Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
1. 4. 2014,
11.11

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manchester United Bayern liga prvakov Old Trafford David Moyes Pep Guardiola Ryan Giggs

Torek, 1. 4. 2014, 11.11

3 leta, 11 mesecev

Giggs: Nismo avtsajderji, mi smo Manchester United

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na štadionu Old Trafford se bosta nocoj (20.45) spopadla dva evropska velikana, kljub temu pa je favorit samo eden, to je branilec naslova münchenski Bayern.

Bayern je v izjemni formi, melje vse pred sabo, deset dni nazaj pa se je sedem krogov pred koncem bundeslige že veselil novega naslova nemškega prvaka. Petkratni zmagovalec lige prvakov je tako velik favorit v primerjavi z letos izredno bledim Unitedom, a trener David Moyes je pred obračunom zelo optimističen.

"Bayern je že lani mlel vse pred sabo, v tej sezoni z novim trenerjem delujejo prav tako močni. Pritisk bo na obeh straneh. Bavarci so veliki favoriti, a tudi mi si želimo napredovati, prav tako kot Bayern. Vemo, da smo odlična ekipa, a v tej sezoni smo to premalokrat pokazali. Igralci so res osredotočeni na to tekmo, vem, da lahko dosežemo lep rezultat," pred tekmo razmišlja David Moyes, ki je pred težko nalogo, saj Bayern v gosteh v ligi prvakov ni bil poražen že na devetih zaporednih tekmah. Če hočejo rdeči vragi pred povratnim obračunom na Allianz Areni še upati na napredovanje, morajo danes zmagati.

Vprašljiva Rafael in Büttner

Moyes je na uradni tiskovni konferenci še priznal, da ima veliko težav s poškodbami v zadnji liniji, kar ni ravno dober znak pred tekmo z nemškim strojem. Pod velikim vprašajem je izredno pomemben član obrambe Uniteda, Rafael, ki se je poškodoval na tekmi z Aston Villo. Čeprav je v ponedeljek treniral, pa naj bi bil vprašljiv tudi Alexander Büttner, ki je bil predviden kot zamenjava za kaznovanega Patricea Evraja.

Po daljši odsotnosti sta trenirala tudi osrednja branilca Jonny Evans in Chris Smalling, vprašanje pa je, ali bosta nocoj sploh kandirala za nastop. Težko je reči, koga bo v obrambo postavil Moyes, a izbire nima ravno velike. Manjkali bodo tudi poškodovani napadalec Robin van Persie, strelec hat-tricka proti Olympiacosu Juan Mata, ki nima pravice do nastopa, in Tom Cleverley.

Bayern brez alfe in omege njihove obrambe

Tudi Pep Gaurdiola ima nekaj težav s poškodbami in rumenimi kartoni. Pred časom se je huje poškodoval Thiago Alcantara, pomemben člen na sredini, kar pomeni, da ob morebitnem slabem dnevu Tonija Kroosa in Bastiana Schweinsteigerja Pep ne bo imel ravno enakovredne zamenjave.

Še bolj kot Thiaga pa bo Bayern pogrešal robustnega Brazilca Danteja, na katerega zaradi kartonov na prvi tekmi ne bodo mogli računati. Njegovo luknjo bo španski strateg zakrpal z Javijem Martinezom.

Guardiola: Igrati z Unitedom je čast, velika čast

"V četrtfinalu nam bo nasproti stal Manchester United, eden najpomembnejših klubov na svetu, pa čeprav jim trenutno v domačem prvenstvu ne kaže najbolje. Trenerji nikoli nočemo slišati, da je naša ekipa favorit, a ne bom se prerekal. Smo favoriti, a samo zato, ker nam gre vse kot po maslu. Osvojili smo že nemško prvenstvo, zame osebno najpomembnejše tekmovanje, a globoko v srcu čutim, da ekipa, s katero se bomo spopadli, ne bo lahek zalogaj. V to sem prepričan," pa je nekaj besed pred nocojšnjim spektaklom na Old Traffordu spregovoril tudi Pep Guardiola, trener Bayerna, ki je po 19. zaporednih zmagah v bundesligi, po oktobru 2013, spet izgubil točke. Bavarci so pretekli konec tedna doma remizirali s Hoffenheimom (3:3).

Giggs: Srečala se bosta dva velika kluba

Favorit je le eden. Vsa javnost trikratnim evropskim prvakom pripisuje zelo malo možnosti, pravijo, da jih lahko reši le čudež. A enkrat se je že zgodil, spomnite se le magičnega leta 1999 in magičnega preobrata rdečih vragov. "Mislim, da naše inspiracije pred tekmo ne iščemo v letu 1999, ki je bilo za nas tako srečno. Menim, da se veliko mojih soigralcev tega trenutka sploh ne spomni," se je malce pošalil 40-letni Ryan Giggs.

Za konec je še "zagrozil" vsem nasprotnikom Uniteda in obenem z optimizmom navdahnil navijače Uniteda. "Čeprav javnost govori drugače, nismo avtsajderji, mi smo Manchester United. Igramo doma, igramo ligo prvakov, smo stoodstotno motivirani in ne bomo se kar tako predali. Nasproti si bosta stala dva velika kluba z bogato tradicijo. Obeta se prava tekma."

Ne spreglejte