Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
25. 10. 2018,
12.49

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,32

1

Natisni članek

UEFA liga prvakov Atletico Madrid Borussia Dortmund Diego Simeone Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 25. 10. 2018, 12.49

1 leto

Odmevi po visoki zmagi Borussie nad Atleticom (4:0)

Jan Oblak kar ni mogel verjeti, a njegov trener ni delal drame

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,32

1

Jan Oblak | Jan Oblak je v sredo doživel najhujši poraz, odkar brani za Atletico. | Foto Guliver/Getty Images

Jan Oblak je v sredo doživel najhujši poraz, odkar brani za Atletico.

Foto: Guliver/Getty Images

Nesojeni slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je moral na gostovanju Atletica v Dortmundu po žogo v svojo mrežo kar štirikrat. Borussia je goste iz Madrida odpravila kar s 4:0, Škofjeločan pa je izkusil najvišji poraz, odkar brani za španskega velikana.

Vsake tradicije je enkrat konec. Niz Jana Oblaka, ki v dobrih štirih letih med vratnicama Atletica ni še nikoli prejel več kot tri zadetke na enem srečanju, se je končal v sredo. Na štadionu Signal Iduna Park v Dortmundu je z Atleticom doživel prepričljiv poraz (0:4) in prvič kot vratar Los Colchoneros prejel štiri zadetke na eni tekmi.

Samir Handanović
Sportal Handanović poražen iz Barcelone, Oblak se potolčen vrača v Madrid

Kazalo je že, da bo izgubil s 3:0, s čimer bi ponovil najvišji poraz pri Atleticu (s tem rezultatom je v zgodovini kluba klonil štirikrat), a je rezervist Borussie Dortmund Raphael Guerreiro v predzadnji minuti še enkrat našel pot do zadetka in postavil končni rezultat s 4:0.

Najvišji porazi Jana Oblaka z Atleticom:

  • Borussia Dortmund : Atletico 4:0, 24. oktober 2018
  • Real Sociedad : Atletico 3:0, 19. april 2018
  • Real Madrid : Atletico 3:0, 2. maj 2017 (hat-trick Cristiana Ronalda)
  • Villarreal : Atletico 3:0, 12. december 2016 (Oblak je branil 40 minut, nato pa zaradi poškodbe rame zapustil igrišče. Takrat je bilo 2:0 za Villarreal)
  • Atletico : Real Madrid 0:3, 19. november 2016 (hat-trick Cristiana Ronalda)

Oblak je v karieri nazadnje tako veliko zadetkov prejel 20. marca 2013, ko je na Portugalskem branil še za Rio Ave in izgubil proti Benfici z 1:6.

Witsel načel, končal Guerrerio

Oblakovo mrežo je na znamenitem Westfalnu prvi zatresel Belgijec Axel Witsel v prvem polčasu. Atletico je odgovoril vodilnemu nemškemu prvoligašu, ki je v tej sezoni v zastrašujoči formi, bil nevarnejši na začetku drugega dela, a je strel Saula Nigueza zadel okvir vrat. Po vodi je splavala priložnost, da bi Atletico izenačil.

Škofjeločan kultnega štadiona v Porurju ne bo ohranil v prijetnem spominu. Njegova mreža se je zatresla kar štirikrat. | Foto: Guliverimage/Getty Images Škofjeločan kultnega štadiona v Porurju ne bo ohranil v prijetnem spominu. Njegova mreža se je zatresla kar štirikrat. Foto: Guliverimage/Getty Images

Španci so nadaljevali tvegano igro, pred kazenskim prostorom, ki ga je branil Oblak, pa puščali preveč prostora. Gostitelji so to izkoristili in napolnili mrežo Škofjeločanu. Dvakrat ga je premagal Guerrerio, v polno pa je zadel tudi 18-letni Anglež Jadon Sancho, še eden rezervist rumeno-črnih, ki je navdušil trenerja Luciena Favreja.

Jan Oblak
Sportal Več kot milijardo evrov vreden razlog, da je Jan Oblak nekaj posebnega

Simeone iz rekordnega poraza ne dela drame

Oblak je po petih letih in pol na dvoboju prejel vsaj štiri zadetke. | Foto: Guliverimage/Getty Images Oblak je po petih letih in pol na dvoboju prejel vsaj štiri zadetke. Foto: Guliverimage/Getty Images Oblak ni še nikoli prejel štirih zadetkov, najhujši poraz, odkar je trener Atletica, pa je izkusil tudi trener Diego Simeone. Argentinec je položaj stratega rdeče-belih prevzel decembra 2011 in do danes vodil 391 tekem. Na zadnji je doživel najhujši poraz, ki pa ga ni dojemal dramatično, ampak poudaril, da je odločila izjemna učinkovitost napada Borussie.

"Bili so boljši. V prvem polčasu se ni dogajalo skoraj nič, razen njihovega zadetka. Drugi del smo začeli zelo dobro, bili blizu izenačenja, a so nato povečali na 2:0. Niti nismo igrali slabo. Borussia je bila učinkovita, zelo hitra, zato ji je treba čestitati. Vsakič, ko je prišla v naš kazenski prostor z žogo, je dosegla zadetek," je pojasnil Simeone, ki po hudem porazu niti ni bil tako slabe volje, kot bi bilo pričakovati.

Poudaril je, da ima Atletico še vedno fantastične igralce, ki so zmožni napraviti veliko. Atleticu se po zaslugi remija med Club Bruggeem in Monacom še vedno nasmiha napredovanje. Borussia, ki je na zadnjih sedmih tekmah kar šestkrat dosegla vsaj štiri zadetke, na tisti tekmi, ko to ni storila, pa s 3:0 ugnala Monaco, vodi z devetimi točkami. Šest jih je zbral Atletico, Club Brugge in Monaco pa imata le eno.

Diego Simeone vodi Atletico že sedem let, a ni do gostovanja v Dortmundu še nikoli izgubil s tako visoko razliko. | Foto: Reuters Diego Simeone vodi Atletico že sedem let, a ni do gostovanja v Dortmundu še nikoli izgubil s tako visoko razliko. Foto: Reuters

"Česa takšnega si nismo predstavljali. Velike pohvale ekipi, ne dosežejo se vsak dan štirje zadetki proti Atleticu," je poudaril nemški zvezdnik Marco Reus. Njegova ekipa je tekmecu, ki ima najboljšo obrambo v španskem prvenstvu, nasula kar štiri gole.

Kaj bi bilo šele, če bi pri gostiteljih igral še Španec Paco Alcacer. Posojeni napadalec Barcelone je v tej sezoni najbolj razigrani strelec Borussie, proti Atleticu pa ni zaigral zaradi poškodbe.

Jose Mourinho
Sportal Žalili so ga, Mourinho pa je spet pokazal tri prste
Sportal Eksplozija slovenskih golov v serie A, Belec še naprej greje klop #video
Ne spreglejte