Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 1. 2024,
23.55

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Udinese Juventus Inter Milano AC Milan serie A italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 29. 1. 2024, 23.55

2 meseca, 3 tedne

Italijansko prvenstvo, 22. krog

Inter v Firencah nazaj na prvo mesto, remi prvakov v Rimu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Lautaro Martinez Inter | Lautaro Martinez je še okrepil strelski izkupiček in Interju pristreljal pomembno zmago v Firencah. | Foto Reuters

Lautaro Martinez je še okrepil strelski izkupiček in Interju pristreljal pomembno zmago v Firencah.

Foto: Reuters

Aktualni prvak serie A Napoli je v 22. krogu gostoval pri Laziu, kjer gledalci niso videli ne zmagovalca ne gola. Inter je v Firencah zmagal z 1:0 in se z novimi tremi točkami vrnil na prvo mesto italijanskega prvenstva. S tega je pahnil Juventus, ki je v soboto z igralcem manj zgolj remiziral s šele 19. Empolijem (1:1). Neodločeno je igral tudi tretji na lestvici AC Milan, 2:2 z Bologno, potem ko sta Olivier Giroud in Theo Hernandez zapravila 11-metrovki. Udinese s Sandijem Lovrićem je doživel tretji poraz na zadnjih štirih tekmah. Roma je v ponedeljek v gosteh z 2:1 ugnala Salernitano.

Dušan Vlahović
Sportal Vroči Srb popeljal Juventus na vrh

Za Inter, ki bo čez teden dni na San Siru gostil Juventus in ima v dobrem še zaostalo tekmo proti Atalanti iz Bergama, je v prestolnici Toskane edini gol dosegel Lautaro Martinez.

Argentinski napadalec je v tej sezoni dosegel že 19 golov in je na prvem mestu, drugouvrščeni Srb Dušan Vlahović (Juventus) je dosegel 12, tretjeuvrščeni Francoz Olivier Giroud (Milan) pa deset zadetkov.

V 74. minuti je Yann Sommer - po posredovanju Vara - zakrivil 11-metrovko, a švicarski vratar v milanski ekipi se je odkupil za svojo napako in zanesljivo ubranil strel Argentinca Nicolasa Gonzaleza.

Torinčani, ki so v soboto od 18. minute igrali z igralcem manj po izključitvi Arkadiusza Milika, so sicer povedli v 50. minuti, ko je zadel v zadnjem času razpoloženi Dušan Vlahović, z 12 goli je drugi strelec lige, končni izid pa je postavil Tommaso Baldanzi v 70. minuti.

Milan je gostil Bologno in igral 2:2. Slednja je povedla v 29. minuti z golom Joshue Zirkzeeja, izenačil je Ruben Loftus-Cheek ob koncu polčasa. Ta je zadel še v 83. minuti, pred tem pa je Theo Hernandez zapravil najstrožjo kazen. Je pa bil z bele pike natančen gostujoči nogometaš Ricardo Orsolini v 92. minuti in tako poskrbel za delitev točk.

Udinese je izgubil z Atalanto. | Foto: Guliverimage Udinese je izgubil z Atalanto. Foto: Guliverimage Nogometaši Udineseja v italijanski ligi še naprej ostajajo pri vsega dveh zmagah. V 22. krogu so gostovali v Bergamu pri Atalanti, ki je zmagala z 2:0. Videmčani, pri katerih je Sandi Lovrić igral do 80. minute, Jake Bijola (poškodba) in Davida Pejičića pa ni bilo v ekipi, so že po prvem polčasu zaostajali z 0:2, potem ko sta za domače zadela Aleksej Mirančuk in Gianluca Scamacca, obakrat pa je podal Charles De Ketelaere. Udinese tako ostaja tik nad cono izpada. Na 22 tekmah je le dvakrat zmagal, 12-krat remiziral in zdaj osmič izgubil. Brez zmage je od 30. decembra.

V petek je Cagliari doma izgubil proti Torinu z 1:2.

Italijansko prvenstvo, 22. krog:

Petek, 26. januar:

Sobota, 27. januar:

Nedelja, 28. januar:

Ponedeljek, 29. januar:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

19 – Lautaro Martinez (Inter)
12 – Vlahović (Juventus)
10 – Giroud (Milan)
9 – Berardi (Sassuolo), Calhanoglu (Inter), Gudmundsson (Genoa), Lukaku (Roma), Soule (Frosinone)
8 – Thuram (Inter), Zirkzee (Bologna)
7 – Lookman (Atalanta), Osimhen (Napoli), Pinamonti (Sassuolo), Colpani (Monza)
...
1 – Lovrić (Udinese)

Mike Maignan
Sportal Udinese ostro proti rasističnim navijačem
Ne spreglejte