Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 11. 2022,
18.22

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,87

Natisni članek

Bruselj Belgija Maroko SP 2022 v nogometu Katar 2022

Nedelja, 27. 11. 2022, 18.22

1 leto, 4 mesece

Po tekmi Belgija : Maroko (0:2)

Po presenečenju v Katarju hudi izgredi in nasilje v Bruslju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,87
Bruselj izgredi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Današnji dan na svetovnem prvenstvu v Katarju je znova postregel z velikim presenečenjem, saj je Maroko z 2:0 odpravil Belgijo, ki je na tem turnirju daleč od forme, ki je pred štirimi leti krasila zasedbo Roberta Martineza. Po koncu tekme je močno zavrelo v Bruslju, kjer so izbruhnili izgredi med privrženci obeh reprezentanc.

Nemčija Španija
Sportal Nemci ostajajo med živimi, Hrvati izločili Kanado

Nogometaši Maroka so v 2. krogu skupine F na svetovnem prvenstvu v Katarju presenetili in premagali Belgijo z 2:0 (0:0). Na stadionu Al Tumama je iz prostega strela najprej zadel rezervist Abdelhamid Sabiri v 73. minuti, v sodnikovem dodatku pa je bil natančen še drugi rezervist Zakaria Aboukhlal. Poraz Belgijcev je močno odmeval tudi v Bruslju, od koder so mediji najprej poročali, da so za hude izgrede krivi privrženci Belgije, ki naj bi na ta način izrazili nezadovoljstvo nad predstavami svoje ekipe, zatem pa so v javnost prišli videi, na katerih so bili na delu tudi navijači Maroka.

Izgredi v Bruslju, foto: Reuters:

Fotogalerija
1 / 8

Šokantni posnetki kažejo divjanje huliganov, ti so razbijali steklo rdečega avtomobila, nato pa so avto prevrnili na glavo. Spet na drugih posnetkih je bilo mogoče videti policiste, ki so se premikali z vodnimi topovi, medtem ko so navijači metali pirotehnična sredstva in obmetavali avtomobile z opekami. Ob tem so nekateri navijači z maroškimi zastavami tekali po ulicah.

Ulice Bruslja je napolnil gost dim, saj so navijači uporabili tudi bakle, policija pa je uporabila solzivec. "Policija je posredovala, potem ko je ena oseba utrpela poškodbe obraza," je povedala tiskovna predstavnica bruseljske policije Ilse Van de Keere.

Župan Bruslja Philippe Close je obsodil nasilje in ljudi posvaril, naj ne prihajajo v središče mesta. Izdal je tudi ukaz, naj ob morebitnih izgredih policija ukrepa z aretacijami izgrednikov.  "Ostro obsojam incidente, ki so se zgodili danes popoldne. Policija dela vse, da bi vzdržala javni red."

Napetost med obema stranema navijačev se je stopnjevala že pred začetkom nedeljske tekme, ko so blizu železniške postaje Bruselj - jug nekateri navijači metali pirotehnična sredstva. 

Maroška diaspora, ki živi v Belgiji, je sicer ocenjena na več kot 80 tisoč prebivalcev, kar pomeni največjo neevropsko skupnost v evropski državi in ​​peto največje tuje prebivalstvo.

Preberite še:

Danielo Pereira Portugalska SP
Sportal Pereira si je na treningu poškodoval rebra
SP Argentina navijači
Sportal Messi: Srečni, pomirjeni. Spet je vse v naših rokah. #video
Lionel Messi Argentina Katar 2022
Sportal Argentina na krilih Lionela Messija ostala med živimi
Ne spreglejte