Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2017,
19.45

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Liga Europa Köbenhavn Benjamin Verbič

Ponedeljek, 11. 12. 2017, 19.45

6 let, 4 mesece

Najboljša enajsterica skupinskega dela lige Europa

Izjemno priznanje za Benjamina Verbiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Benjamin Verbič Köbenhavn | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Verbič se je v dresu Köbenhavna tako izkazal v skupinskem delu evropske lige, da so ga izbrali v najboljšo enajsterico tekmovanja. V posebnem točkovanju FedEx Performance Zone, ki je upoštevalo različne statistične podatke iz domačih in evropskih tekem, je zasedel visoko drugo mesto. Prehitel ga je le napadalec Atletica Aditz Aduriz.

V ligi Europa je to jesen nastopilo ogromno Slovencev, najboljši vtis pa je naredil nekdanji nogometaš Celja. Njegove predstave so opazili tudi pri Uefi in ga izbrali v najboljšo enajsterico skupinskega dela.

''To je velika čast. Tega ne bi dosegel brez pomoči soigralcev, strokovnega vodstva in vas, dragih navijačev. Najlepša hvala,'' se je prek socialnega omrežja zahvalil podpornikom 24-letni Benjamin Verbič. Slovenski reprezentant, ki brani barve danskega prvaka Köbenhavna, je v tej evropski sezoni blestel s številnimi vrhunskimi potezami.

Dosegel je tri zadetke in dve podaji, v posebnem točkovanju Evropske nogometne zveze (Uefa), ki jo vodi FedEx, pa je osvojil drugo mesto. V skupinskem delu je bil boljši od njega le izkušeni napadalec Ahletica, 36-letni Bask Aditz Aduriz.

Bo zaigral proti Oblaku?

Oblakov Atletico se bo pomeril z danskim prvakom, ki je v prvenstvu šele na 6. mestu. | Foto: Reuters Oblakov Atletico se bo pomeril z danskim prvakom, ki je v prvenstvu šele na 6. mestu. Foto: Reuters Verbičev Köbenhavn je na žrebu 1/16 finala evropske lige naletel na enega od najtežjih tekmecev. Ples kroglic v Nyonu je odločil, da se bo pomeril s španskim velikanom Atleticom iz Madrida, pri katerem brani njegov reprezentančni soigralec Jan Oblak.

Če Verbič v zimskem prestopnem roku ne bo zamenjal kluba, se bo tako za preboj med 16 najboljših v evropski ligi pomeril proti enemu od najboljših španskih klubov, edinemu poleg Barcelone, ki je v domačem prvenstvu ostal neporažen.

Kdo se je uvrstil v idealno enajsterico skupinskega dela evropske lige?

Vratar: Aly Keita (Östersund, Šve – 73. mesto)

Branilci: Stefan Lainer (Red Bull Salzburg, Avt – 11.), Sotirios Papagiannopoulos (Östersund, Šve – 27.), Michael Lüftner (Köbenhavn – 36.), Alberto de la Bella (Real Sociedad – 22.)

Zvezni igralci: Emiliano Rigoni (Zenit, Rus – 7.), Sergio Canales (Real Sociedad, Špa – 30.), Remo Freuler (Atalanta, Ita – 3.), Benjamin Verbič (Köbenhavn, Dan – 2.)

Napadalca: Aritz Aduriz (Athletic Bilbao, Špa – 1.), Andre Silva (Milan, Ita – 99.)

Ne spreglejte