Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2023,
22.45

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Kylian Mbappe Kylian Mbappe Luka Elsner Le Havre Monaco PSG Ligue 1 francosko prvenstvo

Nedelja, 26. 11. 2023, 22.45

5 mesecev

Francosko prvenstvo, 13. krog

PSG zabija po tekočem traku, sedmi remi za Elsnerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
PSG Monaco Kylian Mbappe | Kylian Mbappe je ob koncu prvega polčasa z bele točke zadel za vodstvo Parižanov z 2:1. | Foto Reuters

Kylian Mbappe je ob koncu prvega polčasa z bele točke zadel za vodstvo Parižanov z 2:1.

Foto: Reuters

Francosko prvenstvo se je nadaljevalo z dvobojem, ki morda to sezono odloča tudi o prvaku: vodilni PSG je gostil Monaco. Moštvi zdaj loči šest točk. Parižani so zmagali s 5:2. Zadelo je sedem nogometašev, med njimi tudi prvi strelec lige Kylian Mbappe, ki je pri 14 golih. Le Havre slovenskega trenerja Luke Elsnerja je kljub igralcu manj prišel do sedmega remija v sezoni (0:0).

PSG
Sportal Zapravljena priložnost Elsnerjevih, Mbappe kljub hat-tricku pod plazom kritik

PSG sezone v domačem prvenstvu ni začel tako prepričljivo kot nekaj prejšnjih, je pa zdaj že  nizu šestih zaporednih zmag (na vsaki od teh šestih tekem so Parižani zabili vsaj tri gole). In s temi so se tudi vrnili nazaj na prvo mesto. Z devetimi zmagami, tremi remiji in porazom imajo 30 točk oziroma šest več od Monaca. Ta je bil v prejšnjih treh sezonah trn v peti Parižanov, saj jih je na šestih ligaških tekmah premagal kar štirikrat. Zdaj je torej PSG le zmagal in to s kar 5:2. Na zadnjih šestih tekmah so dali kar 19 golov, skupaj pa na 13 te sezone že 34. 

Nogometaši Nice še naprej uspešno slediju PSG-ku. Tokrat so z 1:0 doma premagali Toulouse, tako da njihov zaostanek za Parižani še vedno znaša le točka. Ekipa z juga Francije se je pri osmi zmagi zmagi v sezoni, doslej poraza še nima, spet izkazala z granitno obrambo. V sezoni je zaenkrat prejela le štiri gole, zmago pa ji je v 54. minuti zagotovil Terem Moffi.

Atal aretiran
Francoska policija je aretirala alžirskega nogometaša Youcefa Atala, ki igra za Nico. Atal je na družbenih medijih delil kontroverzno objavo, povezano s konfliktom med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas. Prejšnji mesec je disciplinska komisija francoske nogometne lige (LFP) Atalu izrekla sedem tekem suspenza. Čeprav je 27-letni branilec hitro izbrisal objavo in se zanjo opravičil, ga je takoj "do nadaljnjega" suspendiral tudi njegov klub Nica.

Nogometaši Lensa nadaljujejo dobro serijo. V 13. krogu na gostovanju ugnali Clermont s 3:0. Na zadnjih osmih tekmah so tako zbeležili pet zmag in tri remije, s čimer so na prvenstveni lestvici na šestem mestu. Gostje so mrežo Clermonta načeli v 11. minuti, ko je zadel Elye Wahi. V drugem delu sta zadela še Adrien Thomasson (50.) in Wesley Said (82.). 

Slovenski trener Luka Elsner in njegov Le Havre sta z Nantesom igrala 0:0.  Z le točko je Elsnerjeva ekipa v zelo izenačeni sredini lestvice izgubila eno mesto, trenutno se nahaja na osmem. Prehitel jo Brest, ki je s 3:1 zmagal v Montpellieru.

Francosko prvenstvo, 13. krog:

Petek, 24. november:

Sobota, 25. november:

Nedelja, 26. november:

Lestvica:

Najboljši strelci:

14 – Mbappe (PSG)
7 – Adams (Montpellier),
5 – Golovin (Monaco), Mostafa Mohamed (Nantes), Ben Yedder (Monaco)
4 – Alioui (Le Havre), Teuma (Reims), Minamino (Monaco), Dallinga (Tolouse), Kroupi (Lorient), Moffi (Nica), Balagoun (Monaco), Faivre (Loreint)

PSG Kylian Mbappe
Sportal Elsner po zapletu z alarmom do sanjskega preobrata, Nica prehitela PSG
Ne spreglejte