Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2023,
22.36

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
Lautaro Martinez AC Milan Inter Milano Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese Juventus serie A italijansko prvenstvo

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 12. 2023, 22.36

7 mesecev, 3 tedne

Italijansko prvenstvo, 14. krog

Inter blestel v Neaplju in se vrnil na vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
Hakan Calhanoglu Inter | Hakan Calhanoglu je popeljal Inter v vodstvo v Neaplju ob koncu prvega polčasa. | Foto Reuters

Hakan Calhanoglu je popeljal Inter v vodstvo v Neaplju ob koncu prvega polčasa.

Foto: Reuters

Milanski Inter je v nedeljskem derbiju 14. kroga italijanskega prvenstva v Neaplju branilce naslova nadigral kar s 3:0 in se vrnil na vrh razpredelnice. Pred drugouvrščenim Juventusom ima dve, pred tretjeuvrščenim Milanom pa šest točk prednosti.

München Allianz Arena Bayern
Sportal Bayer Leverkusen prekinil zmagoviti niz, a znova ni izgubil

Zasedba iz lombardijske prestolnice je v Neaplju prikazala zelo zrelo predstavo. Povedla je v končnici prvega polčasa po "projektilu" Turka Hakana Calhanogluja z 20 metrov. Na 2:0 je v 62. minuti po kombinirani akciji in "slalomskem vložku" povišal Nicolo Barella, končni izid pa je v 85. minuti postavil Francoz Marcus Thuram.

Pred tem je Roma pa po hudem boju v gosteh ugnala Sassuolo z 2:1.

Na petkovi tekmi je Francoz Adrien Rabiot zadel za vodstvo Juventusa z 1:0. | Foto: Reuters Na petkovi tekmi je Francoz Adrien Rabiot zadel za vodstvo Juventusa z 1:0. Foto: Reuters

Juventus je v petek težje od pričakovanj prišel do treh točk v Monzi. Dušan Vlahović je v 11. minuti zapravil 11-metrovko. Je pa že v naslednji akciji, po strelu iz kota, zadel Adrien Rabiot. Ko smo že mislili, da se bo tekma končala z 1:0, pa je Monza v 91. minuti prišla do izenačenja. Zadel je Valentin Carboni. A ni bilo še konec. Po izvrstnem predložku v kazenski prostor je za kočni izid 2:1 in zmago stare dame zabil branilec Federico Gatti.

V soboto sta se Genoa in Empoli razšla z 1:1, Lazio je doma premagal Cagliari z 1:0, Milan pa Frosinone s 3:1.

 Christian Pulisic je zadel za 2:0, na koncu je AC Milan Frosinone premagal s 3:1. | Foto: Reuters Christian Pulisic je zadel za 2:0, na koncu je AC Milan Frosinone premagal s 3:1. Foto: Reuters

Že deveti remi Udineseja 

Sandi Lovrić je proti Veroni odigral 24 minut. | Foto: Guliverimage Sandi Lovrić je proti Veroni odigral 24 minut. Foto: Guliverimage Nogometaši iz Vidma so devetič remizirali v italijanskem prvenstvu. V 14. krogu so bili tik pred zmago proti tekmecem iz Verone, ki so izenačujoči gol za končni izid 3:3 dosegli v šesti minuti sodnikovega podaljška. Udinese je na dosedanjih tekmah dosegel le eno zmago, v začetku novembra je na San Siru premagal Milan z 1:0.

Za ekipo iz Vidma je od 66. minute igral slovenski reprezentant Sandi Lovrić. Jaka Bijol je poškodovan, Davida Pejičića pa ni bilo v kadru Udineseja. Za gostitelje je dva gola dosegel Lorenzo Lucca, prvega v 30., drugega v 72. minuti, prvi gol pa je zabil Christian Kabasele (16.). Za nogometaše iz Verone so zadeli Milan Đurić (37.), Cyril Ngonge (61.) in Thomas Henry (90+6.).

Na prvi nedeljski tekmi sta se Lecce in Bologna razšla z neodločenim izidom 1:1, Fiorentina pa je zanesljivo premagala zadnjeuvrščeno Salernitano s 3:0.

Slovenija Danska Jaka Bijol
Sportal Udarec za slovensko reprezentanco: Jaka Bijol na operacijo in prisilni počitek

Italijansko prvenstvo, 14. krog:

Petek, 1. december:

Sobota, 2. december:

Nedelja, 3. december:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

13 – Lautaro Martinez (Inter)
7 – Giroud (Milan), Berardi (Sassuolo)
6 – Colpani (Monza), Lukaku (Roma), Osimhen (Napoli), Gonzalez (Fiorentina), Soule (Frosinone)
5 – Gudmundsson (Genoa), Politano (Napoli), Scamacca (Atalanta), Bonaventura (Fiorentina), Calhanoglu (Inter), Pinamonti (Sassuolo), Vlahović (Juventus), Pulisic (AC Milan)

Juventus - Inter
Sportal Juventus in Inter neodločeno na velikem derbiju, poraz za Bijola in Lovrića
Ne spreglejte