Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2013,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Mura NK Gorica

Nedelja, 21. 4. 2013, 18.25

8 let

Gorica se je izvlekla v Fazaneriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Mure 05 in Gorice so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Derbi dna je bil še posebej pomemben za muraše, ki bi si z novim spodrsljajem močno priprli vrata prve lige, saj so po dveh zaporednih porazih občutno zaostali za ekipami, ki se borijo za obstanek. Čeprav tokrat niso izgubili, pa jim točka ob večinoma boljši igri od primorskih tekmecev pomeni bolj malo. Posebej zato, ker je tudi Gorica med tistimi, ki se krčevito borijo za obstanek. Mura za predzadnjim Aluminijem zaostaja za štiri, za osmo Gorico pa za šest točk.

Gledalci so čakali dobrih 20 minut na prvo razburjenje, domači pa so bili blizu vodstva. Rajko Rep se je odločil za strel z več kot 30 metrov. Vasja Simčič je bil že premagan, a je Goričane rešila vratnica. Sedem minut pozneje je Matic Maruško spretno preigral enega gostujočih branilcev, silovito sprožil s polvolejem z desne strani, toda dobro postavljeni Simčič se ni pustil presenetiti. V 31. minuti so gledalci videli "slalom" razpoloženega Maruška, ki so ga zrušili na robu kazenskega prostora.

Strelec "evrogola" v prejšnjem krogu Marko Šimić je izvedel prosti strel in poslal žogo proti levemu kotu vrat gostov, a je ostalo pri 0:0. Veliko boljša Mura si je v 34. minut priigrala četrto zrelo priložnost. Arpad Vaš je bil podajalec, Mario Sačer pa dovolj hiter, da se je znašel pred Simčičem, toda gostujoči vratar je pokril svoja vrata in strel obranil. Goričani si v prvem delu niso priigrali niti ene lepe priložnosti.

Sobočani so že v peti minuti nadaljevanja ostali brez izkušenega Mitje Mörca, ki se je poškodoval in mesto prepustil mlademu Denisu Barbiču. Novogoričani so šele v 64. minuti prišli do prve polpriložnosti, pa še ta je bila posledica nespretnega posredovanja Dejana Kurbusa, ki je skoraj zadel lastno mrežo. Minuto pozneje se je Fazanerija veselila vodstva domačih. Arpad Vaš je izvedel prosti strel z leve strani, v sredini pa je žogo dočakal Alen Ploj, ki je z glavo zadel levi kot vrat vratarja Simčiča.

Veselje domačih je bilo kratko. Nejc Praprotnik je v 72. minuti izid izenačil z natančnim strelom z 20 metrov. Zadel je levi zgornji kot iz prvega neposrednega strela proti domačim vratom. Murini igralci so ob tem le s pogledi spremljali Praprotnika, ki je povem neoviran meril in tudi zadel. Na nasprotni strani je na robu kazenskega prostora padel Maruško, a se piščalka sodnika od negodovanju domačih simpatizerjev ni oglasila. Do konca tekme so slednji lahko spremljali le še jalove napade svoje ekipe.

Ne spreglejte