Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 8. 2014,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

serie A Juventus Boštjan Cesar AC Milan Inter Fiorentina Samir Handanović Josip Iličić Jasmin Kurtić Chievo Valter Birsa Palermo Siniša Anđelković Aljaž Struna Carpi Vid Belec

Petek, 29. 8. 2014, 19.53

8 let

Iličić pokazal svoje mojstrstvo, Juventus v žep pospravil tudi Romo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 21. krogu serie A je Juventus premagal Romo. Fiorentina je po dveh zaporednih ničlah slavila z zadetkom Josipa Iličića. Med strelce se je vpisal tudi Boštjan Cesar, prejel pa tudi rdeč karton.

Aktualni prvak je po slabšem začetku sezone ujel izjemen val, na katerem pluje tudi po obračunu z Rimljani. Stara dama je zadetkom Puala Dybale z 1:0 premagala tudi Romo in slavila še 12. zaporedno ligaško tekmo. Na lestvici je pred Juventusom le še Napoli, ki ima še dve točki prednosti.

Josip Iličić je v času kosila s Fiorentino po dveh ničlah premagal Torino. Vijolice je v vodstvo z 10. zadetkom v tej prvoligaški sezoni popeljal prav slovenski reprezentant. Kranjčan je odlično izvajal prosti strel in z levo nogo poslal žogo neubranljivo izza hrbta vratarja bikov. V 67. minuti je zapustil igrišče, Fiorentina pa je slavila z 2:0.

Samir Handanović je gostil Vida Belca in prišel le do točke. Inter je dolgo vodil, Handnanovića pa je v sodnikovem podaljšku premagal Kevin Lasagna in Carpiju zagotovil točko. Težka naloga je čakala tudi Boštjana Cesarja in Valterja Birso, ki sta se s Chievom mudila v Rimu. Verončani so po zadetku Cesarja povedli že v peti minuti in imeli tekmo pod nadzorom, a vse skupaj se je obrnilo na glavo v 47. minuti, ko je slovenski branilec prejel še drugi rumeni karton in moral zapustiti zelenico. Lazio je na koncu zmagal s kar 4:1. Birsa je začel v prvi postavi Chieva in igral do 66. minute.

Visoke zmage se je veselil tudi Palermo Siniše Anđelkovića in Aljaža Strune, ki je s kar 4:1 premagal Udinese. Struna je odigral celo tekmo, Anđelkovića pa ni bilo v kadru.

Kot prvi se je od Slovencev že v soboto predstavil Jasmin Kurtić, ki je za Atalanto igral celotno srečanje, žal pa mu s soigralci ni uspelo streti Frosinone. Tudi drugi sobotni obračun se je končal brez zmagovalca. Milan je le remiziral (2:2) pri Empoliju in znova razočaral svoje navijače.

Ne spreglejte