Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 4. 2018,
14.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

3

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo UEFA liga prvakov Los Angeles Galaxy Real Madrid

Sreda, 4. 4. 2018, 14.15

1 leto

Odziv na mojstrovino Portugalca

Ibrahimović izzval Ronalda, naj to naredi s 40 metrov #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

3

Zlatan Ibrahimović | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V tem nogometnem tednu ne manjka spektakularnih zadetkov. V soboto je Zlatan Ibrahimović očaral ZDA z mojstrskim projektilom z razdalje, tri dni pozneje pa je Cristiano Ronaldo poskrbel za ene najlepših škarjic v zgodovini lige prvakov. Portugalec se je po prekrasnem golu naposlušal pohval, Ibrakadabre pa ni povsem prepričal. Šved mu je v šali predlagal, naj se v prihodnje odloči za strel s škarjicami s 40 metrov.

Samozavestni Zlatan Ibrahimović je v soboto poskrbel za sanjski debi v ligi MLS, saj je v dresu Los Angeles Galaxyja dosegel dva zadetka, odločil krstni mestni derbi in prispeval pomemben delež pri mogočnem preobratu od 0:3 do 4:3.

Prvi zadetek Ibrahimovića v ligi MLS:

Prvi zadetek, atraktivni strel z razdalje, je dosegel po vsega šestih minutah, ki jih je prebil v igri. Američane je navdušil do te mere, da komaj čakajo, kdaj bo ponovno stopil na igrišče in razkazoval svoje znanje. To se bo zgodilo v noči na ponedeljek, ko se bo pomeril s Sportingom iz Kansas Cityja.

Bil je lep gol, a ...

Ko je Ibra gostoval v studiu televizijske športne mreže ESPN, je na vprašanje, kaj si misli o prekrasnem zadetku Ronalda, v svojem slogu odgovoril: ''Bil je lep gol, a bi moral s takšnim strelom raje poskusiti s 40 metrov,'' se je pošalil 36-letni Skandinavec, ki Juventus nosi globoko v srcu, saj je z njim osvojil številne lovorike.

Čarovnija Ronalda, po kateri so mu zaploskali tudi navijači Juventusa:

V mislih je imel svoj čudežni zadetek, ki ga je dosegel leta 2012 v državnem dresu, ko je na prijateljski tekmi v Stockholmu angleško mrežo zatresel z neverjetnim strelom s škarjicami, ki jih je sprožil z ogromne razdalje.

V karieri je dosegel veliko nevsakdanjih in zelo atraktivnih golov, enega izmed njih prav v soboto, ko je zatresel mrežo FC Los Angeles z izjemnim volejem z več kot 30 metrov. Nato je v zadnji minuti dosegel še drugi zadetek, odločil zmagovalca in poskrbel za zametek ibromanije v mestu angelov.

Nepozabni zadetek Ibrahimovića s škarjicami proti Angliji:

Ibrahimović ni bil edini znani nogometaš, ki si je ob zadetku Ronalda s škarjicami dovolil primerjavo s svojim zadetkom. To je storil tudi njegov trener Zinedine Zidane. Po zmagi v Torinu je v šali odvrnil, da je bil njegov zadetek iz leta 2002, ko je v finalu lige prvakov z izjemnim volejem z roba kazenskega prostora zatresel mrežo Bayerja iz Leverkusna, vseeno lepši.

Ne spreglejte