Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
16. 3. 2020,
20.00

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,87

2

Natisni članek

Cesc Fabregas Koronavirus Wayne Rooney Goran Dragić Goran Dragić Gremio PSG Erling Braut Haaland izbor z družabnih omrežij Neymar Perrie Edwards Alex Oxlade-Chamberlain

Ponedeljek, 16. 3. 2020, 20.00

4 leta, 1 mesec

Izbor z družabnih omrežij (16. marec)

Teden, ko se je govorilo bolj ali manj le o koronavirusu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,87

2

Koronavirus je pričakovano vplival tudi na današnji izbor z družabnih omrežij. Čeprav smo se trudili, da bi se v tej sproščeni rubriki tem okoli tega zloveščega virusa izognili, se nam ni uspelo. Pa vendar vse le ni korona, ampak tudi PSG in Ronaldinho, ki se v teh dneh mudi v paragvajskem zaporu.

Izbor z družabnih omrežij je rubrika, v kateri na Sportalu vsak ponedeljek zvečer ponudimo nabor desetih zanimivih dogodkov iz nogometnega sveta v zadnjem tednu, ki jih najdemo ob brskanju po družabnih omrežjih. Nabor kratkih novičk, zbranih na enem mestu, je nastal v želji, da se izognemo poplavi novic s senzacionalističnimi naslovi, ki vse bolj zapolnjujejo današnji medijski svet.

Izziv ostani doma "okužil" nogometne zvezdnike

Ljudje si v času različnih karanten, ki so jih zaradi hitre širitve koronavirusa uvedli voditelji držav, vsakdan želijo popestriti na različne načine, eden izmed teh je tudi izziv ''ostani doma", ki je okužil tudi nekatere nogometne zvezde. Te namesto z žogo žonglirajo z rolico WC-papirja, ki se v času paničnih nakupov prodaja kot vroče žemljice. Svoje mojstrstvo so pokazali zvezdnik Manchetser Uniteda Bruno Fernandes, nogometaš zagrebške Lokomotive Petar Gluhaković, Juventusov Matthijs de Ligt ...

Ronaldovi hoteli ostajajo hoteli

V preteklih dneh je španska Marca v enem izmed člankov zapisala, da bo radodarni Cristiano Ronaldo, ki je trenutno v karanteni na rodni Madeiri, enega izmed svojih hotelov v Lizboni posodil in ga spremenil v bolnišnico za oskrbo obolelih s koronavirusom. Poskrbel naj bi tudi za plačilo zdravniškega osebja, a od tega ne bo nič. Novica o Ronaldovi dobrodelnosti se je razširila kot požar, zdaj pa so tudi v hotelu sporočili, da je šlo za lažno novico.

"Smo hotel, nismo in ne bomo bolnišnica. Tako bo tudi ostalo," je medijem, ki so želeli izvedeti več, odgovoril predstavnik hotela.

Uživata v samoizolaciji

Nogometašu Liverpoola Alexu Oxlade-Chamberlain in njegovi partnerici, zvezdnici pri glasbeni skupini Little Mix, Perrie Edwards, v času brez tekem in nastopov ni hudega. Posvečata se drug drugemu in tudi zaplešeta. Kdo bi si mislil, da imajo lahko tudi nogometaši, ki veljajo za bolj okorne in trde, tak ritem. Navijači, ki se niti pomisliti ne upajo, da se premier liga ne bo več nadaljevala, so se ob tem zanj malce ustrašili. "Ox, pazi na zadnjo ložo, potrebujemo te," je zapisal eden, ki dobro ve, kako je za nove poškodbe dovzeten vezist Liverpoola. 

Pretihotapil se je na stadion in navijal za svoj klub

Še v četrtek se je v ligi Europa še igralo. V Linzu pri LASK je gostoval Manchester United. Dvoboj je zaradi varnostnih razlogov potekal pred praznimi tribunami, a enemu izmed navijačev angleškega velikana se je vseeno uspelo pretihotapiti na stadion, kjer je začel glasno navijati. "We love United, We do, We love United, We do. We love United, We do, ooooo United, We love You!" Nasmejal je tudi komentatorja.

Dragić pokazal, da je odličen tudi v nogometu

V času mirovanja košarkarske lige NBA se na različne načine kratkočasi tudi slovenski zvezdnik Goran Dragić. Zlati košarkarski kapetan je na svojem Instagramu objavil posnetek, ki je navdušil njegove oboževalce. Posnetek je dokaz, da se je Dragić rodil z okroglim usnjem v rokah. Košarkarsko žogo je zamenjal za nogometno. Tudi s slednjo pozna nekaj trikov. Nanj bi bil ponosen tudi Steve Nash, ki je v času svoje kariere slovel kot najboljši nogometaš med košarkarji.

Ronaldinhu v zaporu ni hudega: je, pije, igra nogomet ...

Nekdanji brazilski nogometni virtuoz Ronaldinho, ki se je v Paragvaju 7. marca zaradi ponarejene potne listine znašel za zapahi, uživa v zaporu. Sotrpini so zvezdnika odlično sprejeli, ves čas ga prosijo za avtograme, krajšajo si čas tudi z alkoholom, vrhunec preteklega dne pa je bila nogometna tekma za 16-kilogramskega odojka.

Ni treba poudarjati, kdo je zmagal. Brazilčeva ekipa je zmagala s kar 11:2, Ronaldinho pa je dosegel pet zadetkov in dodal še šest asistenc.

Zvezdniki PSG brez milosti nad čudežnega dečka

PSG je na domači povratni tekmi uspel preobrniti izid in iz lige prvakov izločiti Borussio Dortmund, med slavjem ob napredovanju pa so si pariški zvezdniki dali duška in se brez zavor ponorčevali iz norveškega čudežnega dečka Erlinga Haalanda ter njegovega "zen" proslavljanja zadetkov.

Za vse prej kot odrasel odziv Parižanov je v veliki meri kriv tudi 19-letni napadalec, ki je pred povratno tekmo na svojem Instagramu zapisal "Pariz je moje mesto in ne vaše." Še posebej so besede razjezile Neymarja, ki je Norvežana poslal v domovino. "Tvoje mesto je na Norveškem, pojdi domov. Pariz je naš, ne tvoj," je bil oster Brazilec.

Španec potarnal nad ženo, zdaj išče dobro serijo

Po prekinitvi francoskega prvenstva tudi Cesc Fabregas išče hobi, ki bo vsaj malce zapolnil luknjo po prekinitvi nogometnih aktivnosti. Upal je, da bosta z ženo mečkala rjuhe, a gospa Fabregas, Daniella Semaan, bojda nad tem ni preveč navdušena. "Odkar moramo biti doma, žena pa noče imeti več otrok (za zdaj), vas sprašujem, katero TV-serijo bi mi priporočili. Mora imeti vsej štiri sezone," je potarnal nekdanji igralec Arsenala, Barcelone in Chelseaja, zdaj pa brani barve Monaca.

Glede na to, da ima kar deset milijonov sledilcev, verjamemo, da je dobil veliko predlogov. Če ne, upajmo, da omehča ženo, a naloga bo težka. Daniella ima že pet otrok, tri s Cescom.

Več fotografij Denielle Semaan, mamice petih otrok, tri ima s Cescom:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy and grateful 🙏🏻❤️

A post shared by Daniella Semaan Fàbregas (@daniellasemaan) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My 3 loves ❤️

A post shared by Daniella Semaan Fàbregas (@daniellasemaan) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Never ever give up 🇱🇧

A post shared by Daniella Semaan Fàbregas (@daniellasemaan) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💝

A post shared by Daniella Semaan Fàbregas (@daniellasemaan) on

 

Nogometaši Gremia na igrišče v zaščitnih maskah

Nogometaši brazilskega Gremia so na tekmi proti Sao Luizu na igrišče v Porto Alegreju prišli z zaščitnimi maskami ter pokazali vodilnim, kaj si mislijo o tem, da se liga, kljub vsem opozorilom pred nalezljivim koronavirusom, nadaljuje.

Maske so nosili tako igralci kot trener Renato Portaluppi, ki pa so jih nato takoj sneli in odigrali tekmo, ki so jo pred praznimi tribunami dobili s 3:2. "Nogometaši niso nadljudje, to je treba nujno prekiniti," je dejal trener Flamenga Jorge Jesus.

Rooney povzdignil glas

Angleški nogometni zvezdnik Wayne Rooney je v kolumni za Sunday Times močno okaral tamkajšnjo vlado in vodilne može pri angleški nogometni zvezi. Občutek je dobil, kot da so nogometaši morski prašički, s katerimi lahko počneš, kar želiš.

"Zakaj je bilo treba čakati do petka? Liga bi se celo nadaljevala, če ne bi zbolel Mikel Arteta (op. p. trener Arsenala). Do nas se obnašajo kot do morskih prašičkov. Čutim neizmerno jezo. Če se bo kdo v moji družini okužil zaradi mene, ker sem moral igrati tako dolgo in bo huje zbolel, bom močno razmislil, ali bom sploh še kdaj stopil na zelenico. Vodilnim v državi pa ne bom nikoli odpustil," je med drugim v svoji kolumni zapisal angleški superzvezdnik.

Ne spreglejte