Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 3. 2022,
23.18

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

5

Natisni članek

Aleksandar Trajkovski nogometna reprezentanca Portugalske Diogo Jota italijanska nogometna reprezentanca Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo kvalifikacije za SP 2022

Četrtek, 24. 3. 2022, 23.18

2 leti

Dodatne kvalifikacije za SP 2022 (Evropa) - polfinale

Italija ponovno brez SP. Usodna Makedonija - v 92. minuti!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

5

Italija Makedonija | Italijani drugič zapored ne bodo igrali na svetovnem prvenstvu. | Foto Reuters

Italijani drugič zapored ne bodo igrali na svetovnem prvenstvu.

Foto: Reuters

Na drugem svetovnem prvenstvu zapored bo manjkala Italija. V 92. minuti je zadel Aleksandar Trajkovski in Makedonija je zmagala z 1:0. Makedonci bodo v finalni tekmi dodatnih kvalifikacij igrali s Portugalsko, ki je s 3:1 premagala Turčijo.

Slovenija Hrvaška Kramarić
Sportal V sodnikovem dodatku prvenec Bijola za remi s Hrvati

Jota je zadel za 2:0, a Portugalci so do zadnjega trepetali za napredovanje na finalno tekmo dodatnih kvalifikacij. | Foto: AP / Guliverimage Jota je zadel za 2:0, a Portugalci so do zadnjega trepetali za napredovanje na finalno tekmo dodatnih kvalifikacij. Foto: AP / Guliverimage Portugalska na čelu s Cristianom Ronaldom je po prvem polčasu vodila z 2:0, a so si Turki v drugem polčasu skoraj priigrali veliki preobrat. Burak Yilmaz je najprej zadel za znižanje na 1:2, nato pa v 85. minuti zapravil strel z bele točke. Uvrstitev Portugalske v finalno tekmo dodatnih kvalifikacij je v sodnikovem dodatku potrdil rezervist Matheus Luiz.

Še več drame pa je bilo v Palermu, kjer sta igrali Italija in Makedonija. Tekmo je v sodnikovem dodatku odločil nekdanji nogometaš Palerma Aleksandar Trajkovski. Zadel je za zmago Makedoncev z 1:0, tako da štirikratni svetovni prvaki še drugič zapored ne bodo igrali na SP, čeprav so prevladovali večji del tekme. Statistika strelov: 32:4.

Solze Italijanov, nepopisno veselje pa za Makedonce, ki še lahko sanjajo Katar 2022. | Foto: Reuters Solze Italijanov, nepopisno veselje pa za Makedonce, ki še lahko sanjajo Katar 2022. Foto: Reuters

Poljaki, ki so se po izključitvi Rusije zaradi vojaške invazije na Ukrajino brez boja prebili v finale, bodo v finalu čez pet dni igrali proti Švedski, ki je po podaljšku izločila Češko z 1:0. Edini gol je v 110. minuti dosegel Robin Quaison.

Dva gola Bala in Wales je samo še eno zmago oddaljen od Katarja 2022. | Foto: AP / Guliverimage Dva gola Bala in Wales je samo še eno zmago oddaljen od Katarja 2022. Foto: AP / Guliverimage Presenečenja ni bilo v Walesu, kjer so domači z 2:1 premagali Avstrijo. Dvakrat je zadel prvi zvezdnik valižanskega nogometa Gareth Bale. V finalni tekmi dodatnih kvalifikacij jih čaka boljši iz dvoboja med Škotsko in Ukrajino, ki zaradi vojne še ni bil odigran.

Na SP je sicer skupno do zdaj uvrščenih 17 ekip, iz južnoameriških kvalifikacij sta si nastop v Katarju za zdaj priigrali Brazilija in Argentina, iz azijskih poleg Katarja še Iran, Južna Koreja, Savdska Arabija in Japonska, iz evropskih pa Danska, Nemčija, Francija, Belgija, Hrvaška, Španija, Srbija, Anglija, Švica in Nizozemska.

Dodatne kvalifikacije za SP 2022 (Evropa):

Skupina A:

Polfinale:

Wales : Avstrija 2:1 (1:0)
Bale 25., 51.; Davies 64./11m

Škotska – Ukrajina / prestavljeno, termin še ni določen (to velja tudi za finale)

Skupina B:

Polfinale:

Švedska : Češka 1:0 (0:0, 0:0) /po podaljšku/
Quaison 110.

Poljska : Rusija / odpovedano, Poljska napreduje brez boja

Finale:
Torek, 29. marec:
Poljska – Švedska

Skupina C:

Polfinale:

Italija : Severna Makedonija 0:1 (0:0)
Trajkovski 92.

Portugalska : Turčija 3:1 (2:0)
Otavio 15., Jota 42. Luiz 94.; Yilmaz 65.
Yilmaz (Turčija) je v 85. zapravil 11. metrovko.

Finale:
Torek, 29. marec:
Severna Makedonija – Portugalska
Ne spreglejte