Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
30. 7. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

3

Natisni članek

Erik Janža Petar Stojanović Hajduk Split Rijeka Dinamo Zagreb Matjaž Kek

Ponedeljek, 30. 7. 2018, 8.00

5 let, 8 mesecev

Hrvaško prvenstvo, 1. krog

Matjažu Keku se smeji #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

3

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rijeka, ki jo vodi slovenski trener Matjaž Kek, je v prvem krogu hrvaškega prvenstva brez težav z 2:0 premagal novinca v ligi, Gorico. Rečani niso mogli računati na kapetana Filipa Bradarića, ki je pred vrati Bordeauxa. Hrvaška ekipa naj bi zanj skupaj z bonusi dobila kar 8,5 milijona evrov.

''Prestopni rok je križ, ki ga nosimo vsi. Ta je, če mene vprašate, veliko predolg. Tisti pametnejši (Angleži, op. p.) so zadevo že skrajšali, to je prava orgija zastopnikov, očetov in stricev nogometašev,'' je brez dlake na jeziku pred prvo tekmo sezone dejal slovenski strokovnjak, ob tem pa se zaveda, da kaj veliko ne more narediti.

''Politika kluba je jasna. Osebno ne morem reči, če pride bogata ponudba, da tega in tega ne smete prodati. Želim le, da vsi veste, po kakšni poti hodimo,'' je še dodal in dvignil roke. Po Bradariću bo klub zagotovo zapustil še kdo, a kar je najpomembnejše, Rijeka je sezono odprla z zmago na Gorico in izkoristila spodrsljaja Zagrebčanov.

Dinamo le to točke, Hajduk razbit sredi Osjieka

Petar Stojanović je sredi tedna v kvalifikacijh za ligo prvakov z Dinamom s 5:0 razbil Hapoel, v petek ga ni bilo niti na klopi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Petar Stojanović je sredi tedna v kvalifikacijh za ligo prvakov z Dinamom s 5:0 razbil Hapoel, v petek ga ni bilo niti na klopi. Foto: Guliverimage/Getty Images Uvodno tekmo nove sezone smo že v petek videli na Maksimirju, kjer se je Dinamo v sodnikovem podaljšku rešil, da sezone ni začel kot Olimpija, s porazom.

Hrvaški prvak je s povsem spremenjeno postavo – v ekipi ni bilo niti slovenskega branilca Petra Stojanovića – dolgo v hrbet gledal Rudešu, na koncu pa jim je točko priboril Dino Perić.

''Kakšno sporočilo bi dal igralcem, če jim ne bi zaupal niti na takih tekmah. Če niso kos niti temu, ne morejo igrati za Dinamo. Edini, ki je bil na taki ravni, je bil mogoče le Perić, ostali so bili pod nivojem. To jim bom tudi povedal,'' se je jezil trener Dinama Nenad Bjelica in priznal, da je bila tekma negledljiva.

Omenimo še zanimiv nedeljski obračun med Osjiekom in Hajdukom, ki je ponos Dalmacije kljub hitremu vodstvu visoko izgubil (1:4). Slovenski bočni branilec Erik Janža ni bil niti v kadru zmagovalcev, zato je pravi evrogol za Osjiek dosegel nekdanji napadalec Olimpije Ezekiel Henty.

Zadetek Hentyja:

Preberite še:

Roman Bezjak
Sportal Mandarić pripravlja darilo za navijače: pred vrati Olimpije slovenski reprezentant
NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video
Haris Kadrić
Sportal Fant, ki je vse, kar je obljubil Milan Mandarić

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte