Mandžukića

"Nočem razpravljati o tem, ali je bil storjen prekršek ali ne. Za to so odgovorni sodniki. Nisem pa namenoma udaril Mandžukića, saj niti nisem vedel, kje je," je branilec Reala poudaril, da je nedolžen in da ima čisto vest. Zanimivo je, da španski časnik Marca še vedno meni, da sodnik ne bi storil napake, če bi Ramosu pokazal pot v slačilnico. Časnik As temu nasprotuje in meni, da je bilo posredovanje "čisto", saj je Ramos žogo izbil še pred udarcem, ki ga je nato prejel osmoljenec Mandžukić. Sodnik tako Ramosu ni pokazal niti rumenega kartona, ga je pa hitro prejel Mandžukić, ko se je čez nekaj minut vrnil v igro in storil nespameten "maščevalni" prekršek nad Raphaelom Varanejem, s katerim se je spustil v oster zračni dvoboj. Glava hrvaškega reprezentanta, ki je ligo prvakov osvojil že z Bayernom, je bila tako vroča, da je čez nekaj minut s komolcem udaril še Danija Carvajala, a srbski sodnik na njegovo srečo tega ni opazil. Če bi, bi se srečanje za okrvavljenega Hrvata končalo že sredi drugega polčasa.

V 60. minuti se je pripetil najbolj nenavaden dogodek na srečanju. Carvajal je močno udaril Mandžukića v trebuh, pred tem pa se je z obrazom naslonil na njegovo roko. Španski mediji so hitro poročali o tem, da je skušal ugrizniti Mandžukića. Ko je španski branilec po dvoboju ugotovil, da je vrag vzel šalo in da mnogi počasni televizijski posnetki kažejo prav na to nečednost, je na socialnem omrežju sporočil. "To ni res. Nisem ga niti ugriznil niti nisem tega poizkušal," je dejal Carvajal, ki ni imel mirnega spanca, saj bi lahko Evropska nogometna zveza (UEFA) sprožila preiskavo, ki bi ga za nekaj časa oddaljila od igrišč.

Casillas: Sodnik ni pomagal nobeni ekipi

"Ramos ni namenoma udaril Mandžukića, zato o tem ne bi več govoril," je po tekmi miril strasti trener Atletica Diego Simeone. "Mario se je pogumno boril vso tekmo proti Ramosu in Varaneju," je Argentinec pohvalil svojega prvega napadalca, ki je moral zaradi nezaceljene rane, iz katere kri ni in ni nehala teči, nekajkrat zapustiti igrišče in se vrniti v oskrbo klubskemu zdravniku. Atletico je v tistih trenutkih zaigral brez pomembnega člena tako v napadu kot tudi obrambi, kjer je napadalec iz Slavonskega Broda zelo pomemben v skoku, a Real tega ni znal izkoristiti v svojo prid. "Sodnik bi lahko bil malce bolj strog, drugače pa je sodil kar dobro in ni pomagal nobeni ekipi," je bil s sojenjem srbskega delivca pravice dokaj zadovoljen kapetan Reala Iker Casillas, ki je od blizu spremljal neposredne dvoboje Mandžukića z branilci Reala, kjer niso počivali komolci.

Mandžukić je zelo dober prijatelj Jana Oblaka. Prihajata iz sosednjih držav, družita ju podobna kultura in podoben jezik. Škofjeločan je večkrat priznal, da največ prostega časa, ki ga ima v Madridu na voljo za druženje s soigralci, prebije prav v družbi hrvaškega reprezentanta. Na dvoboju lige prvakov z Realom sta se "soseda" predstavila v različnih vlogah. Oblak je blestel med vratnicama in si prislužil naziv prvega junaka srečanja, Mandžukić pa je utrpel ogromno udarcev ter konec srečanja dočakal s krvavim dresom in počeno arkado.

Ne spreglejte