Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2023,
22.44

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Udinese Inter Milano AC Milan Juventus serie A italijansko prvenstvo

Nedelja, 17. 12. 2023, 22.44

4 mesece, 1 teden

Italijansko prvenstvo, 16. krog

Vodilni Inter do zmage v Rimu. Juventusu zdaj beži za štiri točke.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Lazio : Inter | Vodilni Inter je zmagal pri Laziu. | Foto Guliverimage

Vodilni Inter je zmagal pri Laziu.

Foto: Guliverimage

Vodilno moštvo italijanskega prvenstva Inter je v 16. krogu gostoval pri Laziu in po zmagi z 2:0 še povišal prednost pred drugim Juventusom, ki je v petek zgolj remiziral z Genoo. Tretji Milan je v nedeljo s 3:0 odpravil Monzo, Bologna pa je za pomembno zmago in četrto mesto ugnala Romo. Udinese s Sandijem Lovrićem in brez poškodovanega Jake Bijola je proti Sassuolu zapravil vodstvo z 2:0, nato ostal le z desetimi možmi in še desetič v sezoni remiziral.

Inter
Sportal Inter jasno odgovoril Juventusu, Atalanta po drami ustavila Milan

Vodilni Inter je v Rimu proti Laziu povedel v 40. minuti, gol je dosegel najboljši strelec lige Lautaro Martinez, ki je pri 15 zadetkih v sezoni. Marcus Thuram je v 66. minuti prispeval še en gol za Inter.

Nogometaši Milana so v nedeljski matineji brez težav odpravili Monzo. Rdeče-črni so zmagali s 3:0 in se približali vodilnemu dvojcu. 

Milan je s 3:0 odpravil Monzo in se nekoliko približal vodilnim. | Foto: Reuters Milan je s 3:0 odpravil Monzo in se nekoliko približal vodilnim. Foto: Reuters

Udinese, pri katerem je Sandi Lovrić igral celo tekmo, Jake Bijola ni bilo zaradi poškodbe, Davida Pejičića pa ni bilo v kadru, je bil na dobri poti, da vpiše drugo zmago v sezoni. Lorenzo Lucca je v 36. minuti zadel za 1:0, Roberto Pereyra, podajalec prvi prvem golu, pa je v 55. podvojil prednost domače zasedbe.

Toda v 59. minuti je ta ostala brez izključenega Martina Payera, kar so znali igralci Sassuola unovčiti. Natančneje Domenico Berardi, ki je tako v 75. kot 88. minuti natančno meril z bele pike.

Napoli po dveh porazih do tesne zmage

Napoli je po dveh porazih prišel do osme zmage sezone, Cagliari je premagal z 2:1. | Foto: Guliverimage Napoli je po dveh porazih prišel do osme zmage sezone, Cagliari je premagal z 2:1. Foto: Guliverimage V Neaplju sta bila v soboto glavna protagonista kdo drug kot Victor Osimhen in Hviča Kvarachelia. Nigerijec, ki je dosegel svoj sedmi gol sezone (Interjev Lautaro Martinez je vodilni v ligi s 14 zadetki), je zadel v 69. minuti, Gruzijec pa po Osimhenovi podaji v 75. Vmes so gosti izenačili preko Leonarda Pavolettija.

Tekmo v Neaplju so sicer začeli s polurno zamudo, vzrok je bil močan veter, ki je pod vprašaj postavil varnost na stadionu. Objekt so pregledali in niso našli kakšnih večjih poškodb.

Juventus je v petek remiziral z Genovo. | Foto: Guliverimage Juventus je v petek remiziral z Genovo. Foto: Guliverimage Drugouvrščeni Juventus je v petek zvečer v gosteh remiziral z Genoo. Federico Chiesa je Juventus popeljal do vodstva v prvem polčasu, za končnih 1:1 je v 48. minuti zadel Albert Gudmundsson. Stara dama je edini poraz sezone doživela septembra, v zadnjih osmih tekmah je zmagala sedemkrat, samo z Interjem je igrala neodločeno (1:1).

Italijansko prvenstvo, 16. krog:

Petek, 15. december:

Sobota, 16. december:

Nedelja, 17. december:

Ponedeljek, 18. december:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

15 – Lautaro Martinez (Inter)
9 - Berardi (Sassuolo)
8 – Giroud (Milan)
7 – Calhanoglu (Inter), Lukaku (Roma), Zirkzee (Bologna), Osimhen (Napoli), Thuram (Inter)
...

Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrahimović v novi vlogi
Ne spreglejte