Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
24. 2. 2016,
2.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Josep Guardiola Bayern München Juventus Massimiliano Allegri

Sreda, 24. 2. 2016, 2.21

8 let

Guardiola: To je morda moj najsrečnejši večer v karieri

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Poslastica med Juventusom in Bayernom je ponudila štiri gole in remi, ki je v boljšo voljo spravil trenerja Bavarcev Josepa Guardiolo. Poudaril je, da je to morda njegov najsrečnejši večer v karieri.

Katalonski nogometni strokovnjak Josep Guardiola ima letos zadnjo priložnost, da z Bayernom osvoji Evropo. Po koncu sezone bo zapustil Bavarsko in prevzel Manchester City, zato je prisoten ogromen motiv, da bi nemške prvake v boju za evropsko lovoriko popeljal do konca.

Povratna tekma bo fantastična

Na prvi tekmi osmine finala lige prvakov je uresničil cilj. Njegovi izbranci so remizirali pri Juventusu (2:2), tako da jim napredovanje na povratni tekmi prinaša že remi brez večjega števila zadetkov (0:0 ali 1:1).

"Zelo sem srečen. To je morda moj najsrečnejši večer v karieri," je po remiju v Torinu evforično pripomnil Pep Guardiola. V Italiji se je spogledoval z dragoceno zmago, saj je Bayern vodil že z 2:0, a nato v zadnji tretjini srečanja zapravil prednost.

"Zadovoljen sem s predstavo svojih izbrancev. Dokazovali smo se proti Paulu Pogbaju, Mariu Mandžukiću, Alvaru Morati, Leonardu Bonucciju in Gianluigiju Buffonu … To so igralci, ki jih zelo obožujem. Ne moreš kar pričakovati, da boš prišel v Torino in Juventusu vsilil svoj ritem od prve do zadnje minute. Igrali smo dobro in skušali zmagati, a to je nogomet," je pohvalil tekmeca in svoje razmišljanje podprl s podatki.

"Juve je lani zaigral v finalu lige prvakov, bil štirikrat zapored italijanski prvak in v serie A nanizal 13 zmag. Lani so bili v Evropi boljši od nas, tako da nismo igrali s kakšno ekipo iz krčme." Nekdanji trener Barcelone po remiju z 2:2 ni povsem prepričan, ali bo to zadoščalo za četrtfinale, ker bo na povratni tekmi pričakoval veliko agresivnejši Juventus.

"To bo fantastična tekma," je napovedal novo poslastico. Povratna tekma v Münchnu bo 16. marca.

V drugem delu so postali pogumnejši

Če bodo hoteli italijanski serijski prvaki izločiti nemške favorite, bodo morali na Bavarskem premagati Bayern ali pa remizirati ob velikem številu doseženih zadetkov (3:3 ali več). "Na povratni tekmi moramo ponoviti igro iz drugega polčasa, saj nas v četrtfinale peljeta le zmaga ali pa remi s 3:3. Nimamo veliko razmišljati, v ligi prvakov je povratno srečanje osmine finala podobno polfinalu, saj se igra na izpadanje," opozarja Massimiliano Allegri.

Juventus je na začetku drugega polčasa že zaostajal z 0:2, a je nato po zadetkih Paula Dybale in rezervista Stefana Sturara vstal od mrtvih. "V prvem polčasu nam je Bayern s tehnično dovršeno igro zadal preveč težav, a mu vseeno nismo dovolili veliko priložnosti. V drugem delu je igra Bayerna nekoliko padla, mi pa smo postali pogumnejši. To smo tudi potrebovali," je italijanski strateg razkril, kaj jim je pomagalo do preobrata.

V drugem delu so njegovi izbranci dokazali, da se lahko enakovredno merijo z enim izmed favoritov za osvojitev evropskega naslova, ki je v Torinu pogrešal veliko poškodovanih branilcev.

"Nimamo se ničesar sramovati, če smo prejeli dva gola od Bayerna, ki je eden najboljših evropskih klubov," je dodal trener Juventusa, ki želi ponoviti dosežek svojega predhodnika Antonia Conteja. Stara dama je lani zaigrala v finalu lige prvakov, letos je v veliki nevarnosti, da evropsko pot konča že sredi marca.

Ne spreglejte