Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2022,
9.20

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

Pariz navijači zlata žoga Kylian Mbappe Kylian Mbappe

Torek, 18. 10. 2022, 9.20

1 leto, 6 mesecev

Hladen tuš: Mbappeja izžvižgali na rdeči preprogi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86
Kylian Mbappe Zlata žoga 2022 | Francoskemu nogometnemu zvezdniku Kylianu Mbappeju navijači ob prihodu na rdečo preprogo na podelitvi zlate žoge niso namenili najbolj toplega sprejema. | Foto Guliverimage

Francoskemu nogometnemu zvezdniku Kylianu Mbappeju navijači ob prihodu na rdečo preprogo na podelitvi zlate žoge niso namenili najbolj toplega sprejema.

Foto: Guliverimage

Francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe bo skušal kar najhitreje pozabiti nogometni gala večer. V izboru za zlato žogo je osvojil šele šesto mesto, še prej pa doživel hladen tuš.

Ob prihodu na rdečo preprogo pred gledališčem Chatelet, kjer se je odvijala slavnostna podelitev prestižne nogometne lovorike zlata žoga, so ga navijači, ki so se zbrali v bližini objekta, glasno izžvižgali in s tem jasno pokazali, kaj si mislijo o napadalcu Paris Saint-Germaina, ki bo po podatkih ameriške revije Forbes s 131,5 milijona evrov letnega zaslužka letos najbolje plačani nogometaš na svetu.

Večmesečna poročanja o tem, da Francoz že dlje časa razmišlja o odhodu iz ekipe PSG in priključitvi Realu iz Madrida (sam je to v nedeljo po zmagi nad Marseillem jasno zanikal in zatrdil, da je v PSG-ju zelo srečen in da ne razmišlja o prestopu) ter sporih znotraj slačilnice, so očitno obrodila sadove.

23-letni Mbappe, ki se je prireditve udeležil s svojim očetom, je žvižge sprejel stoično, realnost pod nasmejano fasado pa je bila bržkone vse prej kot to.

Novi lastnik zlate žoge je Francoz Karim Benzema. Član Reala Madrida je prestižno nagrado prejel iz rok rojaka Zinedina Zidana, ki je leta 1998 kot zadnji Francoz osvojil zlato žogo.

V ženski konkurenci je drugo zlato žogo zapored prejela Alexia Putellas. Najboljši klub je Manchester City, nagrada za najboljšega vratarja je pripadla Thibautu Courtoisu, za strelca pa Robertu Lewandowskemu.

Med nagrajenci sta bila tudi Sadio Mane in Gavi.

Preberite še:

zlata žoga 2022
Sportal Zlata žoga iz rok Francoza Francozu: najboljši je Karim Benzema
Ne spreglejte