Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2023,
22.50

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Atalanta Roma Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese AC Milan Inter Juventus Napoli serie A italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 11. 12. 2023, 22.50

4 mesece, 2 tedna

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 15. KROG

Inter jasno odgovoril Juventusu, Atalanta po drami ustavila Milan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Inter | Inter je vknjižil še 12. zmago v sezoni. | Foto Reuters

Inter je vknjižil še 12. zmago v sezoni.

Foto: Reuters

V sobotnem programu 15. kroga italijanskega prvenstva sta za poslastico poskrbela Atalanta in Milan, zmage s 3:2 pa so se veselili prvi, potem ko je Luis Muriel v 95. minuti mojstrsko zadel s peto. Inter je v zadnji sobotni tekmi s 4:0 odpravil Udinese s Sandijem Lovrićem in se znova povzpel na vrh serie A, kjer ima dve točki prednosti pred Juventusom. Ta je v petek v derbiju pričakal branilca naslova Napoli in ga premagal z golom Federica Gattija. 

Juventus Salernitana
Sportal Nekdanji član Celja v prvi minuti zabil Juventusu, nato pa ...

Vodilni Inter je odločitev o zmagovalcu postavil praktično že v prvem polčasu, saj je od 37. minute v razmaku sedmih minut dosegel tri zadetke. Med strelce so se vpisali Hakan Calhanoglu (11-m), Federico Dimarco in Marcus Thuram. V zaključku drugega polčasa pa je s 14. golom v sezoni zmago le še potrdil Lautaro Martinez. Sandi Lovrić je za Udinese igral od 62. minute, medtem ko Jaka Bijol zaradi poškodbe ni bil v kadru Videmčanov, kjer ni bilo niti Davida Pejičića.

Inter ima zdaj na vrhu lestvice dve točki prednosti pred Juventusom, tretji Milan pa po porazu v tem krogu za prvim mestom zaostaja že sedem točk.

Atalanta je po dramatičnem zaključku premagala Milan. | Foto: Reuters Atalanta je po dramatičnem zaključku premagala Milan. Foto: Reuters

Atalanta je proti Milanu dosegla sedmo zmago v sezoni. Za vodstvo domače ekipe v Bergamu je v 38. minuti zadel Ademola Lookman, a je Milan že v sodnikovem dodatku prvega dela odgovoril z zadetkom Oliviera Girouda. Atalanta je v 55. minuti znova povedla, ko je bil še drugič na srečanju uspešen Lookman, a je nato v 80. minuti Milan še drugič na tekmi odgovoril, na 2:2 je poravnal Luka Jović. Ko je že delovalo, da se bo tekma končala z delitvijo točk, pa je v 95. minuti za ekstazo domačih navijačev poskrbel Luis Muriel, ki je s peto zatresel mrežo Milana, ki je sicer dve minuti pred tem po drugem prejetem rumenem kartonu ostal brez Davideja Calabrie. Milan je izgubil četrtič v sezoni.

Juventus je z golom Federica Gattija premagal Napoli in se zavihtel na prvo mesto. | Foto: Guliverimage Juventus je z golom Federica Gattija premagal Napoli in se zavihtel na prvo mesto. Foto: Guliverimage Juventus boljši od Napolija

Že v petek je Juventus z 1:0 ugnal Napoli. Rivalstvo med kluboma izhaja še iz zgodovinskega regionalnega rivalstva med severno in južno Italijo, kjer najdemo domači mesti obeh klubov, Torino in Neapelj, glavni metropolitanski središči. Po petkovem obračunu so bili precej boljše volje navijači Torinčanov, ki so se po zadnjem sodnikovem žvižgu razveselili tesne zmage in začasnega skoka na prvo mesto. Edini veljavni gol na tekmi je v 50. minuti dosegel Federico Gatti, ki je po strelu z glavo premagal gostujočega vratarja Alexa Mereta. V 70. minuti je Victor Osimhen zatresel domačo mrežo, a so njegov gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Italijansko prvenstvo, 15. krog:

Petek, 8. december:

Sobota, 9. december:

Nedelja, 10. december:

Ponedeljek, 11. december:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

14 – Lautaro Martinez (Inter)
8 – Giroud (Milan)
7 – Berardi (Sassuolo), Calhanoglu (Inter), Lukaku (Roma), Zirkzee (Bologna)
6 – Bonaventura (Fiorentina), Colpani (Monza), Gonzalez (Fiorentina), Lookman (Atalanta), Osimhen (Napoli), Soule (Frosinone), Thuram (Inter)
5 – Gudmundsson (Genoa), Pinamonti (Sassuolo), Politano (Napoli), Pulisic (AC Milan), Scamacca (Atalanta), Vlahović (Juventus),

Ne spreglejte