Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
27. 3. 2014,
19.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samir Handanović Edin Džeko

Četrtek, 27. 3. 2014, 19.40

7 let, 12 mesecev

Handanovića povezujejo tudi z Manchester Cityjem

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Verjetno zdaj ni več kluba, ki spada med najboljše v Evropi in ga v zadnjih letih niso povezovali s Samirjem Handanovićem. Zdaj se je med njimi znašel tudi Manchester City.

Nekateri angleški mediji trdijo, da se želijo pri Interju poleti okrepiti s kakšnim izmed zvezdnikov evropskega nogometa. Predvsem napad si želijo okrepiti, velika želja naj bi bil Edin Džeko.

Reprezentant Bosne in Hercegovine, ki se je pred dnevi izkazal na mestnem derbiju in zabil dva gola v mrežo Manchester Uniteda, naj bi bil na seznamu zaželenih igralcev predsednika Milančanov Ericka Torirja. Osemindvajsetletnik, ki je v tej sezoni zabil deset prvenstvenih golov za Manchester City, naj bi bil tako med tistimi, za katere se bodo v poletnih mesecih pri Interju najbolj potrudili.

Tržna vrednost obeh je podobna

Jasno je, da nakup Džeka ne bi bil poceni, a da bi ga dobili, naj bi predsednik Interja v obratno smer poslal Samirja Handanovića. Denar in še slovenskega vratarja naj bi vsebovala ponudba, ki jo pripravlja. Težava je le v tem, da je tržna vrednost obeh, Džeka in Handanovića, podobna. Giblje se okrog 25 milijonov evrov, zato bo zanimivo videti, kako naj bi ta prestop pri Interju izpeljali, če sploh.

Ni skrivnost, da trener Manchester Cityja ni najbolj zadovoljen z delom zdajšnje številke ena, Joeja Harta. Zato ne preseneča, da je mesto med vratnicama pred časom namenil Romunu Costelu Pantilimonu. Zdaj spet brani Hart, a po nekaterih informacijah v Manchestru že iščejo zamenjavo zanj. Handanović bi bil pravšnja rešitev, tudi angleški novinarji niso pozabili dodati, da gre za enega od najboljših vratarjev v Evropi zadnjih let, a vprašanje je, ali so informacije, ki so jih Angleži spravili v javnost, resnične.

Predsednik zanikal govorice

Toliko bolj zato, ker je predsednik Interja Thorir pred dnevi dejal, da Handanovića, ki spada med najdražje nogometaše Milančanov, zagotovo ne namerava prodati. Kakorkoli že, očitno se Handanoviću spet obeta poletje, v katerem bo tarča takšnih in drugačnih namigovanj. Ker je tega že vajen, Ljubljančanu seveda ne bo hudega. V zadnjih letih so ga povezovali z Barcelono, londonskim Arsenalom, münchenskim Bayernom in še bi lahko naštevali.

Ne spreglejte