Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
21. 11. 2015,
23.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Krunoslav Jurčić Marijan Pušnik NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Sobota, 21. 11. 2015, 23.15

8 let

Jezni Krunoslav Jurčić: Povejte mi, kako se to lahko zgodi?!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Opravičujem se za svoje obnašanje, a drugače ni moglo biti," je bil po remiju z 2:2 proti Olimpiji nezadovoljen trener Maribora Krunoslav Jurčić.

Dolgo je kazalo, da bo v Stožicah prišel do zmage in zaostanek za Olimpijo zmanjšal na štiri točke, a trener Maribora se je moral ob koncu zadovoljiti z remijem in enakim zaostankom za Ljubljančani, kot ga je imel pred začetkom derbija.

"Opravičujem se za svoje obnašanje," je govoril Krunoslav Jurčić, ki je že med derbijem nekajkrat stresel jezo nad sodniki, z njimi pa se glasno pogovoril tudi po koncu tekme. "Slovenija ima tri sodnike, ki spadajo med najboljše v Evropi, zato ne vem, zakaj na derbiju ni bilo nobenega izmed njih. Tako pa se zdaj, ko je za nami tekma, namesto o odlični igri pogovarjamo o sodnikih. Pri izključitvi Petra Stojanovića je glavni sodnik prek mikrofona spraševal petega, kaj se je zgodilo, ta pa mu tega ni znal objasniti, a je našega igralca vseeno izključil. Povejte mi, kako se to lahko zgodi?!" je bil ves iz sebe Hrvat na klopi Maribora.

Ko v zadnji minuti izgubiš točki, so sodniki vedno problem

"Veste, kako je. Ko izgubiš dve točki v zadnji minuti, so sodniki vedno problem," ga je – sicer v šaljivem tonu – najprej zbodel trener Olimpije Marijan Pušnik, poskrbel za razburjenje kolega na mariborski strani, a potem strasti hitro umiril. "Raje ostanimo pri nogometu in se pogovarjajmo o tem, kako dober derbi je za nami. Pred 12 tisoč navijači, videli smo štiri gole in razburljivo igro. Razen par bakel, ki so priletele s tribun na igrišče, je bilo vse odlično. Lahko smo zelo zadovoljni," je bil vesel trener Olimpije.

"Čestitam svojim fantom. Za nami je dobra tekma, v kateri so dali vse od sebe. Čestitam tudi Olimpiji, ki je bila dostojen tekmec," je še povedal Jurčić, podobno je v nadaljevanju govoril tudi Pušnik. "Ne bom se spuščal v debate, kdo si je bolj zaslužil zmago. Lahko le čestitam svojim fantom, da so se kljub zaostanku z 0:2 pobrali in prišli do točke, ki nam pomeni veliko. Seveda pa je bilo veliko napak, ki jih bo v prihodnosti treba popraviti," je še povedal Korošec na klopi Ljubljančanov.

Trener Maribora prepričan, da bi moral biti Andraž Šporar reprezentant

Glavni junak derbija je bil napadalec Andraž Šporar, ki je za Olimpijo zabil dva gola. Kapetan Ljubljančanov je že pri 17 prvenstvenih zadetkih v tej sezoni, trenerja domačih je eden izmed novinarjev vprašal, ali si mladenič zasluži vpoklic selektorja članske reprezentance. "Ne vem, o tem boste morali povprašati Srečka Katanca," je odvrnil Pušnik, potem pa mu je v besedo vskočil kar Jurčić in dejal: "Dovolite mi, da povem svoje mišljenje. Mislim, da bi moral biti v reprezentanci, saj gre za zares fantastičnega nogometaša."

Ne spreglejte