Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Branko Ilić Kevin Kampl

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Jan Oblak zanesljivo v izločilne boje, Real se je igral z živci navijačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Atletica Madrida, za katere brani Jan Oblak, so v zelo pomembni tekmi premagali Galatasaray (2:0) in se zanesljivo uvrstili v osmino finala lige prvakov. PSG s petardo ponižal Malmö.

Atletico Madrid Jana Oblaka je na štadionu Vincente Calderon brez težav opravil s turškim Galatasarayjem, ki razigranim Madridčanom ni segel niti do kolen. Slovenski vratar je sicer ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, roko na srce pa niti ni imel težke naloge, saj so gostje v okvir vrat sprožili le eno žogo.

Astana Branka Ilića je remizirala z Benfico. Prvak Kazahstana in novinec v ligi prvakov, ki je v kvalifikacijah izločil Mariborčane, je tekmo odprl odlično, povedel že z 2:0, vseeno pa so favorizirani Portugalci na koncu prišli do izenačenja in Kazahstancem preprečili zgodovinsko prvo zmago v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Astana bo v zadnjem krogu v Istanbulu lovila vstopnico za nastopanje v ligi Europa.

Real skoraj zapravil nemogoče, PSG zmlel Malmö

Real, ki si je že v četrtem krogu zagotovil napredovanje, je po boleči zaušnici v el clasicu, zmagal v Lvovu. Beli baletniki so na krilih Cristiana Ronalda, ki je dosegel dva zadetka in vknjižil dve podaji, proti Šahtarju povedli že s 4:0, na koncu pa močno popustili in Ukrajincem dovolili, da se jim približajo le na zadetek razlike. Vseeno so na koncu osvojili tri točke in ohranili prednost pred PSG, ki je s petardo odpihnil Malmö.

V skupini B bo v zadnjem krogu zelo zanimivo in napeto. Manchester United je spet povsem razočaral in le remiziral z nizozemskim prvakom (0:0), Wolfsburg pa je z zmago nad CSKA-jem skočil na vrh lestvice. Nemci imajo devet točk, rdeči vragi točko manj, PSV pa sedem.

V skupini D je v derbiju večera v Torinu evropski podprvak Juventus še drugič v skupinskem delu strl Manchester City in bo v zadnjem krogu v boju za prvo mesto branil dve točki prednosti pred sinjemodrimi. Borussia iz Mönchengladbacha je pred domačimi gledalci porazila Sevillo in je v ugodnem položaju, da evropsko pot nadaljuje v ligi Europa.

Barcelona potrdila odlično formo

V skupini E je v torkovem derbiju večera Barcelona pred domačimi navijači potrdila odlično formo in Romo odpravila s 6:1. Njen največji zvezdnik Lionel Messi je prvič po 26. septembru, ko se je poškodoval na prvenstveni tekmi proti Las Palmasu, zaigral od prve minute in takoj pokazal, kaj si lahko navijači od njega obetajo v naslednjih tekmah. Zabil je dva gola in enkrat podal.

Ob njem se je z novima dvema goloma izkazal še Luis Suarez, strelca sta bila tudi branilca Adriano in Gerard Pique. Katalonci, ki branijo naslov evropskega prvaka, so si že zagotovili napredovanje v osmino finala.

Na drugi tekmi iste skupine je Bayer Leverkusen le remiziral v Belorusiji pri Bateju z 1:1, z istim številom točk kot Roma skočil na drugo mesto lestvice z istim številom točk kot Roma, a ga v boju za napredovanje čaka zahtevna naloga. V zadnjem krogu se bo namreč pomeril s katalonskim nogometnim strojem. Kevin Kampl je v Belorusiji igral vso tekmo in prejel rumen karton.

V skupini F se je Arsenal uspešno maščeval zagrebškemu Dinamu za poraz v prvem krogu, münchenski Bayern pa je razbil Olympiakos in si odprl vrata osmine finala. Arsenal zdaj v zadnjem krogu potrebuje zmago v Pireju za vsaj en gol ob tem, če bi zabil vsaj tri gole, ozirom kakršnokoli zmago z dvema ali več zadetkov razlike.

V skupini G je Chelsea zmagal v Izraelu proti Maccabiju Tel Avivu in, verjeli ali ne, sploh prvič v tej sezoni zmagal drugič zapored. Londončani so s to zmago skočili na vrh lestvice, a si še niso zagotovili napredovanja. V primeru, da v zadnjem krogu izgubi proti Portu, ta je danes izgubil proti kijevskemu Dinamu, Ukrajinci pa premagajo Maccabi, bi se poslovili od tekmovanja.

Skupina H je ponudila še peto zaporedno zmago ruskega Zenita, tokrat je bil na domačem štadionu boljši od Valencie. Gent je v Lyonu do zmage prišel v 95. minuti. Španci in Belgijci se bodo v zadnjem krogu borili za osmino finala. V prednosti so drugi, ki v zadnji krog vstopajo s točko več, medtem ko je Lyon popolnoma razočaral in ostaja pri vsega točki.

Ne spreglejte