Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
22. 4. 2015,
11.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Neymar Andres Iniesta Barcelona PSG Luis Enrique David Luiz Laurent Blanc

Sreda, 22. 4. 2015, 11.35

7 let, 12 mesecev

Iniesta kot iz topa: Nisem se vrnil, saj nisem nikoli odšel

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Barcelona se je pričakovano uvrstila v polfinale lige prvakov. Roko na srce niti ni imela težkega dela, saj je bilo že po prvi tekmi odločeno vse. Katalonci so tudi na povratni tekmi premagali PSG.

Prvi junak tekme na Camp Nouu je bil z dvema zadetkoma Neymar. Brazilec je prvi zadetek dosegel po izjemni podaji Andresa Inieste, drugega pa po predložku odhajajočega rojaka Danija Alvesa.

Neymar: Posel še ni končan

Barcelona je tako s skupnim izidom 5:1 s pol moči napredovala med štiri najboljše v ligi prvakov. "Za nami je še ena odlična predstava. Tako kot v Parizu smo tudi tokrat pokazali in dokazali, da smo boljši od PSG. Pred povratnim srečanjem smo bili veliki favoriti, a smo morali tudi pred svojimi gledalci vse skupaj vzeti zelo resno," je za TVE dejal odlični 23-letni Brazilec, ki je za Barcelono v tej sezoni dosegel še 30. zadetek v vseh tekmovanjih.

Čeprav so bili Katalonci na začetku sezone na udaru kritik, pa so zdaj v izjemnem položaju, da osvojijo trojček. Vodijo v prvenstvu, uvrstili so se tudi v finale španskega kraljevega pokala, zdaj pa so še v polfinalu lige prvakov. "Za nami je odlična sezona, a posel še ni končan. Naša naloga je, da nadaljujemo v tem ritmu in ne popuščamo niti za centimeter," je dodal Neymar.

Iniesta: Ni bilo tako lahko, kot je bilo videti

Z izjemno podajo za vodilni zadetek, ki je Parižanom dal vedeti, da nimajo na Camp Nouu kaj iskati, je na stare čase spomnil Andres Iniesta. "Za nami je uspešna noč, vesel sem, da se nam je uspelo prebiti v polfinale. Čeprav smo imeli lepo prednost, še zdaleč ni bilo lahko. Smo v dobri formi, a do konca sezone nas čakajo le še tekme, kjer bodo odločale malenkosti," je za uvod povedal Iniesta.

Nogometaš, ki mu ves čas pripenjajo vzdevek čarovnik, v pretekli sezoni pa na 19 nastopih v španskem prvenstvu ni dosegel niti enega zadetka in nobene podaje. Se je odlični Španec vrnil v staro formo, ki ga je krasila v njegovih najboljših letih? "Nisem se vrnil, saj nisem nikoli odšel," se je z novinarji pošalil Španec.

David Luiz le čestital Kataloncem

Čeprav so Parižani govorili, da še ni vse izgubljeno, in so bili "okrepljeni" z Zlatanom Ibahimovićem, so bile to le misli za njihove navijače. Na koncu se je izkazalo, da je bila Barcelona za dva razreda boljša. To je priznal tudi branilec David Luiz, ki se je spet osmešil z nekaj obrambnimi potezami. "Barcelona je bila boljša na obeh tekmah, pod nadzorom so imeli obe tekmi in se zasluženo uvrstili v polfinale," je Luiz prek ITV čestital Kataloncem. "Nismo igrali dobro, nismo si priigrali veliko priložnosti. Četrtfinale je lep uspeh, a če bomo prihodnje leto hoteli več, bomo morali okrepiti ekipo, tudi preostali bomo morali stopiti korak naprej, le tako bomo lahko sanjali o naslovu v ligi prvakov," je dodal brazilski reprezentant.

Blanc za primer vzel Barcelono

Po izpadu ni bil preveč razočaran trener Francozov Laurent Blanc, ki poudarja, da mora biti PSG potrpežljiv, rezultati pa bodo prišli. "Če pogledamo Barcelono, so idealen primer, kako je treba biti potrpežljiv za uspeh v Evropi. Koliko časa so morali čakati? Po zmagi leta 1992 so morali na svoj drugi naslov čakati več kot deset let. Ne pravim, da bo moral PSG čakati toliko časa, a morali bomo iti korak po koraku. Prehitevati se v nogometu kaj dosti ne da. V Parizu si vsi želijo evropsko slavo, a za to bosta potrebna pozitivna miselnost in čas," je po tekmi zanimivo razmišljal Blanc.

Ne spreglejte