Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 12. 2023,
22.45

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Atalanta Roma Udinese Sandi Lovrič Jaka Bijol Juventus Inter Napoli serie A italijansko prvenstvo

Sobota, 23. 12. 2023, 22.45

4 mesece

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 17. KROG

Zadnja ekipa šokirala Milan, rezervist Vlahović rešil Juve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Juventus Dušan Vlahović |  Dušan Vlahović je zabil za zmago Juventusa z 2:1 nad Frosinonejem. | Foto Reuters

Dušan Vlahović je zabil za zmago Juventusa z 2:1 nad Frosinonejem.

Foto: Reuters

Sredi tedna sta se od boja za italijansko pokalno lovoriko poslovila Inter in Napoli, s presenečenjem pa se je začel tudi 17. krog serie A. Zadnjeuvrščena Salernitana, ki je do tega kroga zbrala samo osem točk, je prišla do remija s tretjim AC Milanom, ki je tretjič v sezoni remiziral. Juventus, ki je prvi zasledovalec vodilnega Interja, si ni privoščil spodrsljaja pri 14. Frosinoneju. Nato je novo zmago vpisal še Inter, ki je z 2:0 premagal Lecce.

Lazio : Inter
Sportal Vodilni Inter do zmage v Rimu. Juventusu zdaj beži za štiri točke.

AC Milan je imel v tem krogu vsaj na papirju najlažjo nalogo, saj se je podal na gostovanje k zadnji Salernitani, a se opekel in komajda izvlekel točko. Gostje so sicer povedli že v 17. minuti, ko je bil uspešen Fikayo Tomori, a so domači odgovorili. V 42. minuti je na 1:1 poravnal Federico Fazio, za presenetljivo vodstvo domačih je v 63. minuti zadel Antonio Candreva, za remi in točko gostov pa je v 91. minuti zadel Luka Jović.

Na sobotni opoldanski tekmi je Frosinone, ki je med tednom iz pokala izločil Napoli, gostil drugouvrščeni Juventus. In v drugem polčasu prišel do izenačenja na 1:1. Presenečenje je preprečil rezervist Dušan Vlahović, ki je v igro vstopil v 55. minuti, v 81. pa je zabil za zmago z 2:1. To je bil Srbov šesti gol v tej sezoni serie A. Zaradi prepovedanega položaja so mu sodniki v zaključku tekme razveljavili drugi gol.

Na klopi Rome prvič 17-letni Golič

V soboto zvečer je Roma z 2:0 premagala branilca naslova, ki pa mu gre to sezono vse slabše, Napoli. Prvi gol na tekmi je zabil Lorenzo Pellegrini, v sodnikovem dodatku pa še Romelu Lukaku. Neapeljčani so tekmo končali z devetimi igralci, saj sta bila izključena Matteo Politano in Victor Osimhen.

Prvič je bil v članski postavi Rome, sicer je ostal na klopi za rezerve, 17-letni branilec Celjan Lovro Golič. Ta je lani iz domžalske akademije odšel v Rim in igral za Romine mlajše selekcije. Očitno je prepričal trenerja Joseja Mourinha.

Osimhen podaljšal z Napolijem
Napoli je podaljšal pogodbo s 24-letnim nigerijskim napadalcem Victorjem Osimhenom za dodatno leto (do 2026). Italijanski mediji pišejo, da bo Osimhen po novi pogodbi na leto zaslužil deset milijonov evrov. V pogodbi je tudi odkupna klavzula v višini med 120 in 130 milijonov evrov, kar velja le za klube, ki niso iz Italije.
Jaka Bijol
Sportal Bergle bi najraje že pospravil, a bo raje poslušal zdravnike

Udinese je igral ... Jasno neodločeno

Udinese Sandija Lovrića, ki je bil v prvi enajsterici, in Jake Bijola, ki zaradi poškodbe ne igra, je v Torinu igral neodločeno 1:1. Drugače ni moglo biti, saj je to rezultat, ki Videmčane spremlja že vso sezono. To je namreč njihov že 11. remi na 17. tekmah, ki jih uvršča na skromno 16. mesto. Oba gola sta padla v zadnjih desetih minutah, za vodstvo Udineseja je zadel Oier Zarraga, za končni izid Ivan Ilić

Italijansko prvenstvo, 17. krog:

Petek, 22. december:

Sobota, 23. december:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

15 – Lautaro Martinez (Inter)
9 – Berardi (Sassuolo)
8 – Giroud (Milan), Lukaku (Roma)
7 – Calhanoglu (Inter), Gudmundsson (Genoa), Osimhen (Napoli), Thuram (Inter), Zirkzee (Bologna)
6 – Lookman (Atalanta), Bonaventura (Fiorentina), Colpani (Monza), Gonzalez (Fiorentina), Soule (Frosinone), Vlahohić (Juventus), Pinamonti (Sassuolo)

Juventus Salernitana
Sportal Nekdanji član Celja v prvi minuti zabil Juventusu, nato pa ...
Ne spreglejte