Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2024,
12.30

Osveženo pred

2 uri, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Verona David Flakus Bosilj Domen Črnigoj Petar Stojanović Empoli Udinese Jaka Bijol Sandi Lovrič Inter AC Milan Atalanta serie A italijansko prvenstvo

Natisni članek

Petek, 30. 8. 2024, 12.30

2 uri, 45 minut

Italijansko prvenstvo, 3. krog

Slovenski legionar lovi prvo zmago, derbi v Milanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Atalanta | Atalanta se bo danes pomerila z Interjem. | Foto Reuters

Atalanta se bo danes pomerila z Interjem.

Foto: Reuters

Za uvod v tretji krog italijanskega prvenstva bo Domen Črnigoj z Venezio danes gostil Torino. Benečani so po dveh krogih še brez zmage. Zatem se obeta poslastica v Milanu, saj bo Inter gostil Atalanto.

Čeferin Ronaldo
Sportal Zgodovinski žreb v Monaku, Čeferin se je poklonil Ronaldu

Branilec naslova Inter je prejšnji teden v drugem poskusu vendarle prišel do prve zmage v sezoni, potem ko je z 2:0 premagal Lecce. Rutinska zmaga je tako ohranila 12-letni niz Interja, v katerem ni nikoli izgubil prve domače tekme, ob tem pa je zmagal v vsaki od zadnjih šestih sezon. Atalanta je po dveh krogih pri zmagi in porazu, v prejšnjem krogu je bil za klub iz Bergama premočan Torino.  

Po razmeroma prijaznem začetku razporeda tekem se mora ekipa Simoneja Inzaghija zdaj spopasti z enim najtežjih preizkušenj Serie A na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom. Prvaki so v prejšnji sezoni na poti do naslova ostali neporaženi proti vsem petim največjim tekmecem, tako da bo Inzaghi nameraval nadaljevati v tem smislu tudi v tem mandatu – začenši z današnjo tekmo proti Atalanti. Nedavna zgodovina je zagotovo na njihovi strani, saj je Inter, ko sta se kluba srečala na San Siru v lanski sezoni, zmagal s 4:0 in nazadnje ligaško tekmo proti La Dei izgubil leta 2018. Pravzaprav je Atalanta proti Interju brez zmage v zadnjih 11 tekmah.

Simone Inzaghi | Foto: AP / Guliverimage Simone Inzaghi Foto: AP / Guliverimage

V nedeljo še derbi v Torinu

V soboto bo Empoli Petra Stojanovića gostoval pri Bologni, zvečer pa se obeta še zanimivo srečanjem med Laziem in Milanom. V nedeljo bo največ pozornosti poželo srečanje med Juventusom in Romo, istočasno pa bo Udinese z Jako Bijolom in Sandijem Lovrićem gostil Como. Še pred tem bo na sporedu obračun Genoe in Verone (David Flakus Bosilj).

Italijansko prvenstvo, 3. krog:

Petek, 30. avgust:

Sobota, 31. avgust:

Nedelja, 1. september:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

3 – Retegui (Atalanta)
2 – Brescianini (Atalanta), Man (Parma), Mosquera (Verona), Thuram (Inter)
...

Ne spreglejte