Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 8. 2014,
19.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nogomet Juventus Boštjan Cesar AC Milan Lazio Inter Samir Handanović Josip Iličić Jasmin Kurtić

Petek, 29. 8. 2014, 19.53

7 let, 12 mesecev

Izjemen volej odločil derbi, Handanović spet trikrat premagan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Juventus ostaja alfa in omega v Italiji. Stara dama se ni pustila presenetiti niti na derbiju proti Romi, ki je že vodila z 2:1, na koncu pa so po izjemen zadetku Leonarda Bonuccija zmagali Torinčani.

Zanimivo nedeljsko popoldne se je začelo s petimi tekmami, ki so bile ogrevanje pred derbijem med vodilnima Juventusom in Romo. Že sam začetek tekme je pokazal, da bo šlo za derbi v pravem pomenu besede. Ne eden ne drugi ni popuščal, prav vsi so se borili za vsak centimeter igrišča. Prvi zadetek je padel po sumljivi enajstmetrovki, ki jo je dosodil Gianluca Rocchi po prostem strelu in domnevni igri z roko Maicona v živem zidu. Po burnih protestih, ki seveda niso pomagali, je bil izključen tudi trener Rome, Rudi García. Strel z bele točke je zanesljivo v zadetek pretopil Carlos Tevez. Že pet kasneje je glavni sodnik darilo podaril še Romi, morda je imel tudi slabo vest, zaradi prve enajstmetrovke, ko je objemanje Stephana Lichtsteinerja in Francesca Tottija okarakteriziral z najstrožjo kaznijo. Totti jo je izvajal kar sam in zadel. To pa v prvem delu izjemnega derbija ni bilo vse. Roma je po zaostanku z 0:1 po zadetku Juana Iturbeja povedla celo z 2:1, a je v zadnjih sekundah Paul Pogba izsilil še eno enajstmetrovko. Še enkrat je bil izjemno natančen Tevez in postavil izid prvega polčasa (2:2).

V drugem polčasu je tempo igre močno padel, a to je bilo tudi za pričakovati. Vseeno pa je ob koncu tekme spet zavrelo. Najprej je za izjemen zadetek in vodstvo domačih poskrbel Leonardo Bonucci. Branilec stare dame, ki je z izjemnim volejem premagal Rominega vratarja, je dosegel šele peti zadetek v dresu Juventusa. Pred koncem tekme je sodnik izključil še petelina Alvara Morato in Kostasa Manolasa, a do spremembe izida ni več prišlo. Juventus je z novo zmago zdaj sam na vrhu serie A.

"Slovenski" obračun Fiorentini

Izjemno zanimiv obračun je bil tudi v Firencah, kjer gostoval Inter. Jasmin Kurtić in Samir Handanović sta začela od prve minute, medtem ko sta Iličić in Krhin sedela na rezervni klopi. Zmaga ostala doma, za končnih 3:0 pa je podal ravno Kurtić. Handanović je v zadnjih dveh krogih serie A prejel že sedem zadetkov.

Palermo Siniše Anđelkovića je visoko z 0:3 izgubil pri Empoliju. Slovenski branilec je odigral celotno srečanje. Luka Kranjc je s Ceseno remiziral z Udinesejem, ki do zdaj poleg Sampdorie, še edini kolikor toliko sledil vodilnemu dvojcu. Kranjc je sedel na klopi za rezerviste.

Valter Birsa se je v soboto, tokrat v dresu Chieva, vrnil na San Siro, kjer je v pretekli sezoni v dresu tamkajšnjega velikana Milana na nekaj tekmah zablestel. Slovenski reprezentant je bil edini od treh Slovencev na začasnem delu v Veroni, ki je bil v prvi postavi gostov. Igral je do 66. minute, a se ni najbolj izkazal. Ko je odšel z igrišča, ga je zamenjal Dejan Lazarević. Kapetan Slovenije Boštjan Cesar je sedel na klopi gostov, ki so izgubili z 0:2, a ni dobil priložnosti za igro.

Ne spreglejte