Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2014,
18.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Domžale NK Zavrč Nemanja Maksimović

Sobota, 4. 10. 2014, 18.30

7 let, 12 mesecev

Hrvata poskrbela za nov šok Domžalčanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Zavrču z 1:3 (0:0).

Potem ko so Domžalčani v prejšnjem krogu v Celju doživeli prvi poraz v sezoni, so danes brez točk prvič ostali še pred domačimi gledalci. Dolgo je kazalo, da se bosta tekmeca razšla z delitvijo plena, a tik pred koncem tekme je Zavrčev rezervist Dino Kresniger z dvema zadetkoma gostom priigral sedmo zmago v sezoni, s katero ostajajo v vrhu lestvice. Trenutno so pred njimi le Domžalčani, in sicer za pet točk.

Uvodne minute so minile v igri brez priložnosti, zatem pa so bili konkretnejši domači nogometaši, ki so si pripravili nekaj (pol)priložnosti, med drugim je v 12. minuti strel Sashe Aneffa obranil Marko Ranilović, v 15. minuti je Nemanja Maksimović žogo z glavo poslal čez gol, isti igralec je v 21. minuti spet s strelom z glavo zgrešil iz težkega položaja, v 28. minuti pa je Aladin Šišić, ki je bil sicer v prepovedanem položaju, sam prišel pred Ranilovića, a žogo poslal le malo mimo vrat.

Na drugi strani so Zavrčani nase opozorili v 14. in 19. minuti, ko je najprej Nejc Vidmar posredoval po strelu Lovra Cveka, nato pa je domžalski vratar s konicami prstov odbil žogo čez prečko po strelu Roberta Brdarja. V 31. minuti je poskusil še Nikola Šafarić s prostega strela, a je bil Vidmar znova pripravljen. Tik pred koncem polčasa je še enkrat zapretilo domače moštvo, Uroš Korun pa je bil z glavo premalo natančen.

Izid se je spremenil kmalu po začetku drugega dela, ko je po kotu Erika Janže z glavo lepo zadel Maksimović za vodstvo domačih z 1:0. A to ni dolgo zdržalo, saj je v 55. minuti Šafarić uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je z igranjem z roko zakrivil Žiga Kous. Isti igralec je v 66. minuti prišel sam pred vratarja Zavrča Ranilovića, a nato s približno desetih metrov zgrešil cilj.

V nadaljevanju pravih priložnosti ni bilo več, z izjemo poskusa Darka Zeca v 86. minuti, po katerem pa je žoga postala Ranilovićev plen. Zato pa so gosti malo pred koncem tekme prišli do malce nepričakovane zmage. V 89. minuti je po lepi podaji Andreja Dugolina z leve strani z glavo zadel Dino Kresinger, isti igralec pa je zmago potrdil v sodniškem dodatku, ko je Vidmarja premagal še s strelom po tleh.

Domžalčani bodo v 13. krogu 15. oktobra gostili Velenjčane, Zavrč pa bo gostil Krko.

Ne spreglejte