Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
27. 11. 2015,
21.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Darijan Matić NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik Milan Mandarić

Petek, 27. 11. 2015, 21.17

8 let

Hodil je po tujini, a šele v Olimpiji začel živeti sanje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Med tiste, ki imajo do zdajšnje Olimpije prav poseben odnos, zagotovo lahko uvrstimo Darijana Matića, Ljubljančana, ki je nepogrešljiv člen ekipe trenerja Marijana Pušnika.

V statistiki zadetkov in podaj njegovega prispevka k sijajni sezoni Olimpije ne boste zaznali, a nogometaš, kot je on, je za ekipo prepotreben. Na sredini igrišča povezuje igro, marsikaj postori v obrambi, predvsem pa z odnosom do zelenega dresa vsem mlajšim soigralcem predstavlja dober zgled. "Mlajšim soigralcem dajem nasvete in upam, da me poslušajo, a pretirano jih spremeniti ne morem. Njihov odnos je odvisen predvsem od tega, kako so vzgojeni," je povedal Darijan Matić. "Odličen, super," pa je kot iz topa odgovoril, ko smo ga vprašali, kakšen odnos imajo do nogometa in dela njegovi mlajši soigralci.

Pri 32 letih je nepogrešljiv člen začetne enajsterice Marijana Pušnika, s katerim odlično sodeluje. "Na njegovo delo res nimam pripomb. Je odličen motivator, ki nas vse skupaj zelo profesionalno pripravi na vsako tekmo," je povedal nogometaš z bogatimi izkušnjami z igranjem v tujini.

V Olimpiji je že igral pred desetimi leti, do dresa edinega ljubljanskega nogometnega prvoligaša ima poseben odnos. "Igranje za Olimpijo je zame nekaj posebnega. Od šestega leta starosti sem na tekmah Olimpije. V Stožicah bi bil, tudi če ne bi bil njen član. Moj oče ima že 25 let letno vstopnico za tekme Olimpije. Tudi v družini navijajo zanjo. Zdaj ko igram zanjo, je na tekmah moja celotna družina, oblečena v zeleno-bele drese. Ne, Olimpija zame ni navaden klub," je še povedal nekdanji reprezentant, za Slovenijo je odigral deset tekem.

Zdaj ko gre Olimpiji odlično, še toliko bolj uživa. "Zdaj je povsem drugače. Občuti se velika razlika v primerjavi s prejšnjimi leti. Kjerkoli se pojavim, mi nekdo čestita in se želi pogovarjati o nogometu. V trgovini, na pošti, vsepovsod. To je res prijeten občutek. Rezultati so dobri, vse je v najlepšem redu. Super je biti nogometaš Olimpije," je povedal nogometaš, ki se je v Stožice vrnil leta 2014.

Green Dragons, Milan Mandarić ... vse je veliko bolje

V primerjavi s prejšnjo sezono se je marsikaj spremenilo na bolje tudi v samem klubu in okoli njega. Od organizirane navijaške skupine Green Dragons, ki se je vrnila na tribune, in seveda organizacije. Odkar je na predsedniški stolček sedel Milan Mandarić, je zgodba veliko bolj pozitivna. "Green Dragons so velik plus. Igrajo pomembno vlogo pri naših uspehih. Če veš, da za teboj stojijo takšni navijači, je vse skupaj veliko lažje," je povedal Matić in veliko lepih besed namenil tudi prvemu človeku kluba.

"Res je sijajen predsednik. Izpolni vse, kar obljubi. Na voljo imamo odlične pogoje. Predvsem pa sem presenečen, da je, kljub vsemu denarju, ki ga ima, tako preprost. Ne nazadnje je vseskozi v stikih z nogometaši. Po dvakrat, trikrat tedensko se vidimo. Bil sem že marsikje, a česa takšnega še nisem doživel," je dejal robustni vezist.

Želi si zaključiti v Olimpiji

V Olimpiji se zaradi vsega naštetega seveda počuti odlično, zato ni skrivnost, da bi rad ostal. Pogodbo ima namreč sklenjeno le še do konca sezone. "Ravno v teh dneh sem se sestal s predsednikom in direktorjem. Moja velika želja je, da bi nogometno pot sklenil pri Olimpiji. Pretiranih želja po vnovičnem odhodu v tujino nimam. Za zdaj kaže, da obstaja obojestranski interes za podaljšanje sodelovanja, a dokler tega ne bo na papirju, je vse skupaj v zraku. Upam, da se bo izšlo tako, kot si želim," je povedal nogometaš, ki se lahko pohvali s 188 nastopi v slovenski prvoligaški konkurenci.

Morajo razmišljati o povečanju prednosti

Za konec smo se pogovarjali še o lestvici prve slovenske nogometne lige. Na njej je Olimpija po točno polovici na vrhu s sedmimi točkami prednosti pred večnim rivalom in branilcem naslova Mariborom, ki je v zadnjem času v vse boljši formi. "To smo tudi pričakovali, zato je toliko bolj pomembno, da zmagujemo tudi mi. Moramo razmišljati o tem, da bi prednost še povečali. Če jo bomo samo branili, se hitro lahko kaj zalomi," opozarja Matić in prekinil previdno govorjenje članov Olimpije v zadnjih tednih.

Če bi trdil drugače, bi bil lažnivec

Jasno in glasno je napovedal, da si s soigralci želi naslova državnega prvaka, na katerega v Ljubljani čakajo že dve desetletji. "Po 18 tekmah smo na prvem mestu, imamo sedem točk prednosti. Bil bi lažnivec, če bi rekel, da ne razmišljamo o naslovu," je povedal brez ovinkarjenja. "Vemo, da bo z vsako tekmo pritisk vse večji. Moramo dokazati, iz kakšnega testa smo. Vlogo, ki jo imamo, moramo potrditi na igrišču. Vedno moramo iti na zmago. Zato smo bili po sobotnem remiju proti Mariboru, pa čeprav smo do točke prišli v zadnji minuti, nezadovoljni," je v slogu pravega kapetana, pa čeprav kapetanski trak pri Olimpiji nosi mladi Andraž Šporar, povedal Matić.

Ne spreglejte