Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2023,
17.38

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Napoli Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese Lazio Juventus Inter serie A italijansko prvenstvo AC Milan

Nedelja, 17. 9. 2023, 17.38

7 mesecev, 1 teden

Italijansko prvenstvo, 4. krog

Inter s petardo zagospodaril Milanu, danes na delu slovenski legionarji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Jaka Bijol Udinese | Jaka Bijol gostuje pri Cagliariju. | Foto Reuters

Jaka Bijol gostuje pri Cagliariju.

Foto: Reuters

Sobota je v četrtem krogu italijanske serie A minila v znamenju mestnega derbija, znamenitega Derbyja della Madonnina med Interjem in Milanom, ki je napolnil San Siro. Velike zmage s kar 5:1 so se veselili nogometaši Interja, ki so tako še edina stoodstotna ekipa v serie a in so zdaj osamljeni na vrhu lestvice. Derbi je zagotovo v novi klubski vlogi z užitkom spremljal tudi novopečeni nogometni upokojenec Samir Handanović. Atraktivno soboto v serie A sta sicer začela Juventus in Lazio, zmage s 3:1 so se veselili prvi, končala pa sta jo Genoa in branilec naslova Napoli z remijem 2:2.

Samir Handanović
Sportal Velikan slovenskega nogometa se je odločil, da ima dovolj

Slovenski legionarji so v 4. krogu italijanskega prvenstva na delu danes. V času nedeljskega kosila je Udinese gostoval na Sardiniji, slovenska reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić pa sta tekmo odprla v začetni enajsterici. Lovrič je zelenico zapustil v 72. minuti, Bijol je odigral vseh 90 minut, zmagovalca pa na tekmi ni bilo, končala se je namreč z izidom 0:0. Obetavnega, komaj 16-letnega Davida Pejičića pa ni bilo v kadru za srečanje.

Nogometaš Udineseja Sandi Lovrić se je pred dnevi v San Marinu vpisal med strelce. | Foto: Reuters Nogometaš Udineseja Sandi Lovrić se je pred dnevi v San Marinu vpisal med strelce. Foto: Reuters

Empoli, pri katerem ima Lovro Štubljar status tretjega vratarja, bo gostoval na Olimpicu pri Romi. Frosinone, pri katerem se dokazuje 19-letni slovenski branilec Matjaž Kamenšek-Pahić (tega ni bilo v kadru za nedeljsko tekmo), pa gostil Sassuolo in ga premagal s 4:1.

Slovenija ima zelo spodobno in kakovostno zasedbo legionarjev v serie B, kjer nastopajo Petar Stojanović (Sampdoria), Jan Mlakar (Pisa), Domen Črnigoj (Reggiana), Žan Majer (Cremonese), Leo Štulac (Palermo), Martin Turk in Tjaš Begić (oba Parma), Tio Cipot (Spezia), Luka Krajnc (Catanzaro), Žan Žužek (Bari) in Aljaž Tavčar (Ascoli).

Inter s petardo zagospodaril na Derbyju della Madonnina

V soboto je bilo vroče v Milanu, kjer sta se na sosedskem derbiju pomerila Inter in AC Milan. Za vodstvo domačih je v peti minuti zadel Henrikh Mkhitaryan, v 37. minuti pa je vodstvo podvojil Marcus Thuram. Milan je nato na začetku drugega polčasa prišel do znižanja zaostanka na 1:2, potem ko je v polno meril Rafael Leao, a je Inter hitro odgovoril. Še dvakrat sta se med strelce vpisala akterja prvih dveh zadetkov. Na 3:1 je zvišal Mkhitaryan, v 78. minuti pa je bil z bele pike uspešen Leao. Za piko na i in petardo v mreži Milana pa je že v sodnikovem dodatku poskrbel Davide Frattesi, ki je s tem postavil tudi končni izid. Inter je tako po štirih tekmah pri 12 točkah, Milan pa je vknjižil prvo ničlo in ostaja pri devetih.

Inter je s kar 5:1 odpravil Milan. | Foto: Reuters Inter je s kar 5:1 odpravil Milan. Foto: Reuters

Na prvi tekmi dneva je Juventus s 3:1 ugnal Lazio ter s tem prišel do tretje zmage v sezoni. Za Juventus sta v prvem polčasu zadela Dušan Vlahović in Federico Chiesa. Na drugi strani je nato na 1:2 v 64. minuti znižal Luis Alberto, a je le tri minute kasneje vse dvome o zmagovalcu še z drugim zadetkom odločil Vlahović.

Juventus je prišel do tretje zmage v sezoni. | Foto: Reuters Juventus je prišel do tretje zmage v sezoni. Foto: Reuters

Paul Pogba Juventus
Sportal Nove težave za Pogbaja: padel na dopinškem testu

Italijansko prvenstvo, 4. krog:

Sobota, 16. september:

Nedelja, 17. september:

Ponedeljek, 18. september:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

5 – Lautaro Martinez (Inter)
4 – Giroud (Milan), Vlahović (Inter)
3 – Chiesa (Juventus), Osimhen (Napoli)
...

Inter MIlan Lautaro Martinez
Sportal Strašljiva forma obeh milanskih velikanov, poraz Napolija
Ne spreglejte