Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 6. 2014,
9.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Josip Iličić slovenska nogometna reprezentanca Argentina

Petek, 6. 6. 2014, 9.30

8 let

Iličić v šali: Videli bomo, ali so Argentinci kaj vredni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska nogometna reprezentanca je sinoči po slovenskem času opravila prvi, lažji trening na štadionu Monumental v Buenos Airesu, kjer se pripravlja za sobotni obračun z Argentinci v La Plati.

Domovanje uglednega argentinskega kluba River Plate, tudi prvaka tako imenovanega Tornea Final oziroma drugega dela argentinskega državnega prvenstva, deluje zelo dotrajano, tako kot praktično vsi objekti, na katerih so do zdaj gostovali izbranci Srečka Katanca v Južni Ameriki. A malce "dotrajani" so bili po dvoboju z Urugvajci tudi slovenski reprezentanti, predvsem igralci prve postave, ki so opravili le lažjo vadbo, na kateri spet ni bilo vratarja Jana Oblaka. Ta ima težave s kolenom in mišico.

Kljub začetnim težavam s prihodom na štadion, ko so reprezentanti zaradi določenih logističnih težav – v Argentini, pravijo, pač nikoli ne gre vse po načrtih – malce zamudili načrtovani začetek treninga, je ta minil brez posebnosti. Hkrati je Katančevi vrsti – ob vadbi v soseščini La Bombonere (štadiona Boce Juniors) in igranju prijateljske tekme z Urugvajem na Centenariu v Montevideu – predstavil še tretji sloviti nogometni objekt.

Kot rečeno, tudi ta ni v najboljšem stanju, v nasprotju s prejšnjima dvema ima vsaj dostojno urejeno zelenico. "Ne moti me toliko videz štadiona, ko je poln, se teh pomanjkljivosti praktično ne opazi. Štadioni so super, vidi se, da Argentina živi za nogomet. Veliko je navijačev, izkušnja je za zdaj super," pravi Josip Iličić, eden boljših na tekmi z Urugvajem.

Nogometaš Fiorentine se je nato posvetil sobotnemu obračunu z Argentino. Koliko jo pozna? "Argentino bolj slabo poznam, na tej tekmi bomo videli, ali so njeni igralci kaj vredni," je malce v šali povedal Iličić, v resnejšem tonu pa dodal: "Mislim, da so na ravni Urugvaja. Igrajo v velikih klubih, so zelo kakovostni. Ampak če smo lahko igrali dobro proti Urugvaju, zakaj ne bi še proti Argentini?"

Stevanović: Argentinci so tihi favorit SP 2014

Z njim se strinja tudi Dalibor Stevanović. "Argentinci so tihi favorit svetovnega prvenstva v Braziliji oziroma pričakujejo, da bodo po dolgih letih spet dosegli odmeven rezultat. Na nas pa je, da v soboto poskusimo čim bolje odigrati tekmo. Proti Urugvaju smo videli, da se da lepo igrati proti takšnim reprezentancam, če spustiš žogo na tla. To bomo poskusili tudi proti Argentini," pravi Stevanović, ki sta ga tako kot soigralce prevzela tako zgodovina teh štadionov kot tudi nekakšen čar teh prizorišč – kljub zastarelosti.

"Ko smo prišli pred štadion, so že bile na avtobusu zgodbice, kaj bi bilo, če bi igrali za River Plate ali Boco Juniors (največja tekmeca argentinskega prvenstva). Verjetno je to res neko nepozabno doživetje, posebej na štadionu, ki sprejme več kot 60 tisoč ljudi. Doživeti takšen derbi bi bilo prav evforično," je sklenil Stevanović.

Slovenska vrsta bo sicer danes na Monumentalu opravila še en trening, dvoboj z Argentino pa bo na sporedu v soboto zvečer.

Ne spreglejte