Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
15.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Euro 2016 Dejan Lovren Hrvaška Ante Čačić

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 15.17

6 let, 7 mesecev

Hrvaška zaradi spora na Euro brez zvezdnika Liverpoola

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Hrvaški selektor Ante Čačić je na začetek priprav na evropsko prvenstvo v Franciji povabil 27 igralcev. Do konca meseca bo na seznamu prečrtal štiri kandidate. Na razširjenem seznamu ne manjka zvezdnikov evropskih klubskih velikanov, manjkata pa branilec Liverpoola Dejan Lovren in napadalec Šahtarja Eduardo da Silva. 

Nekdanji trener Maribora Ante Čačić na seznam ni uvrstil branilca Liverpoola Dejana Lovrena, s katerim se je zapletel v spor in mu sporočil, da se lahko v prihodnosti približa reprezentanci, a mora spremeniti odnos do igralcev, selektorja in izbrane vrste. Lovren se je s selektorjem sprl pred prijateljsko tekmo z Madžarsko, ko ni skrival razočaranja, zakaj ga ni bilo v začetni postavi. Liverpool se bo v sredo v Baslu pomeril s Sevillo v finalu lige Europa.

Na seznamu ni tudi izkušenega Brazilca s hrvaškim potnim listom Eduarda da Silvo, ki je v zadnjih dneh v dresu Šahtarja pogosto tresel mreže tekmecev. Eduardo vztraja pri odločitvi, ki jo je podal po koncu SP 2014, da ne bo več oblekel državnega dresa.

Najboljši igralci bodo zamudili na priprave

Največji zvezdniki hrvaške reprezentance se bodo pripravam priključili šele konec meseca. Dva (Luka Modrić in Mateo Kovačić) se z Realom pripravljata na finale lige prvakov, Ivan Rakitić se bo konec tekma z Barcelono pomeril v finalu španskega pokala, Mario Mandžukić bo z Juventusom v finalu italijanskega pokalnega tekmovanja lovil dvojno krono proti Milanu ...

Luka Modrić bo pomemben člen madridskega Reala v finalu lige prvakov, v katerem se bo 28. maja pomeril proti Oblakovemu Atleticu. | Foto: Luka Modrić bo pomemben člen madridskega Reala v finalu lige prvakov, v katerem se bo 28. maja pomeril proti Oblakovemu Atleticu.

Hrvaška bo pred začetkom EP, na katerem se bo v skupini pomerila s Turčijo, Španijo in Češko, odigrala dve prijateljski tekmi. Najprej se bo 27. maja v Koprivnici pomerila s San Marinom, 4. junija pa bo na Reki gostila San Marino. 

Razširjeni seznam hrvaških kandidatov za EP 2016 (27):

Vratarji: Danijel Subašić (Monaco, Fra), Lovre Kalinić (Hajduk Split), Ivan Vargić (Rijeka), Dominik Livaković (Zagreb/Dinamo Zagreb)
 
Branilci: Darijo Srna (Šahtar Doneck, Ukr), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva, Rus), Domagoj Vida (Dinamo Kijev, Ukr), Ivan Strinić (Napoli, Ita), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Šime Vrsaljko (Sassuolo, Ita), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen, Nem), Duje Ćaleta Car (Red Bull Salzburg, Avt)
 
Zvezni igralci: Luka Modrić (Real Madrid, Špa), Ivan Rakitić (Barcelona, Špa), Ivan Perišić (Inter Milano, Ita), Mateo Kovačić (Real Madrid, Špa), Milan Badelj (Fiorentina, Ita), Marcelo Brozović (Inter Milano, Ita), Alen Halilović (Sporting Gijon, Špa), Domagoj Antolić, Marko Rog in Ante Ćorić (vsi Dinamo Zagreb)
 
Napadalci: Mario Mandžukić (Juventus, Ita), Nikola Kalinić (Fiorentina, Ita), Andrej Kramarić (Hoffenheim, Nem), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Duje Čop (Malaga, Špa).

Ne spreglejte