Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2022,
12.16

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

poletni prestopni rok Filip Uremović Bundesliga Hertha Berlin Fredi Bobič Sandro Schwarz

Četrtek, 2. 6. 2022, 12.16

1 leto, 10 mesecev

kadorvanje v bundesligi

Hertha ima novega, Bayer okrepil češki talent

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Hertha BSC | Hertha Berlin si je prvoligaški obstanek zagotovila šele po dodatnih kvalifikacijah. | Foto Reuters

Hertha Berlin si je prvoligaški obstanek zagotovila šele po dodatnih kvalifikacijah.

Foto: Reuters

Sandro Schwarz, 43-letni nemški nogometni trener in nekdanji igralec, je novi trener nemškega prvoligaša Herthe iz Berlina, kjer naloge športnega direktorja kluba opravlja nemški nogometaš slovenskega porekla Fredi Bobič. Kot danes poroča nemška tiskovna agencija dpa, je Schwarz podpisal dveletno pogodbo. Nemški Bayer Leverkusen pa je na uradni strani objavil, da je ekipo okrepil nadarjeni češki nogometaš Adam Hložek.

Bayern Villarreal Lewandowski
Sportal Nejasna usoda Lewandowskega

Berlinčani so potrdili trenerja, ki bo nasledil začasnega slovitega stratega Felixa Magatha, ki je bil na klopi Herthe zgolj tri mesece. Magath je vskočil, potem ko so pri Herthi po devetih tekmah brez zmage odpustili trenerja Tayfuna Korkuta. Berlinčani so si v dodatnih kvalifikacijah zagotovili obstanek med elito, potem ko so izločili Hamburg.

Sandro Schwarz je pred tem delal za Mainz in Dinamo iz Moskve, s katerim je minulo nedeljo izgubil finale ruskega pokala proti Spartaku iz Moskve.

Z berlinskim bundesligašem je podpisal pogodbo do sredine leta 2024. Uradno naj bi novega glavnega trenerja predstavili 20. junija.

Sandro Schwarz je v nemškem prvenstvu nazadnje vodil Mainz. | Foto: Reuters Sandro Schwarz je v nemškem prvenstvu nazadnje vodil Mainz. Foto: Reuters

"Ko sem iskal novega trenerja za Hertho, se nisem osredotočil le na tehnične veščine, ampak tudi na navdušenje, strast in čustvenost," je povedal rojeni Mariborčan Fredi Bobič, ki pričakuje, da bo novi trener spodbudil ponovni zagon pri Herthi.

"Jasno je, kaj mora prinesti s seboj. Osebnost in strast za Hertho," je dejal Bobič: "Rad bi videl agresiven nogomet, usmerjen naprej. Naš nogomet je zaznamovala pasivnost," je pogrešal bolj agresiven nogomet Herthe, ki si je prvoligaški obstanek zagotovila šele v dodatnih kvalifikacijah, ko je bila boljša od Hamburger SV-ja.

"S svojo osebnostjo ter s pozitivnim in naprednim nogometnim slogom lahko Sandro ustvari povezavo med dogajanjem na igrišču in klubsko kulturo. To je tisto, kar potrebujemo v Herthi," je še dejal športni direktor kluba. Pred dnevi je v klub pripeljal prvo poletno okrepitev, obrambo berlinskega kluba je okrepil hrvaški reprezentant, nekdanji nogometaš Olimpije Filip Uremović, ki je v zadnji sezoni branil barve Rubina iz Kazana.

Nadarjeni Čeh novi član Bayerja

Moštvo Leverkusna je pred prihajajočo sezono okrepil 19-letni češki napadalni vezist Hložek. Nemci so Sparti iz Prage nakazali 13 milijonov evrov, z vsemi bonusi pa lahko ta znesek naraste na 18 milijonov, poročajo nemški mediji.

Hložek je tudi članski reprezentant svoje domovine, za katero je zbral 14 nastopov in dosegel en gol. V tej sezoni je za Sparto v vseh tekmovanjih zbral 47 tekem ter dosegel 12 golov in 15 podaj.

Hertha BSC
Sportal Herta BSC ostaja član elitne bundeslige
Ne spreglejte