Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2015,
18.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Primož Gliha nogomet kvalifikacije

Torek, 29. 9. 2015, 18.24

8 let

Gliha razkril seznam: Upam, da nas ne bosta zavedli evforija in prevelika želja po zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let Primož Gliha je objavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih tekmah za EP 2017 8. in 13. oktobra proti Italiji in Andori.

Po krajšem premoru se v mlado slovensko selekcijo znova vračata Petar Stojanović in Jon Gorenc Stanković, ki sta uspešno okrevala po poškodbah. "To je zagotovo pozitivno, saj gre za igralca z dodano vrednostjo. Sicer pa bo sodelovala večina fantov iz zadnje reprezentančne akcije, ki so pokazali profesionalni odnos in korektnost do ekipe. To je zame najbolj pomembno, tako da ni bilo potrebe po večjih spremembah," je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije pojasnil tokratni izbor Primož Gliha, ki je vpoklical samo dva vratarja.

"Mar ni lepo, da so vsi dobili priložnost za igro?!"

"Tokrat sem povabil le Grego Sorčana in Aljaža Cotmana, Gregor Zabret pa je na čakanju v primeru morebitnih poškodb. Tako smo se odločili, saj menimo, da je bolje, če vpokličemo vratarja, ki brani v tretji slovenski ligi, kot nekoga, ki v klubu ne igra." Gliha je ob tem poudaril tudi poslanstvo mlade reprezentance Slovenije, ki je usmerjeno k razvoju mladih nogometašev.

"Nedavno sem naletel na opazko, da smo v kvalifikacijah preizkusili že tri vratarje. Mar ni lepo, da so vsi dobili priložnost za igro?! Če želimo razvijati igralce, je dobro, da dobijo tudi priložnost za dokazovanje," je razmišljal selektor in se ob tem ozrl na odsotnosti preostalih igralcev.

"Imamo težavo, saj v reprezentanco ne morem klicati igralcev, ki nimajo redne minutaže. Žan Benedičič v Italiji ne igra, Aljaž Krefl je poškodovan, po poškodbi čaka na minute tudi Tilen Klemenčič, medtem ko moramo pri Luki Krajncu še počakati na odločitev selektorja članske reprezentance," pravi Gliha in nadaljuje: "V najmočnejši slovenski ligi nimamo dovolj mladih igralcev. To pripisujem pomanjkanju samoiniciative pri igralcih samih, na roko pa nam ne gre niti širitev Evropske unije, saj se je v našem prostoru v zadnjih letih znašlo veliko število tujcev, ki imajo v klubih enak status kot domačini. To seveda pomeni, da se mladi slovenski igralci precej težje prebijajo v začetne enajsterice."

Brez evforije

Gliha je nato misli preusmeril proti prihajajoči kvalifikacijski tekmi v Kopru, ko se bo mlada reprezentanca Slovenije še drugič pomerila s svetovno velesilo Italijo. "Upam, da nas ne bosta zavedli evforija in prevelika želja po zmagi. Moramo biti potrpežljivi. Fantom smo že dokazali, da so lahko z vso pravico samozavestni, je pa treba vseeno pametno kreniti v tekmo, saj Italijani spadajo v vrh svetovnega nogometa," je še dejal Gliha in s smehom sklenil, da bi bili zadovoljni s šestimi točkami s teh dveh tekem.

Ne spreglejte