Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
25. 10. 2018,
14.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,29

Natisni članek

Luis Suarez Samir Handanović UEFA liga prvakov Barcelona Inter Marcelo Brozović Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 25. 10. 2018, 14.15

1 leto

Nenavadna poteza Marcela Brozovića

Hrvat atraktivno rešil Handanovića in nasmejal Messija #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,29
Marcelo Brozović Inter Barcelona | Genialna poteza Marcela Brozovića je hitro zaokrožila po spletu. | Foto Reuters

Genialna poteza Marcela Brozovića je hitro zaokrožila po spletu.

Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone so v sredo brez poškodovanega Lionela Messija premagali milanski Inter z 2:0, po dvoboju pa je postala spletna uspešnica nevsakdanja rešitev Marcela Brozovića pri izvajanju prostega strela Luisa Suareza, s katero je pomagal Samirju Handanoviću in celo nasmejal gledalca Messija.

Samir Handanović
Sportal Handanović poražen iz Barcelone, Oblak se potolčen vrača v Madrid

Ko je Barcelona vodila z 1:0, se je Luisu Suarezu s prostega strela ponudila priložnost za povišanje vodstva. Nogometaši milanskega Interja so sestavili živi zid, v neposredni bližini pa je dogajanje spremljal Marcelo Brozović. Ko je Urugvajec izvedel prosti strel in se odločil za strel po tleh, pa je naletel na nepričakovano oviro.

Njegova namera, da preseneti obrambo Interja, saj je žoga švignila pod nogami igralcev Interja, ki so ob izvajanju prostega strela družno skočili v zrak, se ni povsem posrečila. Idejo, da tako preseneti obrambo Interja na čelu s slovenskim vratarjem Samirjem Handanović, je pokvaril Hrvat.

Predvideval je, da bo streljal po tleh

Brozović, eden izmed številnih srebrnih hrvaških junakov s svetovnega prvenstva (njegova soigralca sta še Ivan Perišić in Šime Vrsaljko), je začutil, da bi se lahko Suarez odločil za strel po tleh. Ko je dal sodnik znak za izvedbo prostega strela, se je domiselno vrgel na tla, se s hrbtom obrnil proti vratom Handanovića, nato pa je žoga po strelu Suareza od njegove zadnje plati zgrešila cilj in končala v kotu.

Atraktiven vložek Brozovića ni presenetil le izvajalca prostega strela, ampak tudi prisotne na stadionu Camp Nou. Med njimi je bil tudi poškodovani Messi, ki bo zaradi zloma kosti v roki odsoten še poltretji teden. Argentinec, sicer kapetan in najboljši strelec Barcelone, se je ob tem, ko je videl, kako je Brozović ustavil strel njegovemu soigralcu, sladko nasmejal.

Poškodovani Lionel Messi je spremljal dvoboj med Barcelono in Interjem s sinom. | Foto: Reuters Poškodovani Lionel Messi je spremljal dvoboj med Barcelono in Interjem s sinom. Foto: Reuters

Katalonci so do konca srečanja vendarle podvojili prednost. Po Rafinhi (32. minuta) je Handanovićevo mrežo zatresel že Jordi Alba (83. minuta).

Barcelona z devetimi točkami vodi v skupini B, milanski Inter je s šestimi na drugem, Tottenham in PSV Eindhoven pa sta v treh krogih zbrala le točko, tako da se črno-modrim kljub porazu v Kataloniji vseeno nasmiha napredovanje med 16 najboljših.

Jose Mourinho
Sportal Žalili so ga, Mourinho pa je spet pokazal tri prste
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak kar ni mogel verjeti, a njegov trener ni delal drame
Ne spreglejte