Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2023,
18.15

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

izgredi navijači konferenčna liga Aston Villa Legia Varšava

Petek, 1. 12. 2023, 18.15

4 mesece, 4 tedne

izgredi pred tekmo Aston Villa - Legia

Aretiranih 46 navijačev Legie, Villa jih je prijavila Uefi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Aston Villa : Legia Warsaw | Britanska policija je uradno sporočila, da so aretirali 39 navijačev poljskega nogometnega kluba Legia Varšava med nemiri v Birminghamu ob tekmi konferenčne lige proti Aston Villi. | Foto Guliverimage

Britanska policija je uradno sporočila, da so aretirali 39 navijačev poljskega nogometnega kluba Legia Varšava med nemiri v Birminghamu ob tekmi konferenčne lige proti Aston Villi.

Foto: Guliverimage

Britanska policija je sporočila, da so aretirali 46 navijačev poljskega nogometnega kluba Legia Varšava med nemiri v Birminghamu ob tekmi konferenčne lige. V izgredih so bili ranjeni štirje policisti. Aston Villa je vložila uradno pritožbo pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) zaradi "šokantnega vedenja" navijačev Legie 

Rémy Cabella
Sportal Jasno je: Olimpija bo letos končala evropsko popotovanje

Policija je sporočila, da se je uro pred začetkom tekme, ki so jo z 2:1 dobili Angleži, zgodil organiziran napad poljskih navijačev na redarje, zaradi česar so jim prepovedali vstop na stadion. Domneva se, da so nemiri izbruhnili, ker navijačem zaradi nasprotovanja predstavnikov poljskega kluba niso razdelili vstopnic zunaj igrišča, kot je bilo pričakovano. Po navedbah britanske policije so proti policistom metali in izstrelili različne izstrelke, tudi rakete. V izgredih so jo skupili štirje policisti, enega so zadržali v bolnišnici.

Pri Legii so obtožili Aston Villo, da je pred tekmo razdrla dogovor okoli delitve vstopnic navijačem. Kluba sta se že pred četrtkom obtoževala, domači je poljskega kritiziral, da njegovo vodstvo sploh ni sodelovalo pri vprašanju navijačev in njihovem prihodu v Birmingham.

Aston Villa : Legia Warsaw | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Villa si je z zmago že zagotovila preboj v izločilne boje konferenčne lige, blizu tem je krog pred koncem tudi Legia, ki je na drugem mestu v skupini E, ima pa tri točke prednosti pred Alkmaarjem in šest pred Zrinjskim.

Olimpija Lille
Sportal Sramota za Slovenijo, to ni nikomur v ponos
Ne spreglejte