Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 4. 2015,
11.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bayern München Porto Julen Lopetegui

Sreda, 22. 4. 2015, 11.55

8 let

Guardiola straši Evropo: Bayern lahko igra še bolje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener Bayerna Josep Guardiola je po izjemni zmagi nad Portom in preboju v polfinale napovedal, da lahko Bavarci igrajo še bolje, strateg Porta Julen Lopetegui pa je obžaloval pomanjkanje izkušenj.

Katalonec Josep Guardiola je že pred povratnim srečanjem s Portom, ko so se navijači Bayerna v strahu spraševali, ali lahko oslabljena ekipa njihovih ljubljencev nadoknadi zaostanek z 1:3, potrdil, da na vročem bavarskem stolčku ostaja tudi prihodnjo sezono. Prehiteval je dogodke, saj bi mu po navdušujoči predstavi proti portugalskemu predstavniku, ki jo je Bayern dobil kar s 6:1, podobno potezo predlagal vsak privrženec.

Način, na katerega je Bayern osmešil Porto, spada med najbolj neusmiljene v zgodovini lige prvakov. Igrala se je četrtfinalna tekma lige prvakov, nemški prvak pa si je že v uvodnih 45 minutah zagotovil ogromno vodstvo s 5:0. ''Zelo smo zadovoljni in srečni, zlasti zaradi tega, ker smo imeli v zadnjih tednih velike težave z doseganjem zadetkov. Lahko pa igramo še bolje! V drugem polčasu je Porto spremenil sistem igre in smo naleteli na določene težave. V prvem polčasu je bil brez možnosti, v drugem jih je nekaj imel,'' je trener, ki je ligo prvakov osvojil že z Barcelono, zdaj pa to namerava storiti z Bayernom, namignil, da lahko njegovi igralci pokažejo še več. Če bi se to uresničilo, bi tekmeca v polfinalu čakala izjemno zahtevna naloga.

S tem, kdo bo tekmec v polfinalu, se ne obremenjuje

Da bi se lahko igra Bayerna še izboljšala, je mogoče sklepati po napolnjenem seznamu poškodovanih igralcev. Bavarci jih pogrešajo ogromno, na stranskem tiru sta začasno tudi prva zvezdnika Franck Ribery in Arjen Robben. Guardiola je našel pravi način, kako nadoknaditi vrzeli na igralnih mestih, ki jih v udarni enajsterici zasedajo poškodovani igralci. V zvezni vrsti se je izkazal povratnik Thiago Alcantara in s hitrim zadetkom prerezal rdeči trak strelskemu festivalu, ki je osramotil portugalske goste.

''Thiago Alcantara je odigral zelo dobro tekmo. Njegova največja moč je psihološka trdnost. Pomislite … Leto dni ga ni bilo na igriščih, nato pa se je vrnil v takšnem slogu,'' je navdušen nad predstavo Španca, ki ga je vodil že pri Barceloni, nato pa ga z veseljem privabil v München.

Predstavniki Bayerna se bodo v petek udeležili žreba polfinalnih parov. Guardiola nima posebne želje. ''S tem, kdo bo naš tekmec v polfinalu, se ne obremenjujem. Real, Barcelona, Atletico, Juventus ali Monaco … Vseeno je. Vem le to, da bomo takrat dali vse od sebe,'' obljublja Pep.

Porto naletel na najboljšega v Evropi

Če je Porto prejšnji teden navdušil in izkoristil napake Bayernove obrambe, je na tekmi na Bavarskem pokazal povsem drug obraz. ''Borili smo se po najboljših močeh, a se v prvem polčasu nismo izkazali. Prodore Bayerna po bočnih položajih smo ustavili šele v drugem delu,'' je zaupal Julen Lopetegui, ki je proti nemškemu prvaku izkusil teniški poraz (1:6).

''Bayern ima najmočnejšo ekipo v Evropi in je favorit za osvojitev lige prvakov. Ima ogromno izkušenj. Če bi primerjali število nastopov v ligi prvakov, jih imajo nogometaši Bayerna v nogah vsaj od 300 do 400 več kot pa moji izbranci,'' je španski strateg iskal glavni razlog za poraz, ki Portu ni v čast. Portugalski velikan vseeno sezono zapušča zadovoljen, saj se je po dolgem času uvrstil med osem najboljših, za razliko od Bayerna pa si je moral mesto v skupinskem delu priboriti prek kvalifikacij. ''Tekmovanje, v katerem smo se v tej sezoni izkazali, zapuščamo s skupnim porazom s tremi zadetki razlike (3:6, op. p.). Imamo mlado ekipo, s katero se bomo vrnili v ligo prvakov,'' je poudaril, da bo Porto podaril Evropi še veliko lepih izkušenj.

Eden največjih preobratov vseh časov

Bayern je uprizoril enega največjih preobratov v zgodovini izločilnega dela lige prvakov. Nadoknadil je dva zadetka razlike in postal šele osmi klub, ki mu je to uspelo v najmočnejšem tekmovanju.

Ne spreglejte