Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2024,
20.58

Osveženo pred

20 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Petar Stojanović Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese italijanski pokal

Natisni članek

Sobota, 10. 8. 2024, 20.58

20 minut

Italijanski pokal, 1. krog

V živo: Bijol in Lovrić zadela poker, Stojanović le na klopi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Jaka Bijol | Jaka Bijol, za katerega se zanimajo številni evropski klubi, je pomagal Udineseju do visoke zmage. | Foto Guliverimage

Jaka Bijol, za katerega se zanimajo številni evropski klubi, je pomagal Udineseju do visoke zmage.

Foto: Guliverimage

Prihodnji konec tedna se bo začela nova sezona serie A, nekateri prvoligaški klubi na Apeninskem polotoku pa že tradicionalno teden dni pred prvenstvenim uvodom nastopajo v pokalu. Tam se merijo s številnimi drugoligaši in tretjeligaši. Na delu je ogromno slovenskih legionarjev. V petek sta se napredovanja razveselila Jaka Bijol in Sandi Lovrić z Udinesejem, izpadla pa sta Jasmin Kurtić s Südtirolom in Leo Štulec z Reggiano. Danes se bo predstavlja tudi Petar Stojanović z Empolijem. Dvoboj proti Catanzaru je začel na klopi. Podobno velja za Luko Krajnca pri gostih. Žan Majer je s Cremonesejem izločil Bari.

Pokalni naslov v Italiji brani Juventus, ki se bo, podobno velja še za drugih sedem nosilcev, tekmovanju pridružil šele v osmini finala. Juventus, Fiorentina, Bologna, Atalanta, Milan, Roma, Lazio in italijanski prvak Inter bodo tako zaigrali v italijanskem pokalu šele čez nekaj mesecev.

Žan Vipotnik Bordeaux
Sportal Žan Celar in Žan Vipotnik zaigrala prvič na Otoku

Deset prvoligaških klubov skuša preskočiti že prvo oviro. Med njimi se je že izkazal Udinese. V prejšnji sezoni si je stežka zagotovil obstanek, tokrat pa je začel sezono z visoko pokalno zmago nad Avellinom. Gostiteljem sta do visoke zmage pomagala tudi slovenska reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić, obetavnega slovenskega najstnika Davida Pejičića pa ni bilo v kadru.

Drugoligaš Südtirol je po izvajanju 11-metrovk izpadel proti Monzi. Za klub iz Bolzana je odigral vso tekmo Jasmin Kurtić. Leo Štulac zaradi poškodbe ni mogel pomagati Reggiani, ki je na gostovanju pri Genoi izgubila z 0:1 in izpadla iz pokalnega tekmovanja.

Petar Stojanović se je po posoji pri Sampdorii v tej sezoni vrnil k Empoliju. | Foto: Guliverimage Petar Stojanović se je po posoji pri Sampdorii v tej sezoni vrnil k Empoliju. Foto: Guliverimage

Cremonese je z Žanom Majerjem, ki je vstopil v igro v 82. minuti, po izvajanju 11-metrovk izločil Bari, Verona pa je brez Davida Flakusa Bosilja, ki ne kandidira za srečanje, doma izgubila s Ceseno. Empoli s povratnikom Petrom Stojanovićem pravkar gosti Catanzaro, za katerega nastopa tudi izkušeni slovenski branilec Luka Krajnc. Oba slovenska legionarja sedita na klopi.

V nedeljo bo Domen Črnigoj z Venezio gostoval pri Brescii, v ponedeljek pa se obeta slovenski obračun med Frosinonejem (Tjaš Begić) in Piso (Jan Mlakar in Žan Jevšenak).

Italijanski pokal, 1. krog:

Petek, 9. avgust

Sobota, 10. avgust

Nedelja, 11. avgust

Ponedeljek, 12. avgust

Ne spreglejte