Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
29. 1. 2014,
12.25

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska futsal reprezentanca futsal evropsko prvenstvo Antwerpen

Sreda, 29. 1. 2014, 12.25

1 leto, 3 mesece

"Imajo osem Italo-Brazilcev, a niso nepremagljivi"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska futsal reprezentanca se bo drevi ob 20.45 na njihovi prvi tekmi devetega evropskega prvenstva v Belgiji pomerila z favorizirano Italijo, tretjo reprezentanco zadnjega EP.

Italija je ena od treh ekip v Evropi, ki je do zdaj nastopila na vseh evropskih prvenstvih. Poleg naslova evropskega prvaka so bili enkrat še srebrni (2007) in trikrat bronasti (1999, 2005, 2012). Reprezentanca je petkrat igrala na svetovnem prvenstvu, kjer je bila najvišje leta 2004 (2. mesto).

"Že sam pogled na Fifino lestvico pove, kdo je favorit. Italija ima odlično ekipo, ki jo po večini sestavljajo naturalizirani Brazilci. Imajo tudi izvrstno ligo, kjer se ti igralci kalijo. Krasita jih sistem in izjemna agresivnost, žogo skušajo zadržati v svoji posesti, so pa tudi dobri strelci," pravi slovenski selektor Andrej Dobovičnik.

Italija je velik favorit

Slovenski reprezentant Rok Mordej, ki si kruh služi v Italiji, je član New Teama, vodilne ekipe Lige A2, današnje tekmece Slovenije zelo dobro pozna. "S točko bi bili zelo zadovoljni, s tremi še toliko bolj. A se ve, Italija je favorit."

Tako kot vse najboljše evropske reprezentance, izjema je le Španija, imajo tudi Italijani v svojih ekipah naturalizirane Brazilce. Azzurri jih imajo kar osem, a kljub temu Alen Fetić, eden nosilcev slovenske reprezentance, verjame, da Italijani niso nepremagljivi. "Italijo smo si dobro ogledali. Imajo osem Italo-Brazilcev. Vrhunski so, a še zdaleč ne nepremagljivi." Alen še dodaja, da bo moral biti slovenski vratar najboljši na terenu, pa tudi v igri bo moral vsak igralec dati svoj maksimum.

Italijanski selektor zelo previden

"Slovenija je odlična ekipa. V zadnjih letih je naredila izjemen preskok. Že to, da se jim je na evropsko prvenstvo uspelo uvrstili neposredno, pove veliko," je previden selektor Italije Roberto Menichelli. Slovenci so v kvalifikacijah igrali skupaj z Ukrajino in jo odpihnili s kar 8:3.

Denimo z Vzhodnjaki so v pripravljalnem delu igrali tudi Italijani. Azzurri so enkrat izgubili, na drugi tekmi pa so iztržili le remi. "Slovenci so pokazali, da jih ne bomo smeli podcenjevati. Padla je velika Ukrajina, v pripravljalnem delu pa so premagali tudi Portugalce in remizirali z evropskimi prvaki," še dodaja italijanski strokovnjak.

Zmagali le enkrat, na zadnje doživeli polom

Slovenija in Italija sta do zdaj odigrali pet medsebojnih tekem. Štirikrat so slavili Italijani, enkrat, leta 2004, pa Slovenija, za katero je zadetek dosegel tudi zdajšnji reprezentant Benjamin Melink. Tekmici sta se leta 2003 srečali tudi že na evropskem prvenstvu, ki ga je gostila prav Italija. Varovanci takrat selektorja Darka Križmana so nudili izvrsten odpor, Italija, takrat je postala tudi evropski prvak, pa je slavila tesno z 2:1.

Ne spreglejte