Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
26. 12. 2018,
22.33

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

Natisni članek

Leo Štulac Boštjan Cesar Valter Birsa Samir Handanović Josip Iličić Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus serie A italijansko prvenstvo

Sreda, 26. 12. 2018, 22.33

5 let, 3 mesece

Italijansko prvenstvo, 18. krog

Velika zmaga Handanovića, Ronaldo zamenjal vlogi z Iličićem in rešil Juventus

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83
Samir Handanović | Samir Handanović je proti Napoliju spet zaklenil vrata Interja in Milančanom pomagal do velike zmage. | Foto Getty Images

Samir Handanović je proti Napoliju spet zaklenil vrata Interja in Milančanom pomagal do velike zmage.

Foto: Getty Images

V derbiju 18. kroga italijanskega prvenstva je Inter Samirja Handanovića z golom v 91. minuti v Milanu premagal Napoli z 1:0. Juventus, ki je le remiziral v gosteh pri Atalanti Josipa Iličića, se je tako kljub manjšemu spodrsljaju na vrhu lestvice še oddaljil in ima zdaj devet točk prednosti. Luka Krajnc je s Frosinonejem ukradel dve točki Milanu in remiziral z 0:0. Na delu je bil tudi Boštjan Cesar, ki je spet izgubil s Chievom. Leo Štulac je pomagal do zmage Parmi, ki je prišla do polnega izkupička v Firencah (1:0). Miha Zajc je izgubil z Empolijem.

Inter se je s pomembno zmago, pri kateri je Samir Handanović zaklenil vrata Milančanov - čeprav je res, da prav veliko dela ni imel -, na tretjem mestu drugouvrščenemu Napoliju približal na pet točk zaostanka. Za zmago je v tekmi, ki ni ponudila veliko priložnosti, zadel mladi Argentinec Lautaro Martinez v 91. minuti. Na igrišče je prišel le osem minut pred tem. Napoli je tekmo sicer končal z vsega devetimi nogometaši. Najprej je bil v 81. minuti izključen Senegalec Kalidou Koulibaly, v sodnikovem dodatku pa še Lorenzo Insigne.

Veselje Cristiana Ronalda po golu v Bergamu. | Foto: Reuters Veselje Cristiana Ronalda po golu v Bergamu. Foto: Reuters

Ronaldo je zadel minuto za tem, ko je Iličić odšel na klop

V Bergamu je Atalanta z Josipom Iličićem v postavi gostila vodilni Juventus, pri katerem je Cristiano Ronaldo tekmo v skladu z napovedmi - Massimiliano Allegri se je odločil, da ga nekoliko spočije - tekmo začel na klopi.

Tudi brez Portugalca so gostje hitro prišli do vodstva, ko je Albanec Berat Djimsiti z nespretnim posredovanjem poskrbel za avtogol. Potem je z dvema goloma, v 24. in 56. minuti, za preobrat in vodstvo domačih z 2:1 poskrbel Kolumbijec Duvan Zapata. Vmes je Juventus ostal z desetimi igralci na igrišču, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Urugvajec Rodrigo Bentancur.

Zdelo se je, da bo Atalanta Juventusu prizadejala sploh prvi prvenstveni poraz v sezoni, a se to ni zgodilo. Torinčane je rešil kdo drug kot Ronaldo, ki je na igrišče prišel v 65. minuti. V 77. minuti je na klop odšel Iličić, le minuto zatem pa je Ronaldo z 12. prvenstvenim golom sezone prvake rešil pred nepričakovanim porazom.

Frosinone Luke Krajnca se je proti Milanu že veselil gola, a je veselje domačih prekinil Var. | Foto: Getty Images Frosinone Luke Krajnca se je proti Milanu že veselil gola, a je veselje domačih prekinil Var. Foto: Getty Images

Kranjec ukradel točki sedemkratnemu evropskemu prvaku

V prvi sredini tekmi je Frosinone, ki se bori za obstanek, z 0:0 remiziral proti Milanu. Do velike točke je gostom pomagal tudi Luka Krajnc, ki je odigral vseh 90 minut. Sedemkratni evropski prvak Milan še na četrti tekmi v nizu ni zadel, kar se ni zgodilo že od leta 1984, ni pa veliko manjkalo, da bi izgubil. Pri domačih je namreč blestel vratar Gianluigi Donnarumma, gostje pa so celo dosegli gol, a ga je sodnik po posredovanju Vara razveljavil.

Leo Štulac je Parmi pomagal do zmage v Firencah. | Foto: Getty Images Leo Štulac je Parmi pomagal do zmage v Firencah. Foto: Getty Images

Štulac s Parmo zmagal, Cesar igral za Chievo

Na delu je bilo še nekaj slovenskih nogometašev. Leo Štulac je igral vso tekmo za Parmo, ki je z 1:0 zmagala v gosteh pri Fiorentini.

Boštjan Cesar je od prve do zadnje minute igral za Chievo (Valterja Birse ni bilo niti na klopi), ki je z 0:2 izgubil v gosteh pri Sampdorii, pri kateri je na klopi na priložnost tudi tokrat zaman čakal slovenski vratar Vid Belec. Podobno velja za Roka Vodiška pri Genoi, ki je z 0:1 izgubila pri Cagliariju.

Spal je brez kaznovanega Jasmina Kurtića doma brez zadetkov remiziral proti Udineseju, medtem ko je Empoli doživel hud poraz z 0:3 v gosteh pri Torinu. Miha Zajc je za goste igral od 63. minute.

Serie A, 18. krog: 

Lestvica:

Najboljši strelci:

13 - Piatek (Genoa), 
12 - Ronaldo (Juventus), 
11 - Quagliarella (Sampdoria),
10 - Immobile (Lazio),
9 - Zapata (Atalanta), Icardi (Inter), Caputo (Empoli)
...
3 - Iličić (Atalanta), Kurtić (Spal) ...,
2 - Birsa (Chievo), Zajc (Empoli) ...

Radja Nainggolan
Sportal Inter suspendiral kontroverznega Belgijca
AC Milan
Sportal Milan se je pritožil na Cas
Isco
Sportal Bo Juventus januarja poskrbel za še en odmeven prestop?
Ne spreglejte