Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 8. 2014,
19.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ND Gorica Luigi Apolloni

Sobota, 23. 8. 2014, 19.05

7 let, 12 mesecev

Italijan ustavil niz Ljubljančanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši ljubljanske Olimpije in Gorice so se v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Po 23 tekmah sezone 2013/14 so ljubitelji nogometa na Slovenskem dočakali prvi neodločen izid v sezoni. Zanj sta poskrbela Olimpija in Gorica, ki sta se kljub kar nekaj priložnostim razšli brez zadetkov. Olimpijin niz zmag se je tako ustavil pri številki tri, Gorica pa je po uvodnih štirih porazih igrišče drugič zaporedoma zapustila nepremagana.

V uvodu tekme so pobudo takoj prevzeli Ljubljančani, ki so imeli prvo veliko priložnost v 20. minuti. Najprej je Andraž Šporar močno sprožil z desne strani, goriški vratar Vasja Simčič je žogo odbil do Nika Omladiča, ki pa jo je iz bližine poslal čez vrata. Na drugi strani je v 24. minuti nase opozoril Dejan Žigon, ki je poskusil s strelom s "škarjicami", Aleksander Šeliga pa je žogo poslal v kot.

Sledila je bolj ali manj enakovredna igra, v 44. minuti pa so domači znova zagrozili, ko je spretno z glavo streljal Šporar, a žogo poslal malo mimo cilja. Tik pred koncem polčasa je na drugi strani do zaključnega strela prišel še Luka Majcen, a preslabo sprožil, da bi lahko Gorici, ki je pred tem sicer še nekajkrat izpeljala nevarne akcije, priigral vodstvo.

Uvod drugega polčasa je bil v domeni Ljubljančanov, ki so si hitro priigrali kar nekaj priložnosti, med drugimi dvakrat Andraž Šporar, pa Aleksandar Rodić, v 63. minuti pa je s slabih 20 metrov močno sprožil Omladič, Simčič pa je žogo s konicami prstov odbil čez gol. Novogoričani so se večinoma zgolj branili, šele v 84. minuti je Sandi Arčon prišel do strela, a meril previsoko.

Že v sodniškem dodatku je imel Arčon izjemno priložnost za zmagoviti zadetek, ko je bil po podaji Stephena Makinwe povsem sam pred Šeligo, imel veliko časa za pripravo na strel, a nato žogo poslal po sredini v naročje ljubljanskega vratarja.

Olimpija, ki jo v sredo čaka zaostala tekma 2. kroga proti Luki Koper, bo v 7. krogu čez en teden gostovala v Celju, Gorica pa bo dan pozneje gostila Rudar.

Ne spreglejte