Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 5. 2023,
20.48

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Martin Turk Lovro Štubljar Sandi Lovrič Tio Cipot Jaka Bijol Domen Črnigoj Petar Stojanović serie A Samir Handanović Roma Napoli Lazio AC Milan Inter Juventus

Ponedeljek, 8. 5. 2023, 20.48

11 mesecev, 3 tedne

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 34. KROG

Veselica v Neaplju, Sandi Lovrić je prispeval podajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Napoli | V Neaplju so pozdravili prvake, ki so z golom Victorja Osimhena premagali Fiorentino. | Foto Guliverimage

V Neaplju so pozdravili prvake, ki so z golom Victorja Osimhena premagali Fiorentino.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Juventusa so v 34. krogu z 2:0 zmagali pri Atalanti in s pomembno zmago skočili na drugo mesto serie A, v kateri se obeta hud boj za ligo prvakov. V tej bodo igrala prva štiri moštva. Štiri kroge pred koncem Lazio za staro damo zaostaja dve točki, Inter tri, Milan pa pet. Najbolj veselo je bilo v nedeljo v Neaplju, kjer mesto slavi tretji naslov italijanskega prvaka Napolija, ki je z golom Victorja Osimhena strl odpor Fiorentine. Verona je v nedeljo zvečer prišla do pomembne zmage v boju za obstanek.

Italijansko prvenstvo, 34. krog:

Ponedeljek, 8. maj:

Navijači Napolija so v četrtek dočakali trenutek, na katerega so čakali kar 33 let, njihov klub je tretjič v zgodovini postal italijanski prvak. Nogometaši Napolija so takrat na gostovanju pri Udineseju, za katerega je zadetek dosegel slovenski reprezentant Sandi Lovrić, remizirali z 1:1. Tako so osvojili točko, s katero so si pet krogov pred koncem tudi matematično že zagotovili naslov italijanskega prvaka.

Danes so svoje ljubljence pričakali na domačem stadionu od leta 2020 preimenovanem stadionu v čast Diega Armanda Maradone, kjer je najboljši strelec lige Victor Osimhen pristreljal zmago nad Fiorentino.

Slavje navijačev Napolija (foto: Guliverimages):

Fotogalerija
1 / 12

Juventus do pomembne zmage

Juventus je na gostovanju v Bergamu povedel v 56. minuti, ko je prvi zadetek v serie A vknjižil angleški najstnik Samuel Iling Junior. Ko je že kazalo, da se bo srečanje končalo s tem rezultatom, je globoko v sodnikovem dodatku končnih 2:0 za črno-bele postavil Dušan Vlahović.

Devetnajstletni Anglež Samuel Iling Junior je v dresu Juventusa vknjižil prvi zadetek v serie A. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Devetnajstletni Anglež Samuel Iling Junior je v dresu Juventusa vknjižil prvi zadetek v serie A. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Juventus je tako prišel do pomembne zmage, s katero je izkoristil sobotni poraz Lazia na gostovanju pri Milanu (0:2). Lazio zdaj za staro damo zaostaja dve točki, četrti Inter, ki je v soboto z 2:0 slavil pri Romi, pa tri točke, peti Milan pet, Atalanta in Roma pa na šestem oziroma sedmem mestu za ligo prvakov, v katero peljejo prva štiri mesta, zaostaja pet točk. Obeta se še hud boj za Evropo.

Sandi Lovrić je tokrat prispeval podajo. | Foto: Reuters Sandi Lovrić je tokrat prispeval podajo. Foto: Reuters Lovrić s podajo pomagal Udineseju do novih treh točk

V dvoboju sosedov na prvenstveni lestvici med Empolijem in Salernitano so bili uspešnejši domačini, ki so slavili z 2:1. Udinese je pred domačimi navijači ugnal Sampdorio z 2:0, slovenski reprezentant Sandi Lovrić je tokrat prispeval podajo.

Za Empoli, pri katerem je danes Petar Stojanović dobil nekaj minut za igro, je v prvem polčasu zadel Nicolo Cambiaghi. Po uri igre je prednost povišal Francesco Caputo. Salernitana je znižala pet minut pred koncem, ko je zadel Krzysztof Piatek, a jim je za preobrat zmanjkalo časa. Domen Črnigoj zaradi poškodbe za gostujočo ekipo ni igral.

Udinese je tekmo proti zadnjeuvrščeni Sampdorii odločil v prvem polčasu. V deveti minuti je za vodstvo zadel Roberto Pereyra, po predložku Lovrića pa je z glavo na 2:0 povišal Adam Masina. Pri Udineseju je celoten dvoboj na igrišču preživel osrednji branilec Jaka Bijol.

Vodiškovi v prvo ligo

Zadnjo Sampdorio čaka izpad v drugo ligo, znana pa sta že oba kluba, ki sta si neposredno priigrala nastop v prvi ligi. To je že pred časom uspelo Frosinoneju, danes pa še Genoi Roka Vodiška. Za tretjo vstopnico med elito se bodo v dodatnih tekmah merile ekipe od tretjega do osmega mesta.

Italijansko prvenstvo, 34. krog:

Sobota, 6. maj:

Nedelja, 7. maj:

Ponedeljek, 8. maj:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

23 – Osimhen (Napoli),
19 – Martinez (Inter),
15 – Dia (Salernitana),
13 – Lookman (Atalanta), Nzola (Spezia), 
12 – Kvaratskhelia (Napoli), Leao (Milan),
11 – Dybala (Roma),  
10 – Beto (Udinese), Immobile (Lazio), Zaccagni (Lazio), Sanabria (Torino), Orsolini (Bologna), Vlahović (Juventus)
...
5Sandi Lovrić (Udinese),
3Jaka Bijol (Udinese).

 

Ne spreglejte