Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 10. 2018,
11.37

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Monaco Thierry Henry francosko prvenstvo

Sobota, 13. 10. 2018, 11.37

5 let, 6 mesecev

Thierry Henry novi trener Monaca

Francoski nogometni zvezdnik se vrača tja, kjer je začel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Thierry Henry | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji napadalec Barcelone in francoske reprezentance Thierry Henry je postal novi trener francoskega Monaca. Pogodbo s francoskim klubom je Henry, ki se je igralsko upokojil leta 2014, podpisal do leta 2021.

41-letni Thierry Henry, ki je do zdaj opravljal delo pomočnika trenerja v belgijski izbrani vrsti, je svojo bogato nogometno kariero kot igralec začel v Monacu in mu pomagal k osvojitvi naslova francoskega prvaka leta 1997.

Vodstvo Monaca, ki v tej sezoni še išče pravo formo, je zaradi slabih rezultatov v četrtek odpustilo dozdajšnjega trenerja Leonarda Jardima. Nogometaši Monaca so v tej sezoni dobili le eno tekmo v vseh tekmovanjih, v Ligue 1 so po devetih krogih zbrali le šest točk, prav tako so izgubili obe tekmi v ligi prvakov.

"Zelo sem vesel vrnitve v Monaco in prepričan, da nam bo uspelo premagati vse izzive, ki so nam na poti. Komaj čakam, da spoznam igralce in začnem delati," je ob podpisu pogodbe povedal Francoz.

"Thierryjevo poznavanje nogometa, njegova strast do igre, visoki standardi in predanost barvam našega kluba so pripeljali do tega, da ga imenujemo za glavnega trenerja. Ima naše zaupanje in podporo pri vnašanju nove dinamike v klub," pa je povedal predsednik in izvršni direktor kluba Vadim Vasiljev.

(Pre)veliki čevlji Jardima

Henry je na svoji igralski poti med drugim branil barve Juventusa, Barcelone in New York Bulls. Portugalski trener Jardim je službo trenerja Monaca nastopil leta 2014 in tri leta kasneje klub popeljal do naslova francoskih prvakov. V sezoni 2016/17 se je portugalski strateg z Monacom uvrstil v polfinale lige prvakov. Pod njegovim nadzorom se je kalil tudi mladi zvezdnik PSG Kylian Mbappe.

Henry, ki so ga v preteklosti povezovali z Aston Villo, je bil v petek še na klopi belgijske izbrane vrste, ki je z 2:1 ugnala Švico.

Monaco
Sportal Monaco išče novega trenerja, se odpirajo vrata Henryju?
Ne spreglejte