Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
29. 6. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

Natisni članek

Didier Deschamps

Petek, 29. 6. 2018, 20.00

5 let, 9 mesecev

Didier Deschamps

Ob vprašanju o zvezdniku Reala obmolknil

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52
Didier Deschamps | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francozi in Argentinci bodo v soboto ob 16. uri prebili led izločilnih bojev svetovnega prvenstva v Rusiji. Glede na prikazano so vsaj na papirju manjši favoriti galski petelini, a ekipe, ki ima v svojih vrstah Lionela Messija, ne gre vnaprej odpisati. 

VAR Kolaž
Sportal VAR ni prepričal vseh Slovencev

Francozi so v dokaj zahtevni in izenačeni skupini C dvakrat zmagali, enkrat remizirali ter zanesljivo osvojili prvo mesto. V osmini finala se bodo srečali z Argentino, ki se je po remiju z Islandijo in katastrofo proti Hrvaški (0:3) reševala proti Nigeriji. Gavče je v zadnjih sekundah tekme rešil branilec Manchester Uniteda Marcos Rojo in preprečil, da bi nogometna velesila že po skupinskem delu pakirala kovčke.

Kdo bo prvi četrtfinalist SP 2018?

  • Francija
    56,52 %
    273 glasov
  • Argentina
    43,48 %
    210 glasov
Oddanih 483 glasov

Neizkušeni Francozi favoriti

Kljub srečnemu razpletu mnogi menijo, da se bo pot Argentine dokončno končala že na prvi stopnički izločilnih bojev, ko jim bo nasproti stala Franciji, ki prav tako kot gavči kljub vsem zvezdnikom niso navdušili.

''Naša ekipa je zelo mlada in neizkušena, a to nikakor ne pomeni, da nimamo najvišjih ciljev. Leta ne bodo in smejo biti alibi za morebiten izpad, a tako pač je,'' je začel francoski selektor Didier Deschamps, ki bo ravno proti Argentini že 80. vodil galske peteline in postal rekorder. Do zdaj si je število tekem na klopi Francije delil z Raymondom Domenechom.

Francoski napadalci v Rusiji niso razpoloženi, še posebej to velja za Antoina Griezmanna. | Foto: Reuters Francoski napadalci v Rusiji niso razpoloženi, še posebej to velja za Antoina Griezmanna. Foto: Reuters

Izboljšal bo dosežek Domenecha

''Minilo je že skoraj šest let, ko sem sedel na klop Francije. Bilo je zabavno, a rekordi me ne zanimajo, vse, kar je pomembno, je sobotna tekma proti Argentini,'' je ob zanimivem jubileju le z rameni skomignil Deschamps, ki je novinarjem zaupal, da še vedno ne more računati na Benjamina Mandyja, v kader pa se vrača branilec Lucas Hernandez.

Damir Skomina
Sportal Damir Skomina je končal skupinski del tekmovanja

Messija bodo poskušali omejiti

Beseda je seveda tekla tudi o najnevarnejšem orožju Argentine Messiju, ki je nekaj pokazal le proti Nigeriji, na prvih dveh tekmah je bil povsem neviden.

''Na meni in strokovnem štabu je, da naredimo domačo nalogo in zberemo kar se da veliko informacij. Treba ga je omejiti in nevtralizirati. A Messi je zelo nepredvidljiv in to ga dela tako velikega. Poleg tega Argentina ni le Messi, če zaspimo drugje, ne bo dobro,'' opozarja francoski selektor.

Lea Messija je v zadnjih minutah tekme proti Nigeriji rešil Marcos Rojo. | Foto: Reuters Lea Messija je v zadnjih minutah tekme proti Nigeriji rešil Marcos Rojo. Foto: Reuters

Še vedno tema, o kateri noče govoriti

Francija je na treh tekmah dosegla le tri zadetke, kar je ob številnih zvezdnikih zelo malo. Premalo. Samo en zadetek so dosegli iz igre, enega iz enajstmetrovke, enega pa so si nasprotniki zabili sami. Antoine Griezmann ni pravi, prav tako ne Oliver Giroud, več se je pričakovalo tudi od čudežnega dečka Kyliana Mbappeja.

Na vprašanje, ali bi bilo vseeno pametneje, če bi s sabo vzel zvezdnika Reala Karima Benzemaja, je ostal brez besed in zahteval naslednjo vprašanje. 

Karima Benzemaja najbrž ne bomo nikoli več gledali v francoskem dresu.  | Foto: Reuters Karima Benzemaja najbrž ne bomo nikoli več gledali v francoskem dresu. Foto: Reuters

Zamera iz leta 2015, ko naj bi Benzema za denar izsiljeval reprezentančnega kolega Mathieua Valbueno – napadalec Reala naj bi grozil z objavo spolnega odnosa, na katerem je tudi Valbuena – je še kako živa. Deschamps je že ob škandalu dejal, da Benzemaja ne bo v reprezentanci, vse dokler bo on selektor. To bo vsaj do leta 2020, ko francoskemu strokovnjaku poteče pogodba.

Da bo ostal na stolčku ne glede na razplet tekme proti Argentini je v petek potrdil tudi predsednik francoske nogometne zveze Noël Le Graët.

Hrvaška Nigerija
Sportal Hrvaška lepotica, ki v Rusiji vzbuja pozornost #foto
VAR
Sportal Soba v Moskvi, ki bo za vedno spremenila nogomet. Na bolje.
David Beckham
Sportal Neverjetno naključje na fotografiji iz leta 2005: danes znani osebnosti v družbi Davida Beckhama
Sardar Azmoun
Sportal Izbiral med bolno mamo in reprezentanco ter se upokojil pri 23 letih
Sportal Smo pravkar videli najbolj smešen trenutek SP 2018? #video
Argentina, navijači
Sportal Argentina je ponorela: osmrtnice, lovec na glavo Maradona in množična selitev
Ne spreglejte