Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
21.14

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Atalanta AC Milan Roma Inter Juventus Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese serie A italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 21.14

2 meseca, 1 teden

Italijansko prvenstvo, 24. krog

Udinese pripravil presenečenje v Torinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Lautaro Gianetti | Argentinec Lautaro Gianetti je na gostovanju v Torinu za Udinese zadel za zmago z 1:0 | Foto Guliverimage

Argentinec Lautaro Gianetti je na gostovanju v Torinu za Udinese zadel za zmago z 1:0

Foto: Guliverimage

Na prvi sobotni tekmi 24. kroga serie A je Lazio s 3:1 premagal Cagliari, nato pa je Roma v derbiju kroga gostila Inter in ob koncu prvega polčasa vodila z 2:1. A Milančani so v drugem naredili preobrat in zmagali s 4:2. Sedmouvrščena Fiorentina se je v nedeljo popoldne po štirih ligaških tekmah brez zmage (trije porazi) pobrala na najboljši možen način. Frosinone je premagala s kar 5:1. Zadelo je pet različnih nogometašev. Na zadnji nedeljski tekmi je AC Milan z 1:0 premagal branilce naslova nogometaše Napolija. Na zadnji tekmi kroga sta se v Torinu srečala domači Juventus in Udinese, ki je z golom Argentinca Lautara Giannettija v 25. minuti presenetil domačine in zmagal z 1:0. 

Roma je bila po odhodu Joseja Mourinha kot prerojena, dobila je tri tekme. In dobro je kazalo še za četrto, ko je Stephan El Shaarawy ob koncu prvega polčasa zadel za vodstvo z 2:1. A je nato drugi polčas pripadel gostom iz Milana. V 49. minuti je za izenačenje na 2:2 zabil Marcus Thuram. Le sedem minut pozneje je nesrečno svojega vratarja premagala Angelino (žogo je skušal izbiti izpred gola, a jo je poslal v mrežo). Zmago vodilnega Interja, že 19. na 23 tekmah, je v sodnikovem dodatku potrdil Alessandro Bastoni. Mladega slovenskega branilca Lovra Goliča tokrat ni bilo v ekipi Rome.

Stephan El Shaarawy je ob koncu prvega polčasa zadel za vodstvo Rome z 2:1. | Foto: Reuters Stephan El Shaarawy je ob koncu prvega polčasa zadel za vodstvo Rome z 2:1. Foto: Reuters

Atalanta je v nedeljo gostovala pri Genoi in zmagala s 4:1. Na San Siru pri AC Milanu pa je na zadnji nedeljski tekmi gostoval aktualni prvak Napoli, ki je trenutno šele sedmi. In doživel nov poraz. Edini gol na tekmi so izbranci domačega trenerja Stefana Piolija dosegli v 25. minuti, po podaji Portugalca Rafaela Leaa je zadel Francoz Theo Hernandez. V izdihljajih tekme je glavni sodnik Daniele Doveri dosodil 11-metrovko za Neapeljčane, po posredovanju Vara pa je razveljavil svojo odločitev in ostalo je pri tesni zmagi domačih nogometašev.

Veselja Thea Hernandeza z Olivierjem Giroudjem po golu AC Milana za 1:0. | Foto: Reuters Veselja Thea Hernandeza z Olivierjem Giroudjem po golu AC Milana za 1:0. Foto: Reuters

Krog so sklenili nogometaši Udineseja, kjer igrajo Slovenci Jaka Bijol, Sandi Lovrić in David Pejičić, ki so v gosteh presenetljivo z 1:0 premagali drugouvrščeni Juventus. Torinčani so s tem spodrsljajem zapravili priložnost, da bi se približali vodilnemu Interju, še naprej ima milanski klub sedem točk več s tekmo manj.

Edini gol je v 25. minuti dosegel Lautaro Giannetti. Po uri igre so domačini sicer po kotu z desne strani zadeli, a je stranski sodnik gol razveljavil, saj je žoga po izvajanju Federica Chiese s celim obsegom zapustila igrišče, preden je zavila v kazenski prostor Udineseja. Do konca Torinčanom ni več uspelo izenačiti.

Italijansko prvenstvo, 24. krog:

Petek, 9. februar:

Sobota,10. februar:

Nedelja, 11. februar:

Ponedeljek, 12. februar:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

19 – Lautaro Martinez (Inter)
12 – Vlahović (Juventus)
11 – Giroud (Milan)
10 – Soule (Frosinone)
9 – Berardi (Sassuolo), Calhanoglu (Inter), Gudmundsson (Genoa), Lukaku (Roma)
8 – Dybala (Roma), Thuram (Inter), Zirkzee (Bologna), Pinamonti (Sassuolo), Orsolini (Bologna)
7 – Colpani (Monza), Lookman (Atalanta), Osimhen (Napoli), Zapata (Torino), Gonzalez (Fiorentina)
...
1 – Lovrić (Udinese)

Federico Gatti Juventus
Sportal Roma brez Joseja Mourinha kot prerojena
Ne spreglejte