Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Josep Guardiola Bayern München Dinamo Zagreb Zoran Mamić Arjen Robben Franck Ribery

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 18.59

8 let

Guardioli je podatek, da je Dinamo Zagreb neporažen že 45 tekem, dal misliti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Bayerna spadajo v ožji krog favoritov za evropski naslov, zato bi bilo v torek vse drugo kot zmaga proti Dinamu, ki mu je Josep Guardiola namenil pohvalne besede, prvovrstno presenečenje.

V torek se bosta v bavarski prestolnica pomerila nemški in hrvaški prvak. To bo spopad za vodilno mesto, saj sta oba v prvem krogu skupinskega dela lige prvakov vknjižila tri točke. Bayern je precej pričakovano slavil zmago na gostovanju v vročem Pireju pri grškem prvaku Olympiakosu, Dinamo Zagreb pa je presenetil evropsko javnost in pred domačim občinstvom zadal boleč poraz londonskemu Arsenalu.

Lahko modri iz hrvaške prestolnice presenetijo tudi Bayern, ki v zadnjih dneh bruha ogenj po zaslugi neumornega strelca Roberta Lewandowskega? Bi lahko občinstvo v Münchnu v nasprotju z napovedmi ostalo brez obračuna mačke in miši?

Trener Bayerna je priznal, da ga je rezultat dvoboja med Dinamom in Arsenalom (2:1) presenetil, a le do trenutka, ko si je ogledal srečanje v posnetku. ''Takrat sem doumel, zakaj je Dinamo zmagal. Igra zelo organizirano in agresivno. Njegovi igralci so tehnično zelo dobro podkovani, zato vstopamo v dvoboj zelo resno,'' je Katalonec že v začetku novinarske konference odklonil možnost, da bi se njegovi varovanci na krilih zadnjih velikih zmag do hrvaškega tekmeca, ki je pred leti podiral negativne rekorde lige prvakov, vedli podcenjevalno.

Zagrebčani letos sploh še niso izgubili

''Dinamo igra dobro v obrambi. Če ne izgubiš 45 tekem zapored, moraš imeti res kakovostno ekipo,'' je opozoril na impresiven dosežek Zagrebčanov pod taktirko Zorana Mamića. Desetkratni zaporedni hrvaški prvak je nazadnje izgubil lani v skupinskem delu lige Europe v Romuniji, nato pa tako doma kot tudi v Evropi nanizal kar 45 tekem brez poraza.

Neporažen je ostal tudi na najzahtevnejših hrvaških gostovanjih na Poljudu (pri Hajduku) in Kantridi (pri Kekovi Rijeki), zdaj pa se odpravlja v goste k bavarskemu stroju, ki ima resda težave s poškodovanimi igralci, a to kaj preveč ne vpliva na njegove rezultate. Prej obratno, saj je Bayern že vodilni v nemški bundesligi, prvo mesto pa bi rad ohranil tudi v skupini lige prvakov.

Ne spreglejte